Ville Niemisen debyytistä pannukakku: "Jäimme katsojiksi"

MESTIS / Raportti
Ville Niemisen debyytti ei jättänyt juuri jälkipolville kerrottavaa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP-Akatemia ja KeuPa HT avasivat kautensa keskiviikkona Jyväskylässä. Ottelusta muodostui lopulta melko yksipuolinen näytös, kun Akatemia nappasi vakuuttavan 4−1-voiton.

Ottelun alla suurin mielenkiinto kohdistui Ville Niemisen debyyttiin päävalmentajan roolissa. Neitsytmatka ei varmasti sujunut Niemisen toivomalla tavalla, kun KeuPa jäi isäntien jalkoihin jo heti alussa. Loppulukemat kirjattiin lopulta 4−1 isännille.

− Jääkiekossa on neljä roolia, me jäimme viidenteen rooliin. Olimme tällä kertaa täysin katsojia, Nieminen kertasi.

Harjoituskauden ailahtelusta ei ollut Akatemian puolella tietoa. Hurrikaaniryhmä oli väkevästi kuskin paikalla erityisesti kaksi ensimmäistä erää. Taiston tauottua Jukka Ahvenjärven olikin helppo olla tyytyväinen.

− Olen erittäin tyytyväinen koko joukkueen panokseen. Energinen esitys, jolla täydet kolme pistettä olivat ansaittuja.

Pelottava tasoero

Mestis-kauden 2014-2015 ensimmäinen 20-minuuttinen oli Akatemian varsin yksipuolinen näytös. KeuPan pelaamista kuvasti jatkuva huolimattomuus ja arkuus kiekollisissa ratkaisuissa. Nämä kaksi seikkaa maksoi KeuPalle kaksi takaiskuosumaa, kun Kalle Saramäki ja Markus Nenonen veivät isännät 2−0-johtoon jo erän alkupuolella.

− Me olimme todella pelokkaita. Jäimme täysin telineisiin, vähäsanainen Nieminen myönsi.

− Vahva tuleminen ottelun alkuun. Olimme jalalla vahvoja ja rytmi oli sellainen, että pystyimme vyöryttämään hyökkäyksiä kohti maalia, Ahvenjärvi iloitsi.

Toisessa erässä KeuPa jatkoi avauserästä tuttua näkyä. Hyökkäyspelaaminen oli varsin vaisua, eikä joukkue kyennyt kuin alivoimaisena puskemiseen. Akatemian hetkittäiset uinahdukset avasivat kuitenkin hyviä paikkoja, mutta Veini Vehviläinen oli mies paikallaan.

Akatemian hyökkäysten rakentelu oli huomattavasti paremmalla mallilla. Tulivat isännät sitten joko kontrolloidusti tai päätykiekon kautta hyökkäysalueelle, jyväskyläläiset tuntuivat olevan jatkuvasti askeleen edellä. Hetkittäin Akatemian hyökkäyspelaaminen näytti jopa repalaisella KeuPa-pakalla leikittelyltä.

Vielä toisessa erässä Nenosen illan toinen ja Ville Virtasen viivasipaisu veivät Akatemian 4−0-johtoon. Erätauolla Nieminen teki oman reagointinsa vaihtaen Petri Pitkäsen Antti Karjalaisen tilalle.

− Kun puolustamme noin huonosti, Karjalainen ei ansaitse olla maalissa. Halusin vain pelastaa hänet pahemmalta nöyryytykseltä, Nieminen avasi.

Toivoa paremmasta huomisesta

Kolmannessa erässä pelin tempo alkoi laskea ja Akatemia alkoi asettua enemmän puolustusasetelmiin. Tässä vaiheessa KeuPa alkoi näyttää aihioita, joiden voi kauden mittaan odottaa tuovan tulosta. Erityisesti nopeat vastaiskut toivat hyviä maalipaikkoja.

KeuPa sai oman maalitilinsä auki kuitenkin liian myöhään. Ottelua oli jäljellä vain reilut viisi minuuttia, kun Juha Tarkkasen laukaus löysi tiensä verkon perukolle. Tämä oli kuitenkin laiha lohtu, ja pisteet jäivät Jyväskylään.

− KeuPa alkoi löytää oikean rytmin päätöserässä. Se oli meillekin hyvä mahdollisuus mitata oman alueen puolustamisen valmiutta, Ahvenjärvi mietti.

Molemmat joukkueet jatkavat urakkaansa perjantaina. KeuPa isännöi Hermestä, kun taas Akatemia matkaa SaPKo:n vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle