JYP-Akatemian viikolle täydellinen päätös

MESTIS / Raportti
Johan Elfvengrenin taistelu ei riittänyt tänään.
Kuva © Timo Savela
Jyväskylässä miteltiin Mestiksen runkosarjan avausviikon viimeinen kamppailu. Kahden ottelun mittaisessa putkessa ollut kotijoukkue täydensi viikkonsa kolmanteen voittoon. Peliitat sen sijaan jäi jälleen kerran ilman palkintoa.

Illan ottelun asetelmat olivat kaksijakoiset, kun kotijoukkue oli voittanut kauden kahdesta ottelustaan molemmat. Vierasjoukkue Heinolan Peliitat sen sijaan aloitti kauden kotitappiolla Lempäälän Kisaa vastaan.

Ottelu itsessään ei tarjonnut suurta jääkiekon juhlaa pelillisesti, mutta erittäin se oli erittäin kuuma, ja tanssipareja nähtiin useampiakin.

Kotijoukkue potkun verran edellä

Ottelun avauserä oli molemmilta todella sekavaa, eikä kumpikaan joukkue onnistunut luomaan kontrolloituja hyökkäyksiä. Erässä molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa, mutta muuten vaaralliset maalipaikat olivat vähissä. Tästä pitivät huolen molempien joukkueiden puolustajat, sekä maalilla torjuneet Jose Kangaskorte ja Joonas Harald.

Illan selkeä teema molemmilla joukkueilla oli puolustaa tarkasti omaa maalinedustaa, jonka seurauksena ottelussa nähtiin monia pieniä nyrkkihippasia. Varsinkin ottelun toisessa erässä JYP-Akatemian Patrik Forsbergilla ja Arttu Likolalla kävivät tunteet kuumina, kun vierasjoukkue Peliitoilta hämmennystä aiheuttivat Joona Hiltunen sekä Arttu Heikkinen.

Taktiset aikalisät eivät pelastaneet Peliittoja

Kolmannessa erässä kotijoukkue JYP-Akatemia käänsi viimeisen isoimman vaihteen päälle. Tähän vauhtiin heinolalaiset eivät kyenneet vastaamaan ja pisteet jäivät Jyväskylään.

Erän aikana Peliittojen päävalmentaja Marko Tuomainen koitti kaikin keinoin pelata avainpelaajilleen lisää lepoaikaa vaihtamalla maalivahtejaan edes takaisin. Tämäkään ei auttanut, eikä illan erikoistilannepelaaminen ollut lähelläkään sillä tasolla, että sen avulla oltaisiin voitu ottelua kääntää voitoksi.

Kotijoukkueelta esiin nousi positiivisimmassa valossa Waltteri Lehtosen johtama hyökkäysketju, jossa laidoilla viilettivät Joel Sund sekä Aleksi Luhtalampi. Myös maalivahti Kangaskorte saa puhtaat paperit illan ottelusta.

Peliitoilta oli vaikea löytää kovin montaa onnistujaa, mutta Jaakko Lantan johtama ketju ansaitsee maininna loistavasta taisteluilmeestä. Nuorisoketjun laidoilla taistelivat Petteri Haveri sekä Mikko Hyyryläinen. Erittäin loistavaa mallia taklauspelaamisesta antoi kolmosketjussa pelannut Johan Elfvengren, joka antoi useampaan otteeseen todella vauhdikkaita ja laitoja ryskyttäviä taklauksia.

Joukkueiden pelit jatkuvat ensi viikolla, kun JYP-Akatemia isännöi keskiviikkona Joensuun Jokipoikia. Peliitat sen sijaan matkustaa loppuviikoksi pohjoiseen, jossa se kohtaa perjantaina Rovaniemellä Rokin ja lauantaina Kajaanissa Hokin.

» Lähetä palautetta toimitukselle