Avauserän maalijuhlat siivittävät Akatemian selvään voittoon

Henri Kanninen oli hyvällä pelituulella ja johdatti hurrikaaninutut selkeään voittoon.
Noin 600-päinen yleisö oli saapunut seuraamaan ilmaista kiekkoviihdettä, kun JYP-Akatemia ja SaPKo ottivat toisistaan mittaa. Katsojat saivatkin todistaa todellista kiekkojuhlaa, kun ottelussa iskettiin yhteensä 10 maalia. JYP-Akatemia nappasi kolme pistettä lopulta lukemin 7-3.

SaPKon pelistä näki heti alussa, että jalat olivat jääneet bussiin ja taistelutahto Savonlinnaan. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa pässipaitojen aktiivinen karvauspelaaminen tuotti suuria vaikeuksia jyväskyläläisille, mutta tänään se loisti poissaolollaan. JYP-Akatemialla oli helppo työ rakentaa vaarallisia hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen.

Ottelu ratkesi käytännössä jo avauserässä, kun JYP-Akatemia karkasi neljän maalin johtoon. Ottelun loppupuolella voimasuhteet hieman tasoittuivat, mutta isännät nappasivat selkeän voiton 7—3-lukemin.

− Joukkueelta todella hyvä valmistautuminen erityisesti henkisellä puolella. Päästiin kääntämään peliä nopeasti ja joukkueella oli hyvä yhteinen energia, kommentoi Akatemian pääkäskijä Jukka Ahvenjärvi.

SaPKon päävalmentaja Janne Sinkkonen oli hävityn ottelun jälkeen selkeästi vähäsanaisempi.

− Ei paljoa tarjottu sisältöä Mestis-TV:lle. Todella huono peli meiltä.

Kaksi joukkuetta, mutta vain toinen paikalla

Ensimmäinen erä oli varsin yksipuolista näytöstä. JYP-Akatemia oli heti alusta alkaen selvästi paremmalla jalalla liikkeellä ja otti ohjat haltuunsa. Useista hyvistä maalipaikoista huolimatta ottelun eteni lähes puoleenväliin maaleitta.

Kahdeksan minuutin kohdalla ottelu kuitenkin repsahti. Samu Markkula laukoi kiekon tarkasti juuri Antti Leskisen patjan yläpuolelle, josta kiekko valui maaliin.

14 minuutin kohdalla peli oli jo 4-0, kun Henri Kanninen, Topi Nättinen ja Joose Antonen iskivät maalit mieheen. 3—0-maali riitti Leskiselle, jonka tilalle luisteli Petteri Similä. SaPKo otti erän aikana neljä jäähyä, joiden aikana lukemat olisi ollut mahdollista tehdä vieläkin rumemmiksi.

− Saimme tänään jaettua vastuuta tasaisesti. Sitä kautta saatiin myös onnistumisia leveällä rintamalla, tiivisti Ahvenjärvi.

Toisessa erässä ottelu hieman tasoittui, mutta tasoero oli vieläkin varsin selvä. SaPKo sai ajoittain jalkoja paremmin liikkeelle, mutta erityisesti keskialueen kontrolloitu ylitys tuotti vaikeuksia.

Erä oli ehtinyt vanhentua vain reilut kuusi minuuttia, kun hurrikaaninutut kasvattivat johtonsa jo 5-0:aan Valtteri Hotakaisen ylivoimamaalilla. Heti seuraavassa vaihdossa laihaa lohtua pässipaidoille toi Joona Manninen, joka laukoi komean rannelaukauksen ylänurkkaan.

Erän puolivälin tienoilla JYP-Akatemia siirtyi jo 7-1-johtoon Kannisen ja Taavi Tialan maaleilla. Pelailun maku korostui tämän jälkeen entisestään, eikä erän loppu tarjonnut suuria hienouksia.

Kolmannessa erässä nähtiin varsin halutonta kiekkoa, sillä JYP-Akatemia tiesi johtonsa riittävän ja SaPKo näytti jo luovuttaneen. Isäntien keskittyminen alkoi rakoilla, mikä näkyi typerinä rangaistuksina. Erän puoliväliin osunut jäähysuma antoi vierailijoille vielä hivenen toivoa edes kaunistella lukemia.

Päätöserässä SaPKon hyökkäyspelissä nähtiin jo välähdyksiä paremmasta, kun savonlinnalaiset saivat iskettyä kaksi maalia Paavo Ylipainon ja Nikke Kettukankaan toimesta.

Ottelun päätyttyä SaPKo-luotsi ei lähtenyt syyllistämään pelaajiaan repsahtaneista lukemista.

− Kokoonpanossa on 21 kenttäpelaajaa ja jokunen valmentaja. Kyllä tämän voi tällä kertaa vierittää itseni niskaan.

Molemmat joukkueet pelaavat seuraavat ottelunsa keskiviikkona. Savonlinnassa SaPKon vieraaksi saapuu KooKoo ja JYP-Akatemia matkustaa Jukurien vieraaksi.