Akatemia latoi murskalukemat Mestiksen jumbokamppailussa

MESTIS / Raportti
Joose Antonen oli jälleen elementissään.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
JYP-Akatemia järjesti lauantai-iltana todellisen näytöksen, kun RoKi vieraili Jyväskylässä. Akatemia oli ennen kaikkea huomattavasti tehokkaampi, kun sarjajumbo kaatui lukemin 6−1.

Ottelun voittaja oli helppo arvata jo minuutin pelin jälkeen, kun huomattavasti energisempi JYP-Akatemia latoi taululle 2−0-lukemat. Vaikka Rovaniemen Kiekko onnistuikin näennäisesti tulemaan peliin mukaan, ei voittajasta juuri epäselvyyttä ollut.

− Tiesimme, että vastustajalla on alla peli ja pitkä matkustus. Halusimme tulla energisesti sisään ja onnistuimme siinä, Jukka Ahvenjärvi sanoi.

− Voisi sanoa, että alussa meidät yllätettiin housut kintuissa, Petteri Hirvonen kummasteli.

Päätöserässä lukemat pääsivät vielä repsahtamaan. Yksi illan tehomiehistä oli hyökkääjän paikalle palannut Joose Antonen, joka iski kaksi maalia. Lopulta voitto kirjattiin isännille 6−1-lukemin.

− Erittäin tärkeät pisteet meille, Ahvenjärvi myhäili.

Jumissa pohjalla, vaikka tasoero oli valtava

RoKi pelasi eilen Peliittoja vastaan ja sen jälkeen matkusti Jyväskylään. Akatemia puolestaan pelasi edellisen kerran keskiviikkona, joten energiaetu oli selkeästi isäntien puolella.

Tätä etua hurrikaaniryhmä ei jättänyt käyttämättä, vaan otti pelin nopeasti haltuunsa. Alkutahdit ottelulle löi Markus Nenonen, joka muodosti liigalainojen ketjun Topi Nättisen ja Henri Kannisen kanssa. Hetkeä myöhemmin Joel Sund niittasi taululle isäntien kahden maalin johdon.

Toisessa erässä RoKi alkoi päästä otteluun mukaan, mutta maalinteko oli kuitenkin rovaniemeläisille luvattoman vaikeaa. Tämä johtui erityisesti siitä, että hyökkäykset menivät liikaa vastuun siirtelyksi.

− Toisessa erässä halusimme ennenkaikkea puolustaa laadukkaasti, Ahvenjärvi kiteytti.

Erän ainoasta osumasta vastasi Antonen. Kaikkia Akatemian kolmea osumaa yhdisti se, että ne iskettiin sisään aivan Toni Eskelisen vartioiman maalin edustalta.

Kolmannessa erässä RoKin kiri jäi varsin näennäiseksi. Kaivattua suoraviivaisuutta väläytti Elias Klytseroff, joka rikkoi Markus Ruusun nollapelin pelin viimeisillä minuuteilla.

Klytseroffin tuoman maalin lohdun laihuutta korosti se, että jyväskyläläisetkin osuivat maalirautojen väliin vielä kolmesti. Henri Kannisen, Topi Nättisen ja Antosen osumat sinetöivät rumat loppulukemat.

− Kummallinen asia, että moni pelaaja oli selvästi heikompi kuin edellisessä ottelussa. Akatemialle ansaitut pisteet, Hirvonen hämmästeli.

Akatemia kohenteli voitollaan asemia sarjataulukossa nousemalla karsintaviivan yläpuolelle. LeKillä on kuitenkin erinomainen mahdollisuus napata paikka vielä takaisin, sillä ero on vain kolme pistettä, kun lempääläisillä on kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

Molempien joukkueiden urakat jatkuvat keskiviikkona. RoKi isännöi Kokkolan Hermestä, kun taas Akatemian matka käy Savonlinnaan SaPKon vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle