Lumipallo-efekti johdatti LeKin tuikitärkeään voittoon

MESTIS / Raportti
Miikka Männikkö kuului jälleen LeKin johtotähtiin.
Kuva © Timo Savela
JYP-Akatemia ja LeKi tarjosivat viihdyttävän kiekko-ottelun Jyväskylän keskiviikkoillassa. Lopulta lempääläiset käyttivät omat maalipaikkansa huomattavasti tehokkaammin ja nappasivat pisteet mukaansa 1−4-lukemin.

Ottelun käännekohta nähtiin aikalailla juuri ottelun puolessavälissä, kun hetki Juha Juujärven aikalisän jälkeen LeKi pääsi pyörittämään ylivoimaa. Tuosta lähti lumipallo-efekti käyntiin, ja vain hetkeä myöhemmin taululla komeili LeKin 0−3-johto.

JYP-Akatemia ei onnistunut enää pyristelemään itseään voittokamppailuun mukaan. Vierailijat nappasivat lopulta arvokkaan 1−4-voiton.

− Emme olleet riittävän huolellisia vastustajan vastahyökkäysten kanssa. Painotetut asiat eivät näkyneet pelissä, joten emme ansainneet pistettäkään, Jukka Ahvenjärvi harmitteli.

Yksi lempääläisten voiton takuumiehistä oli ensimmäisen ottelunsa pelannut Daniel Mitterdorfer. Mies oli erittäin vahva kaksinkamppailuissa ja luisteli hyvin. Puolustaja iski myös ottelun voittomaaliksi jääneen 0−2-osuman Markus Ruusun suosiollisella avustuksella.

− En ole kaavaillut häntä maalintekijäksi. Jos tuota tahtia jatkaa, saattaa kantaa vielä aika pitkällekin, Juujärvi viittasi pelaajaliikenteeseen Tapparan ja Ilveksen kanssa.

Akatemia ei saanut palkintoa

Isännät tulivat otteluun sisään erittäin energisesti ja joukkue halusikin selkeästi iskeä nopean avausmaalin. Käytännössä rakenne oli maalintekoon oli hyvällä maalilla, mutta johtoaseman tiellä seisoi yksi mies: Dominik Hrachovina.

Akatemia sai paremman liikkeensä kautta luotua lukuisia pyörityksiä, mutta kiekko ei löytänyt millään tietään maaliin. Myös LeKillä oli muutama hyvä paikka, mutta tolppaa lähemmäksi maalia avauserässä ei päästy. LeKin rauhallinen hyökkäysten rakentelu ilman alivoimaisena puskemista oli ajoittain todellista silmäkarkkia.

Avauserässä hurrikaaniryhmä ei juuri antanut painetta lempääläisten avauspelaamiselle, mutta toisen erän alun paine hankaloitti vieraiden avauspelaamista. Juujärvi reagoikin tähän ottamalla aikalisän ja sai kurssin kääntymään.

Ottelun maalinteon aloitti Miikko Hintz, ja vain viisi minuuttia myöhemmin Mitterdorfer ja Miikka Männikkö olivat kasvattaneet johdon jo kolmeen maaliin.

− Ennen maaleja johtavat pelaajat olivat lähteneet viemään ottelua oikeaan suuntaan. Iskimme sitten omista paikoistamme, kertasi Juujärvi.

Tuossa kohtaa viimeistään Akatemian paketti alkoi hajota. Pelko jälleen yhdestä tappiosta alkoi hiipiä mieliin, joten peli meni puskemiseksi. Keskialueen ylitys ei enää sujunut, kun jokainen pelaaja yritti ottaa johtajan viitan harteilleen.

Fiksulla pelillä voittoon

Päätöserässä LeKi keskittyi ymmärrettävästi suojelemaan johtoaan. Samuel Salonen toi isännät erän alussa kahden maalin päähän, mutta esitys oli silti varsin vakuuttava. Keskustan tukkimisen murtaminen oli Ahvenjärvelle liian monimutkainen tehtävä ratkaistavaksi, eikä Akatemia päässyt uhkaamaan LeKin voittoa.

− Nousujohdanteinen esitys. Vaikka päätöserään otimme ainoan takaosuman, se oli tilanne huomioonottaen meidän paras erä, mietti Juujärvi.

Akatemia pääsi ottamaan maalivahtinsa pois maalista vasta 22 sekuntia ennen loppua. Tuo ei silti estänyt LeKiä iskemästä vielä yhtä maalia, kun Sami Holappa iski lempääläisten neljännen osuman.Näin LeKi onnistui karistamaan Akatemian sarjan häntäpään taistelussa viiden pisteen päähän.

− Olen erittäin tyytyväinen meidän peliin. Erien aluissa emme olleet teräviä, joten tulos olisi voinut olla Akatemialle mairittelevampikin, Juujärvi analysoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle