Myrsky saapui Jyväskylään odotettua myöhemmin

Akatemia metsästi henkisesti erittäin tärkeät kolme pistettä.
Kuva © Julia Heino julia.heino@jatkoaika.com
JYP-Akatemia päätti kuuden ottelun tappioputkensa K-Vantaan kustannuksella. Kahden erän selkeän hallinnan jälkeen nuoret jyväskyläläiset taistelivat tärkeän kolmen pisteen voiton lukemin 3-2 (1-0, 2-1, 0-1).

Ottelun lähtökohdat eivät olleet JYP-Akatemialle mairittelevat, mutta kuuden ottelun tappioputkesta huolimatta hurrikaaninutut esiintyivät kauden ennätysyleisön edessä erittäin energisesti ja pirteästi. Kahden ensimmäisen erän aikana jyväskyläläiset hallitsivat kaukalon tapahtumia selkeästi selviytyen myös kolmannen erän lohipaitojen rynnistyksestä.

− Erittäin tärkeät kolme pistettä saatiin. Se oli tämän ottelun ainoa tavoite ja millään muulla ei ollut tänään väliä, totesi JYP-Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi tyytyväisenä.

K-Vantaa oli noussut ennen illan kamppailua sarjataulukossa jo neljännelle paikalle, mutta perjantai-illan esitys jätti paljon toivomisen varaa. Kolmesta edellisestä ottelusta voitot napsineet lohipaidat olivat kaksi ensimmäistä erää jyrän alla pyrkien vain selviytymään ottelussa mukana.

− Akatemia ansaitsi tänään voittonsa. Kahdessa ensimmäisessä erässä kentällä ei ollut joukkue nimeltä Kiekko-Vantaa, manasi lohipaitojen päävalmentaja Pekka Kangasalusta suojattiensa esitystä.

Vesisade lohipaitojen turma

Heti ottelun ensiminuuteista asti Akatemia teki yleisölle selväksi, ettei se ollut jäänyt surkuttelemaan sarjataulukon jumbosijaansa. Energisesti ja päättäväisesti avauserässä esiintyneet hurrikaaninutut taistelivat vimmatusti jokaisesta irtokiekosta luoden muutamia vaarallisia paikkoja K-Vantaan maalille.

− Meillä oli ensimmäisessä erässä erittäin hyvä ja energinen sisääntulo otteluun, kommentoi Akatemia-käskijä tyytyväisenä.

Kotijoukkueen pirteä peli-ilme palkittiin reilun kuuden minuutin väännön jälkeen, kun Kalle Saramäki pääsi laukomaan täysin vapaasti Oula Palveen tarjoileman kiekon verkon perukoille. Vierailijat pyrkivät vastaamaan hyvällä liikkeellä isäntien rynnistykseen, mutta muutamaa puolittaista tilannetta lukuun ottamatta Juhana Aho sai seisoskella rauhallisesti isäntien maalilla.

− Valmius yksittäisillä pelaajilla petti tänään. Äijät kaatuilivat, tuli harhasyöttöjä ja huonoja purkuja. Paljon toitotettiin, että valmistautuminen on tänään tärkeää. Kaksi tuntia ennen ottelua alkoi kuitenkin sataa vettä, niin kai pelaajat sitten jäivät koppiin istuskelemaan, veisteli Kangasalusta.

Selviytymistaistelun kautta voittoon

Toisessa erässä isännät jatkoivat siitä, mihin avauserässä jäivät. Vajaan kolmen minuutin kamppailun jälkeen Miika Roineen terävä laukaus painui vastustamattomasti ohi Aaro Peltosen ja erän puolenvälin jälkeen Valtteri Hotakainen onnistui siirtämään kotijoukkueen jo kolmen maalin johtoon.

Kesken jyväskyläläisten painostuksen K-Vantaa onnistui tarttumaan kuitenkin oljenkorteensa Akatemian sortuessa jäähyilyyn toisen erän loppupuolella. Vantaalaisten illan pirtein pelaaja Olli Suoraniemi taisteli ainoastaan 18 sekuntia ennen erän loppumista irtokiekon isäntien verkonperukoille.

− Pelaajien taisteluilme ja tunne oli tänään vahva. Otettiin hölmöjä jäähyjä vääriin paikkoihin, mutta välillä niitä aina tulee. Ne pitää saada huomenna pois, analysoi Ahvenjärvi joukkueensa taistelutahtoa.

Kolmannessa erässä lohipaidat aloittivat kiihkeän takaa-ajon luoden vaarallisia tilanteita Akatemian maalille. Kovasta yrityksestä huolimatta vierailijoiden korealaisvahvistus Sanghoon Shin onnistui ainoastaan maalinteossa, joten kolme pistettä jäi Jyväskylään lukemin 3-2.

− Kolmanteen erään saatiin tunnetta ja omaa pelaamista käyntiin. Olihan se vähän rimpuilua hyvin taistelevaa joukkuetta vastaan. Kovan väännön kautta päästiin peliin mukaan ja paremman ylivoiman ansiosta olisi voitu saada peli tasoihin, päätti lohipaitojen päävalmentaja.

Joukkueet kohtaavat toisensa toistamiseen lauantaina K-Vantaan isännöidessä hurrikaaniryhmää.