Avoimet ovet eivät auttaneet Akatemiaa

Akatemia joutui pettymään.
Kuva © Jaakko Stenroos
Ilmaisotteluun tulleet 1748 katsojaa pääsivät seuraamaan Jyväskylässä, kuinka KooKoo kävi hakemassa matkaansa kolme pistettä viihdyttävän ottelun päätteeksi. JYP-Akatemia joutui nöyrtymään tunnepitoisessa ottelussa KooKoolle lopulta lukemin 2-4 (0-2, 0-0, 2-2).

Neljä edellistä otteluaan hävinnyt KooKoo palasi Jyväskylän keskiviikkoillassa takaisin voittojen tielle vahvalla ja älykkäällä esityksellä. Avauserässä kahden maalin karkumatkalle päässeet kouvolalaiset kestivät toisessa erässä Akatemian painostuksen onnistuen viemään kolme pistettä matkaansa Kouvolaan.

− Paikalla ollut yleisö antoi lisälatausta tänään. Hetkeen ei ole otettu kolmea pistettä, niin se myös vaikutti tänään tunteeseen, kiitteli KooKoon päävalmentaja Juha Juujärvi joukkueensa asennetta.

Edellisellä kieroksella komean voiton TUTOsta napanneet jyväskyläläiset eivät pystyneet hyödyntämään runsaslukuisen kotiyleisönsä apua avauserässä. Hurrikaaniryhmä ei ole onnistut nappaamaan kuluvalla kaudella vielä kahta peräkkäistä voittoa, mikä näkyy tylyllä tavalla sarjataulukossa.

− Iso kiitos tänään suuresta yleisömäärästä. Samalla myös anteeksipyyntö, että ei pystytty toteuttamaan ensimmäisessä erässä sitä, mitä oli tarkoitus, harmitteli Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi.

Tunteiden näyttämistä äijäporukassa

Kauden ennätysyleisö näkyi ottelun ensiminuuteilla kotijoukkueen hermostuneina otteina ja harhasyöttöinä. KooKoon pienoisesta hallinnasta huolimatta maalipaikoille pääseminen tuotti molemmille joukkueille päänvaivaa.

Jyväskyläläiset alkoivat erän edetessä löytää hiljalleen pelivirettään, mutta reilun kymmenen minuutin tahkoamisen jälkeen syntynyt KooKoon onnekas johtomaali sekoitti uudestaan kotijoukkueen pasmat. Timo-Pekka Heikkiselle merkattu maali pomppi maalinedustalla hurrikaaninuttujen luistimen ja mailan kautta verkon perukoille.

− Pystyttiin vastaamaan tänään kotijoukkueen haasteeseen. Ottelun alussa oltiin tosi hyvin hereillä ja pystiin pelaamaan järkevästi ja tekemään maaleja, analysoi Juujärvi omiensa esitystä.

Neljä minuuttia johto-osuman jälkeen KooKoo onnistui toistamiseen maalinteossa, kun Tomi Peltonen pääsi iskemään ylivoimalla irtokiekon ohi Sami Rajaniemen. Tunnepitoisen avauserän lopussa Jakub Ferenc ja Ville Rajala vaihtoivat vielä nyrkiniskuja ulosajon arvoisesti.

− Tappeluita ei välttämättä tarvitsisi tulla, mutta tilanteisiin mentiin tänään rohkeasti. Tämä joukkue on ollut kasassa vasta muutaman hassun kuukauden ja aikaisempaa historiaa meillä ei ole. Tärkeää on uskaltautua heittäytymään pelille ja näyttämään tunteensa uudessa äijäporukassa, pohti KooKoo-käskijä.

Edes Jakupov-tuuletus ei riittänyt hurrikaaninutuille

Ottelun toisessa erässä Akatemia esiintyi kaukalossa isännän elkein luoden muutaman vaarallisen tilanteen Mikko Rämön vartioimalle maalille. Karvausta voimakkaasti nostaneet hurrikaaninutut pakottivat KooKoon ottamaan aikalisän ottelun puolessa välissä, mutta kavennusmaalia kotijoukkue ei onnistunut iskemään.

− Toiseen erään tultiin meidän omalla vahvalla liikkeellä. Siihen olisi vain tarvittu maalit niistä muutamasta laadukkaasta tilanteesta, jotka saatiin, mietiskeli Ahvenjärvi.

Kolmannessa erässä kouvolalaiset onnistuivat karkaamaan jo kolmen maalin johtoasemaan, kun Jan-Mikael Juutilainen onnistui ujuttamaan kiekon isäntien verkkoon. Kotijoukkueen Topi Nättinen onnistui iskemään reilu minuutti takaiskun jälkeen Akatemian vielä kahden maalin päähän tulisella laukauksella.

19-vuotias nuorukainen viihdytti maalin jälkeen yleisöä vielä Nail Jakupovin tutuksi tekemällä ja keskustelua herättäneellä tuuletuksella.

− Kolmas erä oli edellisten välimuoto. Vastustaja pelasi älykästä peliä ja hallitsi sen kautta pelaamista. Me koitimme puskea muutamia hyviä hyökkäyksiä, mutta se ei tänään riittänyt, analysoi Akatemia-käskijä pelin päätöserää.

Kauaa ei Akatemia päässyt nauttimaan kavennusosumastaan, sillä heti seuraavasta vaihdosta Jussi Nättisen rannelaukaus yllätti helpohkosti Sami Rajaniemen. Topi Nättinen onnistui vielä iskemään illan toisen osumansa alivoimalla, mutta tämän lähemmäksi jyväskyläläisten kiri ei enää riittänyt.

KooKoolle voitto oli erityisen maistuva, sillä joukkue oli kärsinyt kirvelevät tappiot neljässä edellisessä ottelussa.

− Kolmannessa erässä joukkue kasasi itsensä ja pelasi jämäkästi. Tyytyväinen kolmeen pisteeseen voi tietysti olla, päätti Juujärvi.

Kouvolalaisten kausi jatkuu perjantaina vierasottelulla HCK:ta vastaan. Akatemian taival jatkuu lauantaina, kun Kajaanin Hokki matkustaa Jyväskylään vierailulle.