SaPKolle vieraspisteet Jyväskylästä - "Tämän vuoden huonoin peli meiltä"

Wilenius kokosi 1+1-tehot Jyväskylässä.
Kuva © Antti Varonen
JYP-Akatemian ja SaPKon kamppailu ratkesi ottelun toisessa erässä SaPKon osuessa kahdesti. Päätöserässä kotijoukkue ei enää kirissään onnistunut, joten pisteet matkasivat Savonlinnaan 2-5-numeroin.

Ottelun avauserä edettiin melko tasaisissa merkeissä ja aivan huippupaikkoja ei juurikaan nähty.

Molemmat joukkueet pääsivät erässä testaamaan ylivoimansakin toimivuutta, mutta erikoistilanteista ei jäänyt paljoa jälkipolville kerrottavaa.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla SaPKo oli aavistuksen hallitsevampi osapuoli ja menikin 0-1-johtoon erän puolivälin jälkeen, kun Teemu Lämsä kiersi jyväskyläläispuolustuksen ja laukoi kiekon yläkulmaan.

− Oli todella tärkeää, että saatiin se 1-0-maali. Se helpotti meidän peliä, SaPKo-valmentaja Pasi Räsänen kommentoi.

− Ensimmäinen maali ratkaisi tänään pelin, yhtyi jyväskyläläiskäskijä Jukka Ahvenjärvi kollegansa sanoihin.

Viitisen minuuttia myöhemmin erässä jo aiemmin tekopaikassa ollut Teemu Lepaus ohjasi maalin edestä pässipaidat jo kahden maalin johtoon. 0-2-numeroissa edettiin myös erätauolle.

− Tultiin ottelun alkuun hyvin ja siinä oli ihan oikeitakin asioita. Taklauspeli kuitenkin puuttui kokonaan, Ahvenjärvi sanoi.

− SaPKo on todella hyvä joukkue liikuttamaan kiekkoa ja siinä joukkue oli meitä tänään askeleen edellä.

SaPKon hallitsema erä

SaPKo aloitti ottelun toisen erän ylivoimalla, kun Mikko Virtanen istui erän lopussa saamaansa kaksiminuuttista. Savonlinnalaisryhmä ei jättänyt tätäkään mahdollisuutta käyttämättä, vaan Mikko Lahtela iski Tomi Wileniuksen laukauksen irtokiekosta lukemiksi 0-3.

Pässipaidat olivat erässä hallitsevampi osapuoli ja joukkueella oli useita tilanteita lisätä johtoaan. Jyväskyläläismaalilla Markus Ruusu venyi kiekon tielle 15 kertaa ja mukaan mahtui pari aivan paraatipelastustakin. Erityisesti kakkosketju Janne Kumpulaisen johdolla loi muutamia loistavia tekopaikkoja, vielä kuitenkaan onnistumatta.

− Toisessa erässä ei vaan saatu tapettua peliä, vaikka meillä oli siinä paikkoja ihan riittävästi, totesi Räsänen.

Viitisen minuuttia ennen erän päätöstä isännät saivat aikaan hieman pelin kuvan vastaisesti kavennusosuman, kun Samuel Salonen kaivoi kiekon päädystä maalin eteen Virtaselle, joka kiersi Antti Leskisen ja siirsi kiekon verkon perille.

Hurrikaanipaitojen riemua ei kestänyt kuitenkaan kuin vajaat pari minuuttia. Sameli Ventelä taisteli kiekon siniviivalta Kumpulaiselle, joka tarjoili Wileniukselle loistavan poikittaissyötön, eikä hyökkääjä erehtynyt paikasta muuttaen lukemat 2-4:ään.

"Ei ansaittu pistettäkään"

Päätöserässä kaukalossa nähtiin sisuuntunut kotijoukkue ja SaPKo jäi erässä hieman puolustuskannalle. Aivan huippupaikat jäivät kuitenkin kotijoukkueelta puuttumaan hyvästä pyörityksestä huolimatta.

Erän puolivälissä otettu aikalisä piristi erityisesti jyväskyläläisryhmän peliä ja Joni Kallio toikin Waltteri Lehtosen loistavasta esityöstä hurrikaanipaidat kahden maalin päähän uransa ensimmäisellä Mestis-maalilla.

Tämän lähemmäs kotijoukkue ei kuitenkaan päässyt, vaan sitkeästi puolustanut savonlinnalaisryhmä kesti loppuun saakka ja Joonas Hyttinen viimeisteli 2-5-loppulukemat tyhjään maaliin.

− Kolmas erä oli enemmän tai vähemmän puolustustaistelua, mutta selvittiin siitä ja saatiin helpottava osuma tyhjiin, Räsänen summasi.

− Erittäin tyytyväinen olen joukkueen suoritukseen. Joukkue oli hyvin sitoutunut ja teki töitä molempiin suuntiin.

Ottelun lopulla JYP-Akatemian Patrik Forsberg loukkasi itseään, kun Casimir Jürgensin maila osui kaksinkamppailutilanteessa hyökkääjän kaulaan. Forsberg saateltiin tuskaisen näköisenä pukukopin puolelle.

− Tänään piti yrittää kaikkea, että saatiin tuota joukkuetta vähän heräteltyä. Me ei tänään saatu pistettäkään, eikä olisi tuolla pelilla kyllä ansaittukkaan. Tämän vuoden huonoin peli meiltä, summasi Ahvenjärvi.

Molempien pelit jatkuvat keskiviikkona vieraskaukaloissa. JYP-Akatemia matkaa Kiekko-Vantaan vieraaksi ja SaPKo haastaa Jokipojat.