Sport saalisti kauden ensimmäisen vierasvoittonsa

Vaasalaiset tulivat Jyväskylään pelaamaan vain voitosta.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Vaasan Sport matkusti Jyväskylään JYP-Akatemian vieraaksi mielessään vain yksi tavoite. Kauden kolmessa ensimmäisessä vierasottelussaan tappion kärsineet vaasalaiset taistelivat nöyrästi ja työteliäästi läpi ottelun vääntäen tiukan ottelun päätteeksi kolme pistettä lukemin 2-3 (0-1, 1-0, 1-2).

Kolme edellistä vierasotteluaan hävinnyt Vaasan Sport osoitti ottelun avauserässä, että vaasalaiset eivät tulisi lähtemään kotimatkalle ilman sarjapisteitä. Isäntien aloitusminuuttien paineen jälkeen vaasalaiset pelasivat erittäin taistelevasti ja päämäärätietoisesti luoden tukun vaarallisia tilanteita Akatemian maalille.

Avausmaalia ei tarvinnutkaan odottaa kuin vajaat kolme minuuttia. Sportin Samuli Kivimäen tarkka ja napakka rannelaukaus singahti vastustamattomasti maalin yläkulmaan vieden vierailijat ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon.

- Lähdettiin pelaamaan nöyrää, työteliästä ja yksinkertaista jääkiekkoa. Näyttävän pelin sijasta pelattiin voitosta, analysoi Sportin päävalmentaja Pasi Räsänen.

Sportin selkeästä hallinnasta huolimatta kaikista laadukkaimmat maalintekotilanteet jäivät puuttumaan, joten ensimmäiselle erätauolle lähdettiin vaasalaisten maalin johtoasemassa.

Vaasalaiset mankelissa

Toisessa erässä jyväskyläläiset pääsivät hyvän liikkeen ansiosta ottelussa kuskin paikalle. Vahvasti prässiä antaneet akatemialaiset loivat tukun vaarallisia tilanteita vierailijoiden maalille. Myös hurrikaanipaitojen päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi oli tyytyväinen omiensa otteeseen ottelun toisessa erässä.

- Toisessa erässä mentiin huomattavasti paremmin kiekolle ja saatiin laadukkaita syöttöketjuja aikaiseksi.

Vajaan kahdeksan minuutin väännön jälkeen jyväskyläläiset saivat myös palkinnon uurastukselleen, kun nopean hyökkäyksen päätteeksi Topi Nättisen matala laukaus yllätti helpohkosti toisessa erässä kiekkosateeseen joutuneen Joonas Kuuselan.

- Ensimmäisen erän jälkeen tuntui, että hallittiin ja unohdettiin sitten simppeli pelaaminen. Täytyy antaa myös tunnustusta vastustajalle, joka nosti tempoa ja tuli aggressiivisemmin päälle, totesi Räsänen kotijoukkueesta.

Sport pykälän Akatemian edellä

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet olivat päättäneet lähteä kaukalosta ulos voittajina. Vauhdikkaasti päästä päähän virranneen erän ensimmäisen osuman taisteli Kai Lehtinen, joka suti väkisin viivasta maalinedustalle tulleen kiekon kotijoukkueen maalin perukoille.

- Nostettiin yksi pykälä lisää kaksinkamppailuhalukkuutta ja tahtotilaa. Kolmas erä oli selkeästi meidän paras tässä pelissä, iloitsi Sport-käskijä.

Päättäväisesti kolmanteen erään tulleet vaasalaiset onnistuivat toistamiseen maalinteossa erän puolenvälin jälkeen, kun Jarkko Hattusella oli helppo työ ohjata päätylaidoituksesta kimmonnut kiekko ohi Antti Lehtosen.

Isännät pyrkivät hakemaan tasoitusta erän lopussa vielä hanakasti. Reilu kolme minuuttia ennen ottelun loppua Miika Roine iski Akatemian väkisin vielä maalin päähän, mutta muutamasta vaarallisesta tilanteesta huolimatta tasoitusmaalia ei enää nähty. Täysi pistepotti matkasi näin Vaasaan lukemin 2-3.

- Kolmannen erän lopussa lähdettiin vielä hakemaan sitä tasoitusmaalia. Ei voi sanoa, että ajatus olisi harhaillut, mutta tietyt asiat siinä jäivät toteutumatta. Oikealla tiellä ollaan kuitenkin hyvin vahvasti, analysoi Ahvenjärvi omiensa otteita.

Joukkueet jatkavat kauttaan perjantaina, kun Sport saa vieraakseen Jokipojat ja Akatemia matkustaa Turkuun TUTOn vieraaksi.