Sekavaa ja rikkonaista - JYP-Akatemia maalin verran parempi

JYP-Akatemia nappasi voiton viimeisestä harjoitusottelusta kotiyleisön edessä.
Keskiviikkoiltana Jyväskylässä nähtiin tuttu näky harjoituskaudella: sekavaa ja panoksetonta kiekkoa 60 minuutin ajan. Ottelu ei pelillisiä hienouksia tarjonnut ja Akatemia otti nihkeän 1-0 voiton (1-0,0-0,0-0).

Jo kuuden minuutin kohdalla nähtiin ottelun ainoaksi jäänyt maali. Hetkeä aiemmin läpiajon tuhlannut Joonas Sammalmaa tarjoili kiekon Topi Nättiselle, joka iski kiekon maaliin LeKi-puolustuksen loistaessa poissaolollaan.

LeKin puolustus olikin läpi ottelun suurissa vaikeuksissa Akatemian painaessa ahnaasti päälle jättäen vierasjoukkueen armottomasti ilman tilaa. LeKin kiekonmenetykset ja kotijoukkueen jopa yliaktiivinen karvauspeli näkyivät rangaistusten määrässä.

Maalinteon ylitsepääsemätön vaikeus

Toisen erän edetessä peli alkoi tulla sekavammaksi. Ottelun kulku muuttui erittäin rikkonaiseksi ja molemmilla joukkueilla kiekko karkaili vastustajalle . Ylivoimassa ei kummallakaan joukkueella ollut hurraamista. Syötöt hakivat osoitettaan ja todellisia pyörityksiä saatiin käyntiin vähäisesti. Zoltan Hetenyi LeKin maalilla ja Sami Rajaniemi JYP-Akatemian maalilla torjuivat harvaksi jääneet vaaralliset tilanteet.

- Nolla päästettyä maalia, kiitos laadukkaan puolustuksen ja Rajaniemen hyvien otteiden. Siihen voi olla tyytyväinen, totesi kotijoukkueen päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi.

Tunteet kuumenivat ja pelaaminen loppui

Päätöserä olikin enää täyttä pelailua. Erityisesti LeKin otteissa paistoi piippuhyllylle asti turhautuneisuus ja jäähyjä tuli jatkuvasti. Erän mittaan tunnetaso kasvoi ja pelissä nähtiinkin muutamia painavia taklauksia ja torikokouksia. Sekä koti- että vierasjoukkueen otteissa kuitenkin jatkui tuttu kaava: hyvin tehoton ylivoima.

- Liike ja maalinteko on kuitenkin asioita, joita tulee parantaa. Liike on meidän pelitavassa niin isossa osassa, että sen tulee olla hyvää - niin kiekottomana kuin kiekollisenakin, lisäsi Ahvenjärvi.

Tuoreella ilmeellä tavoitteena pitkä kevät

JYP-Akatemialla on jälleen nuori joukkue, joten sekavat otteet eivät "Akkojen" kipparia huoleta.

- Kausi on vasta alussa ja peliä tullaan parantamaan läpi kauden. Kauteen halutaan lähteä tuoreella ilmeellä, jolla lähdetään tavoittelemaan niitä kevään ratkaisupelejä, päätti Ahvenjärvi.

JYP-Akatemia pelaa viimeisen harjoitusottelunsa tulevana perjantaina. Silloin vastaan asettuu tämän illan vastus LeKi. Ensimmäinen sarjapeli kolkuttelee jo tasan viikon päässä, jolloin vastaan asettuu K-Vantaa JYP-Akatemian kotiluolassa.