JYP-Akatemia kaatoi KeuPan paikallispelikarnevaalissa

Jyväskyläläisillä oli keskiviikkona syytä juhlaan.
JYP-Akatemia ja KeuPa väänsivät toistamiseen tällä kaudella Keski-Suomen herruudesta runsaslukuisen yleisön edessä. Jyväskyläläiset onnistuivat pitämään tittelin itsellään alivoimamaalien siivittämänä lukemin 5-2 (1-1, 2-0, 2-1).

Ensimmäinen Mestiksen paikallisottelu Jyväskylässä keräsi yleisön lehtereille tavalla, jolla JYP-Akatemian peleissä on harvoin koettu. 1256 katsojaa yltää lähelle JYPin CHL:ssä pelattujen kotiotteluiden yleisökeskiarvoa.

− Tämä oli oikeastaan aika mahtava tapahtuma koko keskisuomalaisen kiekkoilun kannalta. Hallissa oli mahtavasti porukkaa meidän ensimmäisessä kotiottelussa paikallisvastustajaa vastaan, kommentoi tyytyväisenä Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi.

Hyvän tunnelman lisäksi myös pelaajat esittivät kaukalossa vauhdikasta ja yleisöystävällistä taistelua. Sarjajumbona majaileva KeuPa laittoi kotijoukkueen ajoittain todella ahtaalle, mutta varsinkin ylivoimalla tapahtuneet nukahdukset koituivat lopulta keuruulaisten kohtaloksi.

− Tämä on kasvamista vastuuseen. Meidän pelaaminen on ja tulee olemaan rohkeata ja hyökkäysvoittoista ja me haluamme käyttää niitä vahvuuksia. Tänään se vähän kostautui, pohti KeuPan päävalmentaja Jussi Tupamäki ottelun päätyttyä.

Keuruulaiset rohkealla asenteella kaukaloon

Poikkeuksellisen hyvä tunnelma sai liikettä myös pelaajien luisteluun ottelun avauserässä. Pienoiseksi yllätykseksi vierasjoukkue onnistui avausminuuteilla viemään paineen Akatemian päätyyn ennakkoluulottomalla pelillä. Avausosumaa tarvitsi odottaa reilut 10 minuuttia, kun keuruulaisten Onni Toivanen pujahti ylivoimalla läpiajoon vieden vierailijat varmasti johtoon.

Kotijoukkue oli ottelun avauserässä ajoittain todellisissa ongelmissa, kun sarjajumbo onnistui luomaan pitkiä pyörityksiä hyökkäysalueella.

Hallinnasta huolimatta Akatemia onnistui tasoittamaan ottelun 40 sekuntia ennen avauserän päätöstä, kun jyväskyläläiset karkasivat alivoimalla kolmella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Komean syöttöketjun päätteeksi Sami Niku pääsi iskemään kiekon verkon perukoille KeuPa-puolustajan kautta.

Pukukoppimaalin siivittämänä Akatemia onnistui luomaan usean vaarallisen maalipaikan toisen erän alkajaisiksi. Johtomaalia tarvittiin odottaa reilut neljä minuuttia, kun isäntien kultakypärä Joonas Sammalmaa pääsi ohjaamaan siniviivavedon maaliin.

− Me pääsimme peliin toisessa erässä mukaan otteluun. Me maltoimme ja pelasimme kärsivällisesti oikeanlaista puolustusta, pohti Akatemia-käskijä.

Keuruulaisten karmaiseva ylivoimapelaaminen koitui toistamiseen vierailijoiden kohtaloksi muutama minuutti takaiskumaalista, kun Mikko Virtanen pääsi nokikkain Erno Suomalaisen kanssa iskien isäntien toisen alivoimamaalin.

Vierasjoukkue ei takaiskuista lannistunut, mutta Akatemian tolppia ja maaliviivaa lähemmäksi keuruulaiset eivät enää toisessa erässä päässeet, joten erätaukoa lähdettiin viettämään Akatemian kahden maalin johtoasemassa.

− Hyökkäysajatteluun kuuluu rohkeus, mutta myös vastuullisuus. Vähän alettiin mennä jo ylirohkeaksi ja se kertautui ensimmäisen erän loppua kohti, harmitteli KeuPa-käskijä.

Vehviläisen torjunnat lannistivat vierailijat

Vierailijat saivat kolmannen erän kuudennella minuutilla takaa-ajovaihteen silmään, kun Akatemia-puolustuksen hölmöilyn seurauksena Janne Kumpulainen pääsi laukomaan keuruulaisten kavennuksen.

Keuruulaiset olivat kolmannessa erässä useaan kertaan lähellä tasoitusta, mutta vakuuttavia otteita esittänyt 17-vuotias Veini Vehviläinen lannisti vierailijat kerta toisensa jälkeen. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin neljä minuutti ennen erän päättymistä, kun Kalle Saramäki onnistui karvaamaan kiekon päädystä tarjoten kiekon Virtaselle tuhoisin seurauksin.

− Kolmannessa erässä pääsimme lähelle meidän pelaamista oikeasti. Se oli todella huikeata jääkiekkoa meiltä kavennusmaalissa ja sen jälkeen. Siinä oli kyllä moneen maaliin paikat, kommentoi Tupamäki kolmannen erän luonnetta.

Pirteästä esityksestä huolimatta keuruulaisille jäi paikallistaistosta toistamiseen vain luu käteen. Neljä tehopistettä saalistanut Samu Markkula onnistui laukomaan vielä ottelun päätteeksi isäntien viidennen maalin tyhjään verkkoon, joten kolme pistettä pysyivät Jyväskylässä lukemin 5-2.

Joukkueet jatkavat kauttaan perjantaina, kun Akatemia matkustaa Kouvolaan KooKoon vieraaksi ja KeuPa saa vieraakseen SaPKon.