Akatemia leikitellen jumboa parempi

MESTIS / Raportti
Sammalmaa maalasi jälleen.
Kuva © Timo Savela
JYP-Akatemia nappasi tärkeän voiton, kun Peliitat saapui Jyväskylään. Akatemia oli joukkueista selvästi parempi, ja leikittelystä huolimatta lisäsi Peliittojen ahdinkoa 3−1-voitolla.

JYP-Akatemian ja Peliittojen tasoero oli varsin selkeä aivan alusta alkaen. Peliittojen pelissä kahden ensimmäisen erän aikana mikään ei tuntunut onnistuvan. Akatemialla oli paikat mättää todella rumat lukemat, mutta leikittely esti maali-iloittelun. Akatemia oli lopulta parempi 3−1-lukemin.

− Yksi erä ei riitä meille. Meidän pitäisi jaksaa puolustaa ja taistella enemmän, Peliittojen päävalmentaja Lauri Merikivi totesi.

− Pyrimme siihen, että pääsemme alusta alkaen kiinni hyvään pelinopeuteen ja onnistuimme siinä hyvin, Jukka Ahvenjärvi iloitsi.

Peliitat 12 sekuntia ilman takaa-ajoa

Akatemia sai otteluun räjähtävän lähdön, sillä Joonas Sammalmaa yllätti Antti Rautiolan jo 12 sekunnin kohdalla. Erän alku oli muutenkin isänniltä varsin vahva, ja Peliitat tuntui olevan jatkuvasti askeleen perässä. Henri Auvisen 2−0-maalin jälkeen ottelusta tuli huomattavasti tasaisempi, ja vierailijat saivat ensimmäiset maalipaikkansa.

Vaikka Saikkonen oli pelannut edellisen ottelunsa lokakuun lopulla, olivat hänen otteensa vakuuttavia. Pelaamattomuus ei otteissa näkynyt, sillä turhia irtokiekkoja ei tippunut ja miehen otteista huokui varmuus.

− Me jäimme heti liikkeessä ja kamppailussa jälkeen, Merikivi harmitteli.

Ottelun kuva selkiytyi toisessa erässä entisestään. Peliitat tuskaili käytännössä kaiken kanssa, sillä sekä hyökkäys- että puolustuspeli oli hyvin sekavaa. Vierailijat hävisivät kaksinkamppailut jatkuvasti ja jopa hyökkäyssiniviivan ylittäminen tuntui vaikealta. Peliittojen ainoa valopilkku oli Michal Kristof, joka pystyi liikkeellään ja taitavilla käsillään luomaan orastavia paikkoja vierailijoille.

Akatemialla oli paikkoja tehdä taululle todella rumat lukemat, mutta viimeinen kipinä puuttui viimeistelystä. Isännät olivat jokaisella osa-alueella edellä, minkä seurauksena Akatemia alkoi löysäillä. Jatkuvalla syötöllä tulleista ylivoimahyökkäyksistä hurrikaaninutut hakivat komeita syöttösommitelmia, jotka eivät tahtoneet toimia.

Erän ainoan maalin teki Atte Kukonlehto, joka pääsi lyömään kiekon sisään Mikko Virtasen komean esityön jälkeen.

− Toisessa erässä panostimme vastahyökkäyspelaamiseen. Halusimme ottaa ne mahdollisuudet pois Peliitoilta, Ahvenjärvi sanoi.

Rautiolan kopit pelastivat turpasaunalta

Peliitat sai kolmanteen erään haluamansa alun, kun Kristof pääsi tälläämään kiekon komeasti maaliin vierailijoiden ylivoiman aikana. Peliitat oli muutenkin kuin eri joukkue päätöserässä, sillä liike ja taistelu oli parantanut huomattavasti. Kovasta painostuksesta huolimatta Peliitat ei onnistunut tekemään enempään maaleja.

− Kolmanteen erään saimme joukkueen ilmeen sellaiseksi, mitä me halusimme, Merikivi totesi.

Kolmas erä oli Akatemian puolelta enemmän pelailua. Joukkueelle siunaantui vielä aivan loppuhetkille kaksi avopaikkaa takatolpalle, mutta Rautiola veti molemmilla kerroilla pidemmän korren. Näin ollen lisämaaleja ei enää tullut.

Molemmat joukkueet pelaavat seuraavan kerran perjantaina. JYP-Akatemia matkustaa KeuPa HT:n vieraaksi. Peliitat puolestaan isännöi SaPKoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle