Jukurit vakuuttava Jyväskylän illassa

MESTIS / Raportti
Jani Forsström uurasti jälleen isot minuutit.
Kuva © Antti Varonen
Jyväskylässä perjantai-iltaan lähdettiin mielenkiintoisista asetelmista. Sarjajohtaja Mikkelin Jukurit saapui Jyväskylään kahdeksan ottelun voittoputkessa, kun taas kotijoukkue JYP-Akatemia lähti haastamaan vierailijoita hävittyään edelliset kolme ottelua kotihallissaan.

Jyväskylässä nähtiin syksyisenä perjantai-iltana komea näyte, minkä ansiosta Mikkelin Jukurit johtaa Mestistä. Tasaviisikoin pelatessa ottelu oli varsinkin kaksi jälkimmäistä erää tasainen, mutta mikkeliläisten tiivis viisikkopuolustus ja murhaava tehokkuus maalipaikoissa käänsivät kolme pistettä Mikkeliin. 

JYP-Akatemia avasi ottelun terävästi ja olikin ensimmäisellä kymmenellä minuutilla ottelussa hieman niskan päällä. Jukurit karkasi kuitenkin erän puoliväliin mennessä kahdella komealla suoralla hyökkäyksellä kahden maalin karkumatkalle.

− Emme pystyneet puolustamaan kahta ensimmäistä suoran hyökkäyksen maalia pois. Koitimme olla samassa rytmissä kuin Jukurit, mutta tämä on senttimetripeliä ja tänään ei löytynyt vielä riittävästi puristusta siihen, totesi kotijoukkueen päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi. 

Toiseen erään Ahvenjärvi yritti herätellä joukkuettaan maalivahdin vaihdoksella, ja oli ottelun jälkeen tyytyväinen muutokseen. Jyväskyläläisten taistelutahto oli eri tasolla kuin ensimmäisessä erässä.

− Toiseen erään päästiin jo vähän kiinni siihen meidän omaan rytmiin. Tehtiin aika isoja muutoksia tuolla kokoonpanoissa, vaihdettiin maalivahtia ja se herätti vähän joukkuetta. 

Jyväskyläläisten toinen erä oli vahvaa tekemistä, mutta viimeinen silaus maalipaikoille pääsemisessä ja viimeistelyssä puuttui. Jukurit rankaisivat kotijoukkueen virheistä kovalla prosentilla, mikä käänsi ottelun mikkeliläisille. 

Jukureilla ei kuitenkaan ollut ottelun aikana kovinkaan suuria vaikeuksia, vaan ottelu oli 60 minuuttia tiukasti sarjajohtajan näpeissä.

Vierailijat onnistuivat puolustamaan JYP-Akatemian hyökkääjät hyvin pois kunnon maalintekosektoreilta. Maalinedusta pysyi tiiviinä, ja Jukurien maalivahti Ronan Quemenerillä ei ollut vaikeuksia jyväskyläläisten hätyyttelyissä. 

JYP-Akatemian suurin kompastuskivi perjantai-iltana oli henkilökohtaiset helpot virheet. Vierailijoiden maalit syntyivät pääasiassa kotijoukkueen kiekonmenetyksistä tai merkkausvirheistä. 

Jukurien päävalmentaja Antti Pennanen oli ottelun jälkeen varsin tyytyväinen, mutta löysi parannettavaakin. 

− Joukkue valmistautui hyvin, erinomainen alku siitä näyttönä. Kahden kerroksen väkeä pelissä. Positiivisia onnistumisia, mutta osa ei ollut pelin vaatimalla tasolla, kiteytti Pennanen. 

Ottelussa jaettiin yhteensä 22 minuuttia rangaistuksia. Tämä ihmetytti mikkeliläisten päävalmentajaa.

− Toivotaan koko suomalaisen jääkiekon kannalta, että viisikkopeliä saataisiin pelata vähän enemmän. Sellaisia mietteitä on ollut nyt useamman pelin jälkeen. 

» Lähetä palautetta toimitukselle