JYP-Akatemia kärsi murskatappion: "Olimme huonoja tänään"

Jose Kangaskorte joutui nöyrtymään viidesti.
JYP-Akatemia sai maanantaina Mestiksen karsintasarjan ottelussa Imatran Ketterän vastaansa. Ketterä oli valmistautunut hyvin illan otteluun ja se näkyi. Vierasjoukkue otti lopulta tyylipuhtaan voiton luvuin 5-0.

Ketterä oli tullut Jyväskylään hyvällä jalalla ja sai Akatemian heti alusta alkaen vaikeuksiin. Akatemian hyökkäyksiinlähdöt eivät onnistuneet, koska Ketterän karvauspelaaminen oli aktiivista. Vierasjoukkue oli jatkuvasti iholla kaukalon joka osa-alueella ja varsinkin keskialue pysyi tiiviinä.

Ketterä hallitsi ensimmäistä erää ja palkinto tuli erän puolivälin jälkeen, kun Rudolfs Maslovskis vei vierailijat 1-0- johtoon maalin edestä. Tästä kolme minuuttia ja taululla oli jo 2-0- lukemat, kun Valtteri Niemi teki Ketterän toisen maalin. Akatemian oman puolustussiniviivan puolustaminen oli läpi erän heppoista ja Ketterä pääsikin helposti kiekon kanssa Akatemian puolustusalueelle.

− Huono lähtö ensimmäiseen erään, jalkatyö ja valmius olivat huonoja, JYP-Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi manasi.

Toinen erä alkoi samalla lailla, kuin ensimmäinenkin. Ketterä sai aktiivisuudellaan Akatemian hyökkäyksiinlähdöt vaikeuksiin. Erän vanhetessa kotijoukkue kuitenkin alkoi saamaan juonen päästä kiinni.

Akatemia sai aikaan pyörityksiä Ketterän puolustusalueella, mutta nämä pyörivät enimmäkseen kulmissa. Ketterä puolusti keskustaa erittäin tiiviisti ja Akatemian laukaukset lähtivätkin kaukaa.

Ketterä meni 3-0-johtoon erän lopulla Tomi Iso-Mustajärven toimesta. Maalia ennen Akatemian Jere Somerolla oli hyvä mahdollisuus kaventaa ottelu läpiajosta.

− Toiseen erään saimme pikkuisen petrattua, Ahvenjärvi totesi.

Kolmannessa erässä tuhlailua

Kolmannen erän alkuun Akatemia sai muutamia laadukkaita maalipaikkoja tulla takaisin otteluun mukaan, mutta Ketterän maalilla torjunut Santeri Lipiäinen otti tärkeitä torjuntoja. Kun Akatemia ei tehnyt, Ketterä teki. Niemi vei Ketterän 4-0- johtoon suoraan aloituksesta.

− Kolmanteen erään saimme sitä mitä halusimme, Ahvenjärvi mietti.

Vielä erän loppuhetkillä Jarno Lippojoki teki vierasjoukkueen viidennen maalin ylivoimalla. Näin ollen Ketterä otti tyylipuhtaan voiton.

- Kolmas peli lyhyeen aikaan ja lähdimme pelaamaan parasta peliämme. Ihan hyvin onnistuimme, Ketterän päävalmentaja Jarno Mensonen iloitsi.

− Pystyimme hyökkäämään parhaiten näistä kolmesta pelistä, pääsimme vastustajan maalille ja taisimme tehdä neljä maalia maalin edestä.

Kaiken kaikkiaan JYP-Akatemia oli vaisu. Heti ottelun alusta lähtien kotijoukkue oli alakynnessä, eikä pystynyt vastaamaan Ketterän liikkeeseen. Hurrikaaniryhmä myös tuhlaili maalipaikkoja.

- Äärimmäisen huono esitys meiltä. Nolla maalia, turha on selitetellä mitään, olimme huonoja tänään. Ketterä ansaitsi voiton, lukemat ovat taululla ja kunnioitamme sitä, Ahvenjärvi harmitteli.