Akatemia ryöpsäytti jäävettä Peliittojen niskaan

Kakkosketju Julius Nättisen johdolla ratkaisi voiton isännille.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Kaikki neljä otteluaan voittanut JYP-Akatemia isännöi Jyväskylän keskiviikkoillassa Heinolan Peliittoja. Värikkään ottelun päätteeksi JYP-Akatemia nappasi jälleen täyden pistepotin loppulukemin 7-4.

JYP-Akatemia alkoi saada peliään jengoilleen vasta toisessa erässä. Heikon avauserän jälkeen Akatemia löysi peliinsä pari tarvittavaa perusasiaa.

− Avauserässä jäimme täysin telineisiin. Vasta toiseen erään saatiin rytmi kuntoon ja löydettiin tarvittava kiekollinen rohkeus, analysoi JYP-Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi.

Kolmannessa erässä ottelusta ei uusia käänteitä puuttunut, kun voittomaali nähtiin vasta reilu minuutti ennen loppua. Lopulta isännät nappasivat voiton 7-4-lukemin.

− Täytyy antaa kunniaa meidän pelaajille, jotka olivat valmiita ottamaan roolia ratkaisuhetkillä, kiitteli Ahvenjärvi.

Sekavaa sähellystä päästä päähän

Isännät aloittivat ottelun ensimmäisen erän paremmalla jalalla kuin vierailijat. Akatemia sai säännöllisin väliajoin vyörytettyä vastahyökkäyksiä Peliittojen päätyyn ja sai kiekon kertaalleen maaliinkin, mutta maalia ei kuitenkan hyväksytty. Kelkka alkoi kuitenkin kääntyä hiljalleen.

Peliitat sai ottelun ensimmäisen maalipaikkansa vasta seitsemän minuutin kohdalla. Tuon jälkeen Peliitat alkoi saada paremmin otetta ja vastasi erän ainoasta maalista. Tuomas Santavuori ohjasi kiekon ohi Mestis-debyyttiään pelanneen Veini Vehviläisen, kun ottelua oli pelattu 13 minuuttia.

− Olimme ajoittain aika helteessä, kun vastustaja tuli kovalla paineella päälle, valitteli Ahvenjärvi.

Toisen erän alkua sekoittivat molemminpuoliset jäähyt. Viiden minuutin kohdalla Olli Aitola karkasi jäähyaitiosta läpiajoon ja niittasi kiekon ylänurkkaan. Maalin jälkeen hurrikaaninutut saivat uutta energiaa ja ottivat ottelun selkeästi hallintaansa.

Nopeasti keskialueen ylittäneet isännät saivat useita vaarallisia tilanteita niin rintamahyökkäyksistä kuin pidempien mylläyksien jälkeen. Aleksi Honka väläytteli taitojaan pujotellen koko kentän läpi ja laukoen kiekon helpohkosti ohi Anssi Rautiolan.

Hetkeä myöhemmin Sami Niku väläytteli itseluottamustaan yrittämällä ilmaveiviä. Yrityksen epäonnistuttua Joonas Sammalmaa pääsi syöttämään kiekon Julius Nättiselle, jolla oli helppo työ siirtää isännät jo 3-1-johtoon.

Peliitat pääsi yrittämään kavennusta erän lopulla ylivoimalla. Suoraviivainen ylivoima ei kuitenkaan onnistunut luomaan hyviä paikkoja kuin harvakseltaan.

Vierailijoiden johtotähti astui esiin

Monet ajattelivat Akatemian marssivan jo viidenteen voittoonsa helpohkosti, kun Kimi Koiviston kavennuksen jälkeen Sammalmaa iski isännät 4-2-johtoon kolmannen erän kahdeksannella peliminuutilla. Toisin kuitenkin kävi.

Vain neljä minuuttia Sammalmaan maalista ja peli oli tasan Michal Kristofin ja Joona Monton maaleilla. JYP-Akatemian pakka oli rakoillut ajoittain läpi ottelun, mutta vierailijat löysivät tehokkuutensa vasta päätöserässä.

− Kolmanteen erään tuli turhia kiekonmenetyksiä, joilla päästettiin Peliitat mukaan otteluun, harmitteli Ahvenjärvi.

Vierailijoiden kiri jäi kuitenkin torsoksi. Peliittojen vahvan vaiheen jälkeen isännät iskivät ottelun voittomaaliksi jääneen osuman vain reilu minuutti ennen loppua.

Läpi ottelun vahvasti pelanneen kakkosketjun Nättinen sai kunnian iskeä ottelun toisen maalinsa. Hetkeä myöhemmin Henri Kanninen ja Topi Nättinen pääsivät iskemään kiekon vielä tyhjään maaliin. Näin Akatemia pysyi myös tämän ottelun jälkeen voittamattomana lukemin 7-4.

− Tulimme jälleen todella kovalla työmäärällä tasoihin, mutta se ei sitten riittänyt. Ratkaisuhetkillä voitto oli todella pienestä kiinni, valitteli vierailijoiden päävalmentaja Lauri Merikivi.

JYP-Akatemia jatkaa urakkaansa perjantaina Jukurien vieraana. Peliitat pelaa seuraavan ottelunsa tulevana lauantaina, kun heinolalaiset isännoivät SaPKoa.