Kahdesta ulosajosta huolimatta TUTO otti täydet pisteet - Kaarlehdolle nollapeli

Karolus Kaarlehto torjui nollapelin.
Jyväskylässä lauantai-iltana JYP-Akatemia sai vieraakseen TUTOn. Ottelussa nähtiin kaksi ulosajoa, jotka herättivät tunteita. TUTO otti lopulta voiton luvuin 3-0.

TUTO pelasi erittäin mainion ja kypsän vierasottelun. Turkulaisjoukkue puolusti tiiviisti koko viisikon voimin, eikä hätkähtänyt, vaikka kaksi pelaajaa saikin ulosajon. Viimeisenä lukkona maalilla ollut Karolus Kaarlehto pelasi nollapelin.

− Erinomainen vieraspeli meiltä. Yhden pelaajan haluan nostaa, johtaja Kaarlehdon. Annoin eilen aikamoisen kuorman miehen vapaapäivästä, laitoin tänään uuniin ja mieheltä erittäin miehekäs vastaus, TUTOn päävalmentaja Miika Elomo kehui maalivahtiaan.

Ensimmäinen erä alkoi turkulaisjoukkueen komennossa, kun Aki Keinäsellä ja Aki Juuselalla oli loistavat maalipaikat, mutta kotijoukkueen maalilla pelannut Markus Ruusu otti pidemmän korren molemmissa tilanteissa.

JYP-Akatemia pyrki hyökkäämään kiekolla usean pelaajan voimin, mutta hyökkäykset suuntautuivat lähes järjestäen kulmiin pyörimään. TUTO puolusti läpi erän tiiviisti keskialueen sekä oman maalinedustan puolustusalueella, ja tämän takia kotijoukkueen hyökkäykset pyörivät enimmäkseen kulmissa.

Vierailijat menivät erän lopulla johtoon, kun Mikko Laine laukoi irtokiekon puoli tyhjään maaliin.

Toisessa erässä ulosajoja

Toisen erän alkuun Keinänen sai jälleen hyvän maalipaikan, mutta Ruusu oli jälleen kiekon tiellä. Tunteita herättänyt tilanne nähtiin, kun Samu Suominen sai ulosajon korkeasta mailasta. Akatemia ei kuitenkaan saanut ylivoimallaan maalia tehtyä. Alivoimansa ja ylivoimiensa jälkeen TUTOlla oli monia laadukkaita maalipaikkoja, mutta turkulaisjoukkueen toista maalia ei nähty.

− Alivoima oli tikissä. Jätkät tekivät sitä, mitä olemme viime aikoina käyneet läpi, Elomo kehui joukkueensa alivoimapelaamista.

Vierasjoukkue sai luotua vahvoja pyörityksiä Akatemian puolustusalueella, mutta Ruusu 20 torjunnallaan kyseisessä erässä piti kiekon pois hurrikaaniryhmän maalista. Erän lopussa Kalle Moisio sai ulosajon myös päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Akatemia pääsi aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla ja hyvistä paikoista huolimatta jyväskyläläisjoukkue ei onnistunut ohittamaan Kaarlehtoa. Alivoimansa jälkeen Olli-Pekka Heinimäki vei TUTOn 2-0-johtoon. Maalin jälkeen vierailijat ottivat ottelun komentoonsa, eikä antanut Akatemialle saumoja aloittaa kunnolla kiriä. Henri Niemi pääsi vielä alivoimalla läpiajoon, mutta ei onnistunut maalinteossa.

Tilanteessa TUTOn Kristian Tuohilampi sai käytösrangaistuksen, kun hän protestoi voimakkaasti saamaansa jäähyä. Ylivoima oli kotijoukkueelta tehotonta, eikä kavennusmaalia nähty. Erän lopulla turkulaisjoukkue pääsi ylivoimalle, jonka aikana Laine teki illan toisellaan loppulukemat 3-0.

Akatemialle häviö oli kuudes putkeen, ja joukkue onkin vaarassa joutua jo karsintasarjan paikoille sarjataulukossa. Akatemia puolusti kärsivällisesti, mutta hyökkäyspelaaminen ja ylivoima tökkivät. Kotijoukkueen päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi oli niukkasanainen ottelun jälkeen.

− Kaksi erää kärsivällistä puolustamista meiltä, mutta nollalla maalilla ei pelejä voiteta.

− Hyviä rytmejä, koitetaan pysyä edelleen niissä asioissa. Uskomme siihen, että jossain vaiheessa voitto napsahtaa ja saamme putken poikki, Ahvenjärvi päätti.