Kolmen minuutin pannukakku

Ilta ei ollut suotuisa hurrikaaninutuille.
Kuva © Jani Maukonen - jani.maukonen@jatkoaika.com
Vahvan kolmannen erän esityksen seurauksena JYP-Akatemia oli TUTOa vastaan kiiinni komeassa kolmen pisteen voitossa ennen ottelun kolmea viimeistä minuuttia. Jyväskyläläisten ilta muuttui kuitenkin täydelliseksi painajaiseksi kaksi sekuntia ennen ottelun loppua.

Otteluruuhkassa tarpovat JYP-Akatemia ja TUTO väänsivät neljän päivän sisään kolmannet ottelunsa. Trilleriksi muodostuneen kamppailun ratkaisu nähtiin ainoastaan kaksi sekuntia ennen loppua, kun TUTOn kultakypärä Aki Keinänen onnistui laukomaan ottelun ratkaisun jyväskyläläisten estelyistä huolimatta. Näin pisteet matkasivat Turkuun lukemin 2-3 (0-1, 0-0, 2-2).

− Tämä on 60 minuutin peli ja tänään emme ansainneet enempää. Tänään ei tehty täyttä 60 minuuttia töitä, jotta olisimme voineet saada kolme pistettä, myönsi Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi.

Tiiviin sarjaohjelman lisäksi TUTO joutui lähtemään otteluun pahasti vajaamiehisenä. Varsinkin keskushyökkääjäosasto oli kokenut kovia menetyksiä, kun Ville-Vesa Vainiola, Tuukka Pulliainen ja Antton Kokkonen joutuivat jättämään lauantai-illan ottelun väliin. Turkulaisten päävalmentaja Ismo Lehkonen ei kuitenkaan jäänyt murehtimaan sairastuvalla olleita pelaajiaan.

− Meillä on joukkueessa kuitenkin periaatteessa seitsemän virallista sentteriä. Keskushyökkääjiin meidän kausi ei tule kaatumaan. Se osasto on rakennuttu ihan tietoisesti niin, koska se on kuitenkin isoin juttu tässä pelissä.

Tuomarinelikkoa vastaan miekkailua

Otteluruuhkasta huolimatta molemmat joukkueet tarjosivat avauserässä yleisölle vauhdikasta vääntöä ilman turhia hienosteluja. Jyväskyläläiset olivat lähellä siirtyä reilun viiden minuutin pelaamisen jälkeen johtoon hyvän ylivoimapyörityksen päätteeksi, mutta vakuuttavasti maalilla esiintynyt Tommi Virtanen ei ollut yllätettävissä. Ylivoimapelin jälkeen vierailijoiden Eetu Koski pääsi pujahtamaan puolustajien välistä läpiajoon laukoen varmasti turkulaiset johtoasemaan.

Maalin jälkeen vierailijat ottivat kaukalon haltuunsa tyrehdyttäen hurrikaaninuttujen hyökkäyspelin vahvalla keskialueen pelaamisella. Akatemian ja TUTOn edellisessä välienselvittelyssä jyväskyläläiset onnistuivat iskemään alivoimalla kaksi osumaa, mutta tällä kertaa Akatemia sai ainoastaan yhden alivoiman. Tuomareiden linja ei saanutkaan kiitosta TUTOn päävalmentajalta.

− Nelikkoa vastaan tänään miekkailtiin. Se on ollut trendi koko ajan, että vastustaja saa painia ja meille vihelletään heti jos vähän hymyilläänkään väärässä paikassa, manasi Ismo Lehkonen tuomarinelikon iltapuhdetta.

Ottelun toinen erä jatkui tasaisissa merkeissä. Edellisessä kahdessa ottelussa ainoastaan kaksi maalia päästäneet turkulaiset puolustivat erittäin tiivisti pitäen hurrikaaninutut poissa vaarallisilta maalintekopaikoilta. Maalinteko tuotti myös vierailijoille päänvaivaa. Muutamasta vaarallisesta tilanteesta huolimatta isäntien maalia vartioinut Juhana Aho ja ylärima pitivät huolen, että ottelun toisellekin erätauolle mentiin vierailijoiden 0-1−johtoasemassa.

Keinänen mustensi Akatemian illan

Kolmanteen erään isännät kavensivat peluutusta kolmeen ketjuun, mikä tuotti välittömästi vaarallisia tilanteita vastustajan maalille. Ottelu heräsi uudestaan henkiin vajaa kahdeksan minuuttia ennen päätössummeria, kun puolustaja Valtteri Kemiläinen onnistui iskemään kauden ensimmäisen maalinsa röyhkeän nousun päätteeksi. Akatemia piristyi selvästi tasoitusosumasta luoden heti seuraavassa vaihdossa useamman vaarallisen tilanteen.

− Kolmanteen erään kavennettiin nippua ja vaihdettiin kokoonpanoja ihan totaalisesti. Kolmannessa erässä olimme kiinni yhdessä ja kahdessa pisteessä, ja jossain vaiheessa jopa kolmessa pisteessä, pohdiskeli Ahvenjärvi kolmannen erän vuoristorataa.

Jyväskyläläiset tarrautuivat kiinni kolmeen pisteeseen vajaa kuusi minuuttia ennen kolmannen erän loppua, kun Riku Pitkäsen komea rystykääntö painui vastustamattomasti verkon perukoille.

- Molemmat vastustajan maalit hölmöiltiin itse. Niissä maaleissa olisi pitänyt keskikaistan pitäjän olla varmistamassa muutamaa metriä alempana, pohdiskeli TUTO-käskijä joukkueensa mustaa hetkeä.

Kolme minuuttia ennen kolmannen erän loppumista kaikki näytti hyvältä hurrikaaniryhmän kannalta. Mustat pilvet alkoivat kasaantua isäntien vaihtoaition päälle, kun Nico Manelius onnistui uittamaan ylivoimahyökkäyksen päätteeksi joukkueensa tasoihin etukulmasta. Lopullisesti jyväskyläläisten ilta pimeni ainoastaan kaksi sekuntia ennen päätössummerin ujellusta. Antti Pusa onnistui taistelemaan pelivälineen itselleen juuri ennen pitkää kiekkoa tarjoillen maalipaikan Aki Keinäselle, joka pääsi nostamaan maalin edestä ottelun voitto-osuman.

- Yksilötasolla tuli lopussa isoja virheitä. Henkisellä tasolla valmiuden täytyy olla parempi, harmitteli Ahvenjärvi ottelun ratkaisua.

Joukkueet jatkavat kauttaan tulevan viikon keskiviikkona 11.12, kun KooKoo matkustaa Jyväskylään vierailulle. TUTO pääsee seuraavaksi testaamaan HCK:n nykyvireen Kupittaan keskiviikkoillassa.