JYP-Akatemia aloitti kauden ryminällä

Jukka Ahvenjärvi kiitteli joukkueensa peli-ilmettä.
Kuva © Samppa Toivonen
Mestis-kauden avauskieroksella JYP-Akatemia aloitti taistelunsa pudotuspelipaikasta vakuuttavasi, kun K-Vantaa kaatui lukemin 3-1 (1-0, 1-0, 1-1). Jäähyjen sävyttämässä väännössä ottelun hahmoksi nousi vasta toista Mestis-otteluaan torjunut Antti Lehtonen.

Runkosarjan avauskierros on harvoin joukkueille ruusuilla tanssimista. Lukuisat kiekonmenetykset ja merkkausvirheet sävyttivät myös JYP-Akatemian ja K-Vantaan välienselvittelyä. Pekka Kangasalustan kahden ottelun toimitsijakiellon vuoksi K-Vantaan päävalmentajan vastuun ottanut Tero Määttä harmitteli joukkueensa alun haparointia.

- Fyysisesti joukkue oli varmasti valmis, mutta jännitystä oli otteissa. Vastustaja pääsi painostamaan meidän oman sähläämisen ja kiekonmenetyksien vuoksi. Kiekkovarmuus ei ollut lähellekään sitä luokkaa kuin sen pitäisi olla.

Ottelun alkutahdit sanelikin JYP-Akatemia. Hyvällä liikkeellä otteluun lähtenyt kotijoukkue pystyi luomaan lukuisia vaarallisia tilanteita Aaro Peltosen vartioimalle maalille. Vajaan neljän minuutin väännön jälkeen Akatemia onnistui myös maalinteossa, kun Oula Palve pääsi ylivoimalla kiskaisemaan kauden avausmaalin. JYP-Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi oli tyytyväinen suojattiensa peli-ilmeeseen.

- Joukkue tuli kentälle energisesti. Periksiantamattomuus ja tälle kaudelle lanseerattu voittamisenhimo näkyi tänään jäällä.

- Jokaisella yksilöllä on vastuu olla valmis kauden alkaessa ja tänään pelaaja kantoivat sen vastuun. Se on ammattiurheilijan merkki, jatkoi hurrikaaniluotsi tyytyväisenä.

Näennäistä pyöritystä ylivoimalla

Toinen erä eteni erittäin tasaisissa merkeissä ilman suuria hienouksia. K-Vantaa ei päässyt luomaan muutamaa Akatemian puolustuksen kautta tullutta virhettä lukuun ottamatta vaarallisia tilanteita isäntien maalille. Lohipaitojen useasta ylivoimasta huolimatta erän ainokaisen iski isäntien Riku Pitkänen Atte Kukonlehdon loistavasta esityöstä.

Tehoton ylivoima aiheutti myös vantaalaisten valmentajalle harmaita hiuksia.

- Ylivoima pyöri ihan ok, mutta ei siihen voi kyllä olla yhtään tyytyväinen. Meillä on aika laaja maalinteko-osasto, joiden pitäisi tehdä maaleja.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet sortuivat jäähyilyyn, eikä tasakentällisillä päästy juurikaan pelaamaan. Isäntien Topi Nättinen pääsi ohjaamaan heti kolmannen erän alkuun kotijoukkueen kolmannen maalin ylivoimalla. Maalin jälkeen myös JYP-Akatemia otti lukuisia jäähyjä tarjoten lohipaidoille vielä etsikkoaikaa. Ahvenjärvi antoi tunnustusta kotijoukkueen jäähyistä myös vierailijoille.

- K-Vantaa alkoi pelata entistä rohkeammin, koska heillä ei ollut enää menetettävää. Emme olleet aivan samassa puolustusrytmissä, minkä takia otettiin turhia jäähyjä.

Hylätty maali puhututti

Lopulta myös K-Vantaan yritys tuotti tulosta, kun Aleksi Rekonen pääsi siirtämään tolpasta singahtaneen kiekon ohi loistavasti pelanneen Antti Lehtosen. Hyvistä paikoista huolimatta vierailijat eivät onnistuneet enää maalinteossa, joten vantaalaiset joutuivat lähtemään kotimatkalle ilman sarjapisteitä.

- Vastustajan veskari pelasi hyvin, mutta meidän vedot kolahteli myös hänen logoon. Siinä se ottelun ratkaisu oikeastaan olikin, harmitteli Määttä suojattiensa tehottomuutta.

Ottelun loppupuolella nähtiin vielä erikoinen tapahtumaketju, kun 495 katsojan yllätykseksi selvältä vaikuttanut 4-1-johtomaali hylättiin pitkän videotarkastuksen jälkeen. Isäntien päävalmentaja tutki otteluvalvojan kanssa videonauhoja vielä ottelun jälkeen pääsemättä yhteisymmärrykseen tapahtumien kulusta.

- Monta kertaa katsoin sen vielä uusintana ja kyllä se minun mielestä maali oli. Tuomarit tekevät kuitenkin päätökset ja meidän täytyy hyväksyä se.

Akatemian kausi jatkuu perjantaina vierasottelulla KooKoota vastaan. K-Vantaan sarjapisteiden metsästys jatkuu kotiluolassaan, kun joukkue saa vieraakseen HCK:n.