Maalivahtien taistelu Tikkurilassa - Kiekko-Vantaa vei pääkaupunkiseudun herruuden

Kiekko-Vantaan Aaro Peltonen torjui vakuuttavasti keskiviikkona.
Kiekko-Vantaan ja Espoo Unitedin välinen paikalliskamppailu kääntyi vantaalaisten voittoon voittomaalikilpailussa numeroin 4-3. Otteluvoitot kauden keskinäisistä otteluista ovat nyt lohipaidoille 2-1.

Kiekko-Vantaa voitti pääkaupunkiseudun derbyssä Espoo Unitedin Tikkurilassa voittomaalikilpailussa luvuin 4-3 (2-1, 0-1, 1-1, 1-0). Kiekko-Vantaa ja Espoo pelasivat vastakkain kolmannen kerran, ja kolmatta kertaa ratkaisua haettiin jatkoajalta. Otteluvoitot ovat nyt vantaalaisten hyväksi numeroin 2-1.

Maalivahdit näyttelivät suurta roolia Mestiksen tyvipään taistelussa, kun lohinuttujen Aaro Peltonen ja kahden nollapelin Unitedin Rasmus Tirronen torjuivat hienosti. Maalit olivat hienoja, eivätkä sankarit venyneet ihmetorjuntoihin saati sitten mahtaneet osumille mitään.

− Hyvä ottelu molemmilta joukkueilta, paikallisottelun arvoinen. Ensimmäisessä erässä Kiekko-Vantaa oli niskan päällä. Paransimme toiseen erään ja saimme tärkeän osuman tasoituksessa, Espoo Unitedin pääluotsi Timo Hirvonen kommentoi.

− Kovaa peliä Tikkurilassa. Harmittaa Espoon toinen ja kolmas maali, mitkä olivat selkeitä virheitä meiltä. Niin varmaan Timo Hirvonenkin on sitä mieltä, että meidänkin maalimme olivat heidän virheitään, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä totesi lehdistötilaisuudessa.

Kiekko-Vantaa ansaitusti johtoon

Kiekko-Vantaa hallitsi ottelun ensimmäistä erää. Se sai nopeilla syötöillä aikaiseksi vaarallisia hyökkäyksiä Unitedin puolustusalueelle, eikä vierasjoukkueen kova ja aktiivinen taklauspeli horjuttanut vauhdikkaita lohipaitoja.

Heti alkuun United sai hyvän hyökkäyksen, kun joukkueen kultakypärä Janne Kivilahti pääsi laidalta läpi, mutta vantaalaisten Peltonen torjui aikeet. Ottelun ensimmäinen osuma syntyi tasan viiden minuutin kohdalla, kun Kiekko-Vantaan Joona Harjama sai kiekon laidasta ja ampui läheltä ylänurkkaan. Tirronen oli voimaton.

Espoo Unitedin parasta osaamista edusti kentällinen Aleksi Järvinen-Jiri Veistola-Oskari Uomala. Ketju teki espoolaisten tasoituksen, kun Järvinen laukoi keskeltä maalintekosektoria kiekon pömpeliin ylivoimalla.

Seurasi joukko rangaistuksia, ja kotijoukkue teki niin ikään erikoistilanteessa ratkaisun, sillä neljällä neljää vastaan onnistui Atte Mäkinen. Syötöistä vastasivat 1+1-tehopisteet saalistanut puolustaja Juho Rautanen ja Oliwer Kaski.

Espoo United toiseen erään paremmalla jalalla

Espoo United tuli pukukopista silminnähden paremmalla jalalla kuin Kiekko-Vantaa. Jos vantaalaiset hallitsivat ensimmäistä erää, toinen erä oli espoolaisten lähes kauttaaltaan.

Heti alkajaisiksi Kiekko-Vantaa sai jäähyn, kun kultakypäräinen Pekka Niemimaa laukaisi kiekon ylös ilmoihin ja ulos kaukalosta. Seuranneessa ylivoimassa United ei saanut aikaan muuta kuin yleisön kohahduksen, kun espoolaiset saivat kiekon maalin eteen, mutta Peltosen raajat venyivät hienoon venytykseen ja tilanne säilyi kotijoukkueen hyväksi 2-1.

Espoolaisten pelin sielu oli keskiviikkona eittämättä ex-vantaalainen Järvinen, joka väläytteli taitojaan ampumalla useamman kerran vaarallisesti puolustajan jaloista, mutta ilta oli maalivahtien. Siitä huolimatta Järvinen näytti viihtyvän hienosti Tikkurilan illassa entistä joukkuettaan vastaan.

Toisessa erässä joukkueet saivat sinänsä laadukkaita hyökkäyksiä, sillä ne päättyivät suurimmalta osaltaan aina laukaukseen. Ottelun tasoituksen 2-2:een iski joukkueen kapteeni Jimi Santala, joka pelattiin hienoon toisen aallon hyökkäykseen, eikä Peltonen mahtanut maalille mitään.

Kolmannessa erässä nähtiin kaksi osumaa

Kolmas erä oli tasaista vääntöä puolin ja toisin. Kivilahti väläytteli taas erän alkuun, mutta Peltonen torjui aikeet. Vastaavasti toisen päädyn Tirronenkin osoitti kykynsä muutamalla hyvällä torjunnalla. United sai viiden minuutin jälkeen oivan pyörityksen Kiekko-Vantaan päädyssä, mutta se kariutui hyvään Kiekko-Vantaan puolustukseen.

Erässä nähtiin kaksi maalia, joista ensimmäisen teki ylivoimalla 3-2:een Kiekko-Vantaan Rautanen. Syötöistä vastasivat Frank Gymer ja Toni Leinonen. Tasoituksen 3-3:een laukoi Nikke Kettukangas, joka sai syötöt Felix Westermarckilta ja Sebastian Mobergilta.

Ajassa 58.25 Unitedin päävalmentaja Hirvonen otti espoolaisille aikalisän. Hetken näytti, että vantaalaiset vievät ottelun voiton varsinaisella peliajalla, kun lohipaidat vyöryivät väistämättä Unitedin puolelle. Vain heikko viimeistely esti kolmen pisteen voiton lohille.

United pääsi jatkoerässä harjoittelemaan ylivoimapeliä, kun Kiekko-Vantaa otti kaksi jäähyä peräjälkeen. Ensimmäisen aikana ei syntynyt mitään kerrottavaa, eikä seuraavakaan tuonut tulosta espoolaisille.

Mahdollisuuksia oli, mutta tehot puuttuivat. Kiekko-Vantaa pelasi käytännössä pelkästään alivoimaa jatkoerässä, ja se sai olla kiitollinen, että pääsi edes voittomaalikilpailuun. Maalin makuun päässyt Harjama ratkaisi lopulta ottelun voiton Kiekko-Vantaalle.