Ylivoima toi tulosta - JYP-Akatemia katkaisi tappioputkensa RoKin kustannuksella

Waltteri Lehtosen tarkka rannelaukaus jäi ottelun voittomaaliksi.
JYP-Akatemia onnistui katkaisemaan tappioputkensa, kun tuloksettoman Keski-Suomen reissun tehnyt RoKi taipui Jyväskylässä lukemin 4-2. Erikoistilanteet ratkaisivat ottelun isäntien onnistuessa tekemään kolme maalia kahden ylivoiman aikana.

Ottelu oli pääosin tasaista vääntöä hännänhuippujen ottaessa mittaa toisistaan. Molemmilla joukkueilla oli paikkansa ottaa tahtipuikko haltuunsa kahden ensimmäisen erän aikana, mutta ratkaisu venyi viimeiseen kolmannekseen JYP-Akatemian taottua voittoon tarvittavat maalit ylivoimalla.

Ensimmäisessä erässä nähtiin viihdyttävää jääkiekkoa, vaikka joukkueet pelasivat jo toisia otteluitaan vuorokauden sisään. Erän ainoan maalin teki JYP- Akatemia, kun Patrik Forsberg sai oivallisen syötön Mikko Virtaselta ja pääsi iskemään kiekon avoimena ammottavaan RoKi-rysään ajassa 6.04.

Hienokseltaan pelitapahtumia hallinnut Akatemia sai rakennettua hyvällä kiekonsiirtelyllä useita maalintekotilanteita, mutta suoraviivaisemmin hyökänneellä RoKillakin oli paikkansa tasoituksen tekemiseen.

Molemmat maalivahdit pomputtivat irtokiekkoja maalintekosektorille useampaan otteeseen ja Olli-Aleksi Pietilälle siunaantui vierailijoiden paras tilanne maalin edustalta. Markus Ruusu veti vielä pidemmän korren ja sai venytettyä patjansa kiekon tielle.

RoKi otti ohjat käsiinsä

Avauserässä RoKi pääsi yrittämään ylivoimaa kertaalleen, mutta joukkueella oli suuria vaikeuksia saada pakkopeli pyörimään. Toisessa erässä oli toinen ääni kellossa, kun rovaniemeläiset onnistuivat tasoittamaan pelin Joel Sundin istuessa väkivaltaisuudesta saamaansa jäähyä.

Mikko Väänänen unohtui JYP-Akatemian puolustukselta vapaaksi maalin eteen ja Väänänen pääsi ohjaamaan Marco Zorecin yllättävän laukauksen verkon perukoille. Väänänen sai ensimmäisen maalinsa palattuaan kaukaloon alkukauden pilanneen loukkaantumisen jälkeen ja tilanne oli tasan 1-1.

JYP-Akatemia pääsi kuittaamaan maalin jo muutama minuutti myöhemmin pelikellon ehdittyä tikittää aikaan 28.43. Jussi Pelto-Arvo komennettiin kärsimään kaksiminuuttista estämisestä hieman kyseenalaisesti ja Samuel Salonen hyödynsi isäntien ensimmäisen ylivoiman laukomalla joukkueensa johtoon.

Toisen erän edetessä loppua kohti RoKi otti pelin haltuunsa ja sai kiekkokontrollin kautta annettua painetta vastustajan päätyyn. Ruusu kesti RoKin lähentelyt ja summeri pelasti Akatemian useammilta takaiskuilta.

RoKin pyörittäessä vielä peliä kotijoukkueen Waltteri Lehtonen säntäsi purkukiekon perään ensimmäisenä ja pääsi nokikkain RoKin maalivahdin Toni Eskelisen kanssa, mutta laukaus suuntautui suoraan veskarin syliin ja isännät eivät onnistuneet vielä pönkittämään johtoasemaansa.

Suihkutuomio käänsi ottelun

Ottelu ratkesi kolmannessa erässä, kun Miikael Arkimon maila kolahti varomattomasti vastustajan kasvoihin kaksinkamppailutilanteen jälkeen ja Arkimo sai tilanteesta suihkukomennuksen. Akatemia painoi viiden minuutin ylivoimalla kiekon kahdesti pussiin ja RoKin selkäranka alkoi taittua jo uhkaavasti.

Ensimmäisenä onnistui läpiajon missannut Waltteri Lehtonen, kun hyökkääjän terävä rannelaukaus painui b-pisteen takakaarelta vastustamattomasti maalin etuyläkulmaan. Minuuttia myöhemmin 4-1-osuman viimeisteli Salonen, jonka toinenkin maali lipsahti Eskelisen längeistä sisään.

− Meidän ylivoima ei ole ollut riittävällä tasolla ja toisella erätauolla käytiin läpi mitä pitää tehdä, jos ylivoimia vielä tulee. Nopeasti kiekko liikkeelle muutamalla syötöllä ja sen jälkeen pitää tulla laukaus maalia kohti. Ne asiat toteutuivat kolmannessa erässä, kertoi kotijoukkueen päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi.

RoKi ei luovuttanut kolmen maalin tappioasemassa aivan täysin ja vieraat onnistuivat tekemään kavennuksen joukkueen päästyä hyökkäämään kolmella yhtä vastaan alivoimaisena. Komean kiekonsiirtelyn päätteeksi Nico Vuorijärvi toi vieraat kahden maalin päähän.

RoKille tarjottiin heti kavennuksen jälkeen ylivoimaa, mutta sen suurempaa kiriä ei päässyt syntymään kotijoukkueen puolustaessa johtoaan sinnikkäästi. Vuorijärven osuma jäi ottelun viimeiseksi ja JYP-Akatemia taisteli pisteet kotiin ansaitusti.

Vieraiden päävalmentaja Petteri Hirvonen jaksoi analysoida peliä positiivisuuden kautta kitkerästä tappiosta huolimatta.

− Pelattiin ryhdikäs ja miehinen esitys siitä huolimatta, että pisteitä ei saatu. Haastettiin kotijoukkue kovaa ja saatiin tarpeeksi maalipaikkoja luotua, mutta emme viimeistelleet tarpeeksi hyvin.

− Olen pirun ylpeä joukkueesta, kun teimme taas pitkän reissun ja olimme lähellä voittoa. Peli paranee pieni pala kerrallaan ja ensi viikolla saamme taas muutaman kerran kokeilla voittaa.

Kaksi viikkoa tappiota napsineelle JYP-Akatemialle ottelun tulos oli erittäin tervetullut.

− Meillä ei ollut tänään mitään muuta tarkoitusta, kuin olla paikalla olevista joukkueista parempi. Kaikkein tärkeintä on, että porukka juhlii nyt kopissa ja lievä tappioputki saatiin katkaistua. Tästä on hyvä jatkaa putki ylöspäin, päätti Ahvenjärvi.