Keski-Suomen paikallisderbyssä vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Niku oli perjantaina terävällä pelipäällä.
Jyväskylässä nähtiin perjantai-iltana Keski-Suomen derbyn kolmas osa, kun JYP-Akatemia sai vieraakseen KeuPan. Jyväskyläläiset olivat tylyjä isäntiä ja kaatoivat KeuPan lukemin 3-1. Derbyn toinen osa nähdään heti lauantaina Keuruulla.

Ottelun käännekohta nähtiin toisen erän lopussa, kun isännät pääsivät alivoimansa jälkeen vastahyökkäykseen ja karkasi Olli Aitolan maalilla yhden maalin karkumatkalle.

Maalia edeltänyt toisen erän alku oli täysin keuruulaisten, mutta huono viimeistely maalipaikoissa piti pelin tasoissa. KeuPa sai heti takaiskun jälkeen lisää kylmää vettä niskaansa, kun Akatemia karkasi Atte Kukonlehdon ylivoimamaalilla jo kahden maalin johtoon.

− En ole ollenkaan tyytyväinen meidän pelaamiseen. Toisessa erässä 10 minuutin jakso joka pelattiin hyvin. Siinä saatiin maalipaikat sellaiseen sektoriin, joista olisi pitänyt saada pari maalia, kertasi KeuPan päävalmentaja Jussi Tupamäki.

− Kaksi erää meni meiltä hyvässä rytmissä (1. ja 3.). Toinen erä meinasi lähteä liikaa laukalle. Pitää keskittyä oman työn tekemiseen ja sen kautta hakea riittävät maalipaikat. Ne meiltä tänään löytyi, totesi hurrikaaninuttujen päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi.

Jyväskyläläisten vahva viimeistelyn taso ja Veini Vehviläisen vakuuttava iltapuhde toivat Akatemialle kolme pistettä 3−1-voitolla.

Isännät korkeamman rutiinitason turvin karkumatkalle

Ottelu oli erittäin nopeatempoinen. Omassa päässä ei paljoa jarruteltu, vaan hyökkäykset vyöryivät jatkuvasti päästä päähän. KeuPalla oli omat paikkansa ratkaista ottelu, mutta joukkue ei niitä pystynyt hyödyntämään.

Ottelun kuvassa näkyi myös selkeästi joukkeiden taitotasojen ero. Akatemian ykköspyssy Joonas Sammalmaa ja liigavahvistukset Antti Jaatinen ja Markus Poukkula tekivät keuruulaisten puolustusalueella mitä tahtoivat.

− Ennen peliä sanoin, että kumpi toteuttaa omaa peliä paremmin, voittaa ottelun. Ei toteutettu tänään omaa peliä riittävän hyvin ja sen otan omaan piikkiin.

− Ylivoimapelistäkin vastaan ja se oli todella huonoa muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, harmitteli Tupamäki.

Akatemian toinen ja kolmas maali tulivat keuruulaisten henkilökohtaisista virheistä. Jyväskyläläisten kovempi rutiinitaso maalipaikoissa ratkaisi kolme pistettä Jyväskylään.

Tunteet pinnassa - huomenna räjähtää?

Ottelun lopussa pedattiin asetelmia huomista Keuruun kohtaamista varten. Viimeisillä minuuteilla nähtiin paljon puhuttanut tilanne, kun vierasjoukkueen Antti Kauppila taklasi Henri Auvista kyynärpäällä ja tästä suivaantuneena Auvinen kävi Kauppilan kimppuun.

Parivaljakon katseiden vaihdosta päätellen huomisesta ottelusta ei tule sähköä puuttumaan. Samasta tilanteesta tuomittiin Kaarlo Jormakalle kaksiminuuttinen polvitaklauksesta, joka tappoi vierasjoukkueen takaa-ajon käytännössä kokonaan.

− Minun joukkueellani ei ole tapana istua tuollaisia määriä jäähyllä. Toivottavasti oli pelinmukaisia jäähyjä, muuten otetaan kovalla kädellä kiinni. Katsotaan videolta, kommentoi Tupamäki.

Kysyttäessä ottelun lopun jännitteiden näkymisestä huomisessa pelissä Tupamäen kanta oli selvä.

− Toivottavasti ei näy yhtään. Ei mitään järkeä ottaa jäähyjä tuollaisessa tilanteissa, kun takaa-ajo on käynnissä.

Kotijoukkueen päävalmentaja Ahvenjärvikään ei ollut täysin tyytyväinen omiensa otteisiin, mutta suuntasi jo katseet kohti huomista ottelua Keuruulla.

− Meillä on selkeästi parannettavaa pelin kääntämisessä. Pitää päästä paremmin siniviivan yli. Lisäksi pitäisi uskaltaa pitää kiekkoa vielä rohkeammin.

− Huomenna uusi koitos. Palautellaan tästä ja valmistaudutaan huomista peliä kohti.