Hokki näpäytti Kiekko-Vantaata

Hokin Antti Kalapudas iski kaksi maalia Vantaalla.
Kajaanin Hokki vei voiton Mestiksen perjantain kierroksella Vantaalla. Mainiosti edellisen kierroksen murskatappiosta palautunut Hokki vei kolme pistettä numeroin 6-1. Maalipuiden välissä loisti 21-vuotias KalPa-laina Samu Perhonen.

Perjantai-iltana Tikkurilassa Kajaanin Hokki oli tyly vierailija ja vei kolme sarjapistettä selkein 6-1-lukemin. KalPasta lainalla ollut maalivahti Samu Perhonen piti huolen siitä, että hänen joukkueensa marssi tyylikkäästi voittoon Vantaalla. Hokki oli palautunut hyvin edellisen kierroksen tappiosta JYP-Akatemiaa vastaan. Jyväskyläläiset pyörittelivät taululle lukemat 8-0.

Ottelusta tuli kahden maalivahdin taistelu, kun Vantaan Kevin Lankinen ja Hokin Perhonen joutuivat koetukselle erilaisin tuloksin. Kotijoukkueen päävalmentaja Jami Kauppi vaihtoi Lankisen luukulle tilanteessa 1-4 ja antoi tilaa Jani Kautolle toisen erän jälkeen. Perhosen taakse sen sijaan sujahti vain yksi maali.

Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen antoi täyden tunnustuksen omalle ryhmälleen. Keskiviikon murskatappion jälkeen punanutut olivat keskittyneet ja unohtaneet aiemmat.

− Nyt oli ehjä ja työteliäs 60 minuuttia koko joukkueelta. Pelaajat keräsivät hienosti itsensä murheellisen kotitappion jälkeen. Eilen otimme niin sanotusti happea jääkiekosta ja pelasimme vähän pöytätennistä.

− Tänään matkustamme Vierumäelle ja sieltä Heinolaan. Katsomme, pysyykö jänne Peliittoja vastaan, Laukkanen lisäsi.

Sininutut pelasivat ennakkoluulottomasti, mutta kova vauhti ei yksin riittänyt tällä kertaa voittoon.

− Jääkiekko-ottelu koostuu maalivahtipelistä, joka meni tänään Hokille ihan selvästi. Pelaajia saattaa myös sekoittaa, kun viime hetkillä tulee muutoksia kokoonpanoon, Kauppi sanoi.

Hokki saman tien johtajan rooliin

Kajaanin Hokki läksi peliin hyvin latautuneena. Kiekko-Vantaa oli vilkkailla jaloilla liikkeellä, mutta Hokin puolustus oli hereillä ensi minuuteista lähtien. Ensimmäistä vaarallista tilannetta saatiin odottaa kuutisen minuuttia, kun Kiekko-Vantaa pääsi yrittämään tyhjään maaliin. Laukaus lipsahti kuitenkin ohi maalin.

Kuparinen meni rikki ajassa 11.35, kun Kiekko-Vantaa otti rangaistuksen eikä Hokin kaksi maalia iskenyt Antti Kalapudas erehtynyt. Vaikka Hokki teki johtomaalin ja hallitsi pienehkösti, paremmat maalintekopaikat olivat Kiekko-Vantaalla. Sinipaidoista pirteällä pelituulella oli liikkeellä Iikka Kangasniemi, joka palkittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Toiseen erään Hokki pääsi jauhamaan ylivoimalla reilun minuutin ajan. Tuon jäähyn jälkeen Hokki otti enemmän otetta peliin eivätkä vantaalaisten pyristelyt kulmissa tuottaneet vaikeuksia kajaanilaisille. Kiekko-Vantaa sai pukukopissa lisäenergiaa ja oli selvästi taklaavampi. Puolen erän tienoolla hokkilainen pääsi yksin läpi, mutta ei saanut kiekkoa maaliin.

Kotijoukkue huudatti 406 katsojaa, kun erää oli jäljellä reilu kuusi minuuttia. Jere Laine laukoi Iiro Mäntylän ja Jani Honkasen syötöstä tasoitusmaalin. Kiekko-Vantaan ilo loppui kuitenkin lyhyeen, kun Hokki siirtyi 2-1-johtoon. Kalapudas viimeisteli illan toisen maalinsa harhauttamalla puolustajan ja ujuttamalla kiekon Lankisen haaroista maaliin.

Minuutissa kaksi maalia liikaa Lankiselle

Toisen erän lopussa Hokki lisäsi luistelua ja tehokkuutta napauttamalla runsaassa minuutissa kaksi maalia tilanteeksi 4-1. Lankinen sai tehdä tilaa Kautolle maalinsuulla. Kiekko-Vantaa pääsi viimeiseen erään runsaan minuutin ylivoimalla. Ykkösketju Joel Lehtinen-Tomi Tuomisto-Henri Tamminen pyöritti mukavasti kulmissa ja piteli kauniisti kiekkoa, mutta tehokas se ei nyt ollut.

Kolmannen erän puolessa välissä Hokki ratkaisi selvähkön 6-1-vierasvoiton. Viimeisestä maalista vastasi unkarilainen Balazs Sebok.