Musta hetki ei kaatanut Akatemiaa

MESTIS / Raportti
Joose Antonen iski kaksi maalia.
Kuva © Timo Savela
JYP-Akatemia ja Peliitat tarjosivat vauhdikkaan kiekko-ottelun, josta ei moninaisia vaiheita puuttunut. Peliitat horjutti Akatemiaa vielä 5−0-tilanteessa, mutta kolme pistettä jäivät Jyväskylään. Ottelu päättyi lopulta 7−4-lukemiin.

Peli näytti jo ratkenneen, kun tilanne oli toisessa erässä 5−0 Akatemian hyväksi. Peliitat esitti kuitenkin huikeaa sisukkuutta iskien reilun kahden minuutin aikana kolme maalia.

Akatemia ei tilanteessa kuitenkaan sulanut, vaan Jukka Ahvenjärvi kokosi rivinsä miehekkäästi.

− Tuossa tilanteessa kyse on vain siitä, mitä pelaajat tuntevat pään sisällä. Tärkein anti oli se, että pystyimme pitämään paketin kasassa, Ahvenjärvi mietti.

Kahta maalia lähemmäksi Peliitat ei päässyt. Monivaiheinen ottelu päättyi 7−4-lukemiin.

− Kokonaisuutena todella sekava jääkiekko-ottelu. Kiekot pomppivat ja tilanteet vaihtelivat molempiin suuntiin, totesi Peliittojen päävalmentaja Lauri Merikivi.

Valehtelevat lukemat

Peliitat tuli otteluun todella väkevästi laittaen isännät ahtaalle todella kovalla karvauspelaamisella. Akatemia ei näyttänyt saavan omaa peliään lainkaan kasaan. Asia alkoi pikkuhiljaa kuitenkin muuttua. Akatemia pääsi pitämään paineistusjaksoja heinolalaisten kenttäpäädyssä, eikä tulos jäänyt laihaksi.

Akatemia iski käytännössä neljästä maalipaikasta neljä maalia. Aleksi Hongan, Joose Antosen, Joel Sundin sekä Samuel Salosen maaleilla taululla oli hieman kenttätapahtumien vastaisestikin 4−0-lukemat. Tämä riitti myös Merikivelle, joka vaihtoi maalin suulle Heikki Tuomiston.

− Alku oli hyvä, mutta yhtäkkiä vastustaja teki neljä maalia. Puolustimme löysästi ja annoimme liikaa tilaa vastustajalle, Merikivi harmitteli.

Ensimmäinen erä toi isännille myös huonoja uutisia, kun Henri Kanninen joutui jättämään ottelun kesken.

Toinen erä alkoi erikoisesti, kun juuri maaliltaan pois komennettu Antti Rautiola vaihdettiin takaisin maalille. Maalit olivat tehneet hyvää jyväskyläläisten itseluottamukselle. Vaikka Peliitat jatkoi kovaa karvaustaan, se ei ollut läheskään yhtä tuotteliasta kuin ensimmäisessä erässä. Puolustajien kiekollinen varmuus oli paremmalla tasolla.

Taavi Tialan maalin jälkeen Peliitat tuli otteluun kuin uudella ilmeellä. Kova yritys palkittiin juuri erän puolenvälin jälkeen, kun Tommi Tikka iski vierailijoiden ensimmäisen maalin. Tästä kaksi minuuttia myöhemmin peli oli jo 5−3, kun Ville-Veikko Väkeväinen sekä Jesse Peltonen pääsivät sutimaan kiekon maaliin.

− Toisessa erässä pelasimme todella miehekkäästi. Erän lopussa olisi ollut paikkoja tulla vain yhden maalin päähän, Merikivi totesi.

Toisessa erässä nähtiin vaarallinen tilanne, kun Samu Markkulan luistin osui Jesse Väkelän korvaan. Väkelä pystyi kuitenkin jatkamaan ottelua paikkaustoimenpiteiden jälkeen.

Peliittojen lannistuminen

Heinolalaisilla oli hyvä mahdollisuus tulla ylivoimalla tasoihin, mutta tunne alkoi mennä yli vierailijoiden sortuessa hölmöön jäähyyn. Tämän jälkeen Peliitat alkoi lannistua, eikä pystynyt haastamaan isäntiä ottelun voitosta. Viimeinen isku Peliittojen voittohaaveille tuli erän puolessavälissä, kun Antonen iski toisen maalinsa.

Tämän jälkeen Akatemia totesi, että ottelu alkaa olla ohi. Isännät tyytyivät vaan roiskimaan kiekon pois paineen alta ja pitämään takaiskut minimissä. Ottelun lopulla nähtiin vielä kaksi kosmeettista maalia, kun Kimi Koivisto ja Topi Nättinen kasvattivat joukkueidensa maalimääriä yhdellä.

− Valmentajan näkökulmasta ei kovin miellyttävä peli. Onnistuimme kuitenkin tärkeässä pointissa, sillä emme antaneet vastustajalle ylivoimamaalia, Ahvenjärvi iloitsi.

Molemmat joukkueet jatkavat pistejahtiaan TUTOa vastaan. Akatemia vierailee perjantaina Turussa, kun taas Peliitat isännöi turkulaisia lauantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle