Tyvipään taistelu tarjosi yleisölle viihdettä

Joonas Alanne jatkoi pisteiden mättämistä.
Kuva © Kiia Aha - kiia.aha@jatkoaika.com
Sarjataulukon tyvipään ottelussa JYP-Akatemian ja Peliittojen välillä nähtiin värikäs kamppailu. Vieraat johtivat jo päätöserän alkuminuuteilla maalein 3-0, mutta ottelu venyi kuitenkin Akatemian kirin ansiosta jatkoajalle, jonka nimiinsä kairasi vierasjoukkue Peliitat lukemin 4-3 (0-2, 0-0, 3-1, 0-1).

Kotijoukkue JYP-Akatemia tuli avauserään todella huonolla liikkeellä ja intensiteetillä. Peliitat ylitti keskialueen useita kertoja oikeaoppisesti rintamana ja loi maalipaikkoja sekä suorista hyökkäyksistä että kulmapelin seurauksena tulleista riistoista, ja johtikin peliä avauserän jälkeen 0-2-lukemin. Sen sijaan Akatemian peli avauspelaamisesta lähtien oli surullista katsottavaa.

— Oltiin painotettu ennen peliä aika paljon taktisia asioita, ja tunne unohtui kokonaan avauserässä. Meillä on avauspelaamisessa suurimmat ongelmat: joudumme pelaamaan liikaa päädyn kautta ja koko kauden siitä on puuttunut tietty selkeys, puntaroi Akatemia-hyökkääjä Topi Nättinen.

— Treenaamisen kautta se on vain löydettävä. Kiekottomien pelaajien on tarjottava syöttöpaikkaa, ja kiekollisen syötettävä lapaan, Nättinen jatkoi.

Peliitat meni jo kolmannen erän alussa Tuukka Rajamäen puolittaisen läpiajon seurauksena 3-0-johtoon ennen kotijoukkueen kirin alkamista. Reilussa viidessä minuuttissa mustapaidat takoivat pelin 3-3-tilanteeseen, Henri Kannisen, Aleksi Salosen ja Valtteri Hotakaisen maaleilla.

Jatkoajalle venyneen ottelun vei kuitenkin nimiinsä vierailijat, kun Jani Keinänen kiersi maalin takaa maalin eteen ja nosti rystypuolelta ottelun voittomaalin. Kotijoukkueen Päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi ja kultakypärä Nättinen uskovat vielä ehjän 60 minuutin pelin koittavan hurrikaanilaumallekin.

— En halua sanoa, että se on nuoren joukkueen ongelma, mutta sellainen pelirutiinin puuttuminen vaikuttaa. Jos vastustaja hallitsee niin pitää jaksaa vain puolustaa, eikä yrittää ryntäillä hyökkäyksiin. Puolustuksen kautta se kauden ensimmäinen ehjä peli tulee, pohti Nättinen.

— Me teemme töitä sen eteen koko ajan. Uskon, että sen aika on lauantaina Peliittoja vastaan, sanaili puolestaan Ahvenjärvi.

Kotijoukkue yössä, vieraat kohdevaloissa

Avauserä vanheni viitisen minuuttia, kun Akatemian Kalle Saramäki pomputti kiekon oman maalin eteen. Kiekkoon ehti ensimmäisenä vieraiden kultakypärä Joonas Alanne, joka nosti kiekon maalin kattoon.

Peliittojen toinen maali kuvasi koko erää. Samuli Kankaanperä hävisi kaksinkamppailun puolustusalueen kulmassa, minkä seurauksena vieraiden Henri Manninen pääsi nousemaan maalin eteen ja nostamaan kiekon rystyltä kiekon ohi Sami Rajaniemen - jota ilman numerot olisivat olleet kotijoukkueen kannalta vieläkin rumemmat.

Peliitat passivoitui toisen erän alkuminuuteilla ja joutui puolustuskannalle, vaikka osasyynä oli Akatemian parantunut karvaus- ja kulmapeli. Hurrikaanilauma oli kuitenkin maalipaikoissa tehoton.

Peliittojen harvat paikat keskimmäisessä erässä tulivat kahdesta läpiajosta. Ensimmäinen syntyi, kun Joonas Alanne vapautti loistavalla syötöllä Joni Isomäen karkumatkalle, jonka terävä laukaus päätyi kuitenkin Rajaniemen hanskan perukoille. Erän loppupuolella myös Manninen pääsi kokeilemaan Akatemia-veskarin reaktioita - turhaan.

— Toiseen erään paransimme liikettä ja aloimme toimittamaan kiekkoa maalille nopeammin, kehaisi Ahvenjärvi.

Usko ei loppunut

Peliittojen passivoituminen toisessa ja kolmannessa erässä kostautui päätöserän alkupuoliskolla. Vierailijoiden mustan viisiminuuttisen aikana kiekko löytyi kolme kertaa verkosta, ja maaleista komeimman tälläsi suoraan Nättisen poikittaissyötöstä Aleksi Salonen.

—  Meillä on ollut paljon pelejä, joissa ollaan oltu takaa-ajoasemassa, eikä olla pystytty nousemaan, tänään onneksi pystyimme jopa kolmen maalin takaa. Meillä oli paikkoja jo toisessa erässä, mutta onneksi jaksoimme uskoa, että kyllä ne maalit vielä sieltä tulevat, kultakypärä Nättinen totesi.

— Koko otteluun en ole tyytyväinen, mutta yhteen pisteeseen näiden vaiheiden jälkeen olen, puuskahti Akatemia-käskijä Ahvenjärvi.