Akatemia katkaisi KooKoon neljän viikon pisteputken

Kolmas peli neljän päivän sisään oli liikaa kouvolalaisille.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Jyväskylän lauantai-illassa kotijoukkue JYP-Akatemia onnistui pitämään vielä pudotuspelihaaveensa elossa KooKoon kustannuksella. Toisessa erässä tuhoisalla prosentilla viimeistelleet jyväskyläläiset kaatoivat sarjakolmosen lopulta tyylipuhtaasti lukemin 4-1 (0-0, 3-1, 1-0). Edellisen kerran kouvolalaiset olivat jääneet ilman yhtäkään pistettä neljä viikkoa sitten.

JYP-Akatemia jatkoi alkuvuoden hyvää virettään kukistamalla tasapainoisen esityksen jälkeen KooKoon kotiluolassaan. Lauantai-illan voitto oli erityisen maukas hurrikaaniryhmälle, sillä jyväskyläläisten ero pudotuspeliviivaan kaventui jo kahdeksaan pisteeseen.

− Meillä on selvä näkemys, minkälaista kiekkoa KooKoo pelaa. Tämän sarjan kärkijoukkue pelaa erittäin laadukasta kiekollista peliä ja on mielestäni tämän sarjan paras kiekollista peliä pelaava joukkue. Toisaalta me vastasimme siihen pelaamiseen laadulla, analysoi JYP-Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi tyytyväisenä.

Kouvolalaiset olivat jääneet edellisen kerran täysin ilman pisteitä neljä viikkoa sitten, mutta hyvällä liikkeellä koko ottelun ajan taistelleet jyväskyläläiset onnistuivat katkaisemaan sarjakolmosen hurjan putken vakuuttavan esityksen päätteeksi. Kolmannen pelinsä neljän päivän sisään vääntäneet kouvolalaiset olivat luistimenpotkun verran kotijoukkuetta jäljessä läpi ottelun.

− Ilo oli katsella JYP-Akatemiaa. Nuoret pelaajat pelasivat hyvin, liikkuivat kiekollisena, voittivat kaksinkamppailuja ja pelasivat viisikkona tiivisti. Meillä vähän syyteltiin toinen toisiamme ja katseltiin, kuka milloinkin munasi alimpana miehenä menettäen kiekkoja tai ottaen tyhmän jäähyn, manasi KooKoon päävalmentaja Juha Juujärvi.

Saikkonen loisti maalilla - Akatemia käytti paikkansa

Avauserässä kaksi bussillista äänekkäitä KooKoo-faneja ja astetta hiljaisempi kotiyleisö sai todistaa vauhdikasta, mutta tilastoköyhää kiekkoviihdettä. Jäähyttömässä ensimmäisessä erässä kummatkaan joukkueet eivät päässeet herkuttelemaan maalipaikoilla ja tarkasti keskialueella pelanneet joukkueet pääsivät vain muutamaan otteeseen haastamaan todella vastustajan maalivahdit.

− Hyvä energinen ensimmäinen erä, jolla tultiin sisään peliin. Muutama paikka, mitä siinä vastustajalle tuli, niin Saikkosen Dennis pääsi hyvin kiinni niistä peliin, kehui Akatemia-käskijä suojattiensa otteita.

Ottelun toista erää ei tarvittu pelata kuin 44 sekuntia, kun KooKoo pääsi kokeilemaan ensimmäistä kertaa maalintekoa ylivoimalla. Ylivoima ei sujunut kuitenkaan kouvolalaisten suunnitelmien mukaan, sillä Samu Markkula pääsi livahtamaan heti alivoiman alkajaisiksi laidasta vapaaksi. 19-vuotias hyökkääjä käytti vierasjoukkueen pakkien valumisen hyväkseen onnistuen viimeistelmään tarkalla yläkulmalaukauksella kotijoukkueen johtoon.

Ensimmäisten minuuttien aikana molempien joukkueiden maalinsuulla nähtiin enemmän tapahtumia kuin avauserässä yhteensä. Reilun kahdeksan minuutin väännön jälkeen isäntien Niklas Westerlund löysi loistavalla syötöllä keskellä vapaana olleen Oula Palveen, joka pääsi aivan rauhassa laukomaan hurrikaaniryhmän jo kahden maalin johtoasemaan.

− Toiseen erään saatiin parempaa tekemistä, mutta ei kuitenkaan maalinteossa onnistuttu. Turhauduttiin ja alettiin ylipuolustamaan jättäen keskusta auki kahdesti ensimmäisen alivoimamaalin jälkeen, harmitteli Juujärvi toista erää.

Toisessa erässä ongelmissa olleet kouvolalaiset saivat myös tilaisuuden kavennusosumaan, mutta Teemu Tallbergin pienestä kulmasta laukoma kiekko osui vierailijoiden kannalta epäonnekkaasti tolppaan. Akatemian maalien jälkeen KooKoo onnistui luomaan hyvää painetta kotijoukkueen maalille, mutta loistavia otteita esittänyt Saikkonen piti huolen, etteivät vierailijat päässeet juhlimaan Akatemian kustannuksella.

Molemmat joukkueet onnistuivat vielä erän lopussa tekemään ylivoimaosuman. Ensin Riku Pitkänen löysi hienolla syötöllä Valtteri Hotakaisen maalin edestä tuhoisin seurauksin. Tämän jälkeen myös vierailijat onnistuivat rikkomaan kuparisensa, kun Markus Västilän siniviivalaukaus singahti yläkulmaan Tallbergin rinnan kautta.

Ottelun toinen erä ei ollut suotuisa vierailijoiden Mikko Rämölle, sillä KooKoon veräjänvartija joutui nöyrtymään kolmesti torjuen vain kaksi laukausta.

Jäähyt takaa-ajon esteenä

Kolmannessa erässä palattiin avauserän kaavaan. Molemmat joukkueet pelasivat tarkasti keskialueen, eikä maalipaikoilla päästy juhlimaan. KooKoo pääsi erän alkuun luomaan hyvää painetta Akatemian alueelle, mutta viimeinen silaus maalipaikoille pääsemiseksi jäi puuttumaan. Lähimmäksi maalintekoa erän avauspuoliskolla pääsi isäntien Joonas Sammalmaa, mutta ylivoimahyökkäyksen päätteeksi hyökkääjän laukaus viuhui maalin yli.

KooKoon viimeinen takaa-ajovaihde jäi kuitenkin puuttumaan johtuen osittain kolmesta jäähystä, jotka vierailijat sortuivat ottamaan ottelun kolmannessa erässä. Illan tuomaritoiminta ei saanut kehuja kouvolalaisten valmentajalta.

−  Kahden hyvän joukkueen ilta oli tänään. Tosin me emme olleet kumpikaan niistä. Tuomarit oli hyvä joukkue ja kotijoukkue oli odotetun vahva. Oli noloa olla sivussa katsojan roolissa, manasi Juujärvi.

KooKoo haki hanakasti kavennusosumaa ottaen Rämön pois maalilta lähes kolme minuuttia ennen ottelun päättymistä. Saikkosen huikeat otteet kuitenkin jatkuivat isäntien maalilla ja lopullisen sinetin ottelulle pääsi iskemään Matias Myttynen, joka taisteli syöksyen kiekon keskialueelta maalin.

JYP-Akatemian kausi jatkuu tulevan viikon keskiviikkona vierasottelulla Kajaanin Hokkia vastaan. Kouvolalaiset pääsevät lataamaan akkujaan lähes viikon verran, sillä KooKoon seuraava kamppailu on vierasottelu Vaasan Sportia vastaan perjantaina 7. helmikuuta.