Jäähyt koituivat Espoo Unitedin turmioksi Tikkurilassa

Puolustaja Nico Nurmikanta viimeisteli tehopisteet 2+1.
Keskiviikkona Tikkurilan Urheilupuistossa nähtiin viihdyttävä ja kotijoukkue-merkkinen Mestis-ottelu, kun yhteen ottivat paikalliskamppailijat Kiekko-Vantaa ja Espoo United. Lohipaidat voittivat maalein 5-2.

Kiekko-Vantaa voitti keskiviikkona pääkaupunkiseudun paikalliskamppailussa Espoo Unitedin Tikkurilassa lukemin 5-2 (2-0, 2-0, 1-2). Näin joukkueiden neljän kohtaamisen jälkeen Kiekko-Vantaa johtaa otteluvoitoissa 3-1. Ottelu ratkesi pitkälti espoolaisten saamiin jäähyihin.

Kiekko-Vantaan ykkösvitjan puolustaja Nico Nurmikanta tehtaili tehopisteet 2+1. Kapteeni Toni Leinonen kasvatti pistepörssilukemiaan antamalla kaksi maukasta syöttöä. Lisäksi Julius Rantaeskola teki 1+1.

Espoo United oli kuin unessa

Kiekko-Vantaa hallitsi ensimmäistä erää karvaamalla ja hakeutumalla taklauksiin. Ottelua oli pelattu ainoastaan parikymmentä sekuntia, kun Espoo United sai rangaistuksen. Aleksi Järviselle tuomittiin jäähy huitomisesta. Ylivoimatilanteen jälkimainingeista syntynyt Kiekko-Vantaan avausmaali näki päivänvalon, kun Nurmikannan lämäri upposi Rasmus Tirrosen vartioimaan maaliin.

Espoo Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen oli pettynyt iltapuhteeseen.

− Meiltä puuttui se kaikkein tärkein, tahto ja halu sekä yhdessä toisille pelaaminen. Taidot riittävät kyllä, mutta ei riitä, Hirvonen sanoi.

Espoo Unitedin ensimmäistä hyökkäystä saatiin odottaa viitisen minuuttia, mutta laukaukset lähtivät kaukaa ja lohipaitojen hyvin organisoitu puolustus estivät maalin syntymisen. Pikku hiljaa espoolaisetkin pääsivät pelin makuun, mutta silti avauserä oli Kiekko-Vantaa-merkkinen.

Kiekko-Vantaan toisen osuman iski puolustajan jaloista Pekka Niemimaa. Laukaus tuli suhteellisen kaukaa, mutta oli sopivan matala. Vantaalaisten paremmuus näkyi myös siinä, että joukkue voitti lähes kaikki kaksinkamppailut, mitä kaukalossa nähtiin.

Kiekko-Vantaa käänsi jälleen erävoiton

Kiekko-Vantaa lähti toiseen erään halukkaana, mutta osat olivat erätauon jälkeen muuttuneet, sillä espoolaiset lähtivät ennakkoluulottomasti liikkeelle. Lohipaitojen Teemu Mielosella oli erän aluksi mainio paikka lisätä johtoa, mutta maalinteko ei maistunut.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kiitteli omiaan.

− Pelaajat olivat valmistautuneet hyvin. Me pelasimme todella vahvan ja ehjän 60-minuuttisen. Vastustaja ei missään nimessä ollut huono, mutta meiltä löytyi sellainen tietty kovuus ratkaisutilanteissa, Mälkiä kommentoi.

United hallitsi kiekollista peliä pitkään, mutta Kiekko-Vantaan rutinoitunut hyökkäysmankeli tuotti tulosta. Tilanteeksi 3-0 ampui Atte Mäkinen Rantaeskolan ja Leinosen syötöistä. Tuomaristo tarkasti tilanteen videolta, ja maali hyväksyttiin. Osuma tuli ylivoimalla.

Espoo Unitedin Emil Oksanen oli pelituulella. Hänen letkeiden ranteiden liikkeitä saattoi ihailla muutamassa hyvin rakennetussa tilanteessa, mutta viimeistely ontui, kuten oli koko iltapuhteen aikana.

Espoo United otti aikalisän ajassa 30.47. Ottelu kääntyi lopulta vantaalaisille, sillä espoolaiset ottivat kohtalokkaita jäähyjä, ja kotijoukkue iski armotta illan toisella ylivoimamaalilla. Leinonen ja Tirronen ottivat toverillisesti yhteen valkopaitojen maalilla niin, että tilanteesta maalivahdille tuomittiin pieni rangaistus väkivaltaisuudesta.

Kolmannessa erässä tunteet nousivat pintaan. Tuomaristo vihelsi vantaalaisille neljä rangaistusta, kun taas puolestaan United kärsi kaksi jäähyä. Pitkään peli tuntui selvältä ja siltä, ettei kumpikaan ollut enää pelissä niin sisällä kuin pitäisi. Kiekko-Vantaan Teemu Väisänen ampui maalintekosektorilta, mutta pikkumusta kolahti tolppaan.