Jukurit voitokas JYP-Akatemian kotiavauksessa

Mikkeliläisillä oli syytä juhlaan.
JYP-Akatemia avasi harjoituskauden kotiottelut tappiolla Mikkelin Jukureita vastaan. Jäähyjen rikkomassa ottelussa mikkeläiset karkasivat ottelun puolenvälin jälkeen johtoon vieden numeroita tasaisemman ottelun lopulta nimiinsä lukemin 2-5 (2-1, 0-2, 0-2).

JYP-Akatemia ja Jukurit jatkoivat harjoituskauttaan Jyväskylässä jäähyjen sävyttämässä ottelussa. Tasaisissa merkeissä edennyt ottelu ratkesi kolmannessa erässä, kun kesken Akatemian takaa-ajon mikkeliläiset onnistuivat ylivoimalla kahdesti maalinteossa.

− Tämä oli oikeastaan vauhdikas peli. Meillä oli vastassa joukkue, joka pelaa nopeaa vastahyökkäyspeliä ja kääntää peliä nopeasti. Olen ylpeä meidän pelaajien laukausten blokkaamisesta ja kaikki kunnia niille pelaajille, jotka söivät niitä kiekkoja, kiitteli Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi suojattiensa taistelutahtoa.

Ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä joukkueet ottivat peräti 15 kaksiminuuttista, mikä rikkoi pelin täysin. Erikoistilanteita roppakaupalla harjoitelleet joukkueet onnistuivat kahdessa ensimmäisessä erässä kertaalleen ylivoimalla maalinteossa, kun Joonas Sammalmaa ja Oula Palve heiluttivat vastustajan maaliverkkoja. Hurrikaaninuttujen valmentaja näki jäähyissä myös positiivisia asioita.

− Mielenkiintoista on nuo uudet säännöt. Niiden kanssa, kuten tuomareidenkin, pitää olla hereillä ja hyödyntämään ne paremmin. Hirveästi tuli erikoistilanteita ja se on hyvä, että tuomarit ottavat ne tiukkaan. Niihin tilanteisiin pitää vain sopeutua, Ahvenjärvi totesi.

Hokkasen maali upotti hurrikaaniryhmän

Petrus Pietiläisen ja Sammalmaan maaleilla ensimmäiselle erätauolle 2−1 -johtoasemassa päässeet isännät väläyttelivät ajoittain suoraviivaista ja tehokasta pelityyliään. Omat koirat purivat kuitenkin kotijoukkuetta tuhoisalla seurauksella, kun edellisellä kaudella vielä Akatemian paidassa pelanneet Riku Pitkänen ja Palve rankaisivat molemmat kertaalleen vanhaa joukkuettaan.

Harjoitusotteluille tyypilliseen tapaan joukkueiden puolustukset uinahtelivat ajoittain pahanpäiväisesti työllistäen molempien joukkueiden maalivahteja. Toisessa erässä tasavajaalla maalintekoon livahtaneen Iivo Hokkasen maali jäi lopulta ottelun voittomaaliksi. Kotijoukkue sortui kesken takaa-ajon jäähyihin, eivätkä vierailijat jättäneet tätä mahdollisuutta käyttämättä vieden ottelun nimiinsä lopulta lukemin 2-5.

− Kokoonpanot ovat eläneet meillä paljon neljän viikon aikana ja elää edelleenkin, mutta se ei saa olla meillä koskaan ongelma. Oli hienoa nähdä, että vaikka meille tuli kovaa paineistusta, niin emme joutuneet selviytymään vaan yritimme pelata peliä kiekon kanssa. Tämä oli askel eteenpäin ja parempaa pelaamista kuin kolme aikaisempaa ottelua, päätti Ahvenjärvi.