Jyväskylässä loukkaantumisia ja suihkukomennus

MESTIS / Raportti
Markus Ruusu torjui joukkuelleen voiton.
Jyväskylän illassa pelattiin tapahtumia täynnä ollut ottelu JYP-Akatemian ja Jokipoikien välillä. Molemmilta joukkueilta loukkaantui pelaajia, kun Akatemian Sami Tynjälä ja Jokipoikien Oskari Lehtinen joutuivat jättämään pelin kesken. Tuomaritkin saivat oman osansa loukkaantumisista, kun linjatuomari joutui jättämään pelin kesken.

Ottelu oli vauhdikas ja tapahtumia riitti. JYP-Akatemia pysyi kiekossa hyvin koko ottelun ajan, kiekosta ei luovuttu helposti ja kulmissa joukkue oli vahva.

Kotijoukkueen peli oli vauhdikasta ja energistä läpi ottelun, karvauspeli oli aggressiivista - ajoittain jopa liiankin. Joukkueen päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi oli kuitenkin mielissään joukkueensa kiekollisesta pelistä.

− Hyvävauhtinen peli, laatua oli kiekossa ja siinä kiinnipysymisessä, Ahvenjärvi kommentoi ottelun jälkeen.

− Isoin asia oli, että onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Kovaa kamppailupelaamista ja lopussa oltiin kovassa paikassa. Toivottavasti se kasvattaa tätä joukkuetta vielä eteenpäin.

Suihkukomennus ja pukukoppimaaleja

Jokipojat meni johtoon käytännössä ainoasta hyvästä maalipaikastaan, kun Jesse Paukku vei joukkueensa johtoon. Erän lopussa Paukku kuitenkin teki hallaa joukkuelleen, kun hän taklasi Akatemian pelaajaa selän puolelta saaden suihkukomennuksen. Tämän ylivoiman aikana Akatemia tuli tasoihin ja meni ohi, kun ensin Aleksi Luhtalampi tasoitti pelin ja viisi sekuntia ennen erän loppumista Arttu Likola vei joukkueensa johtoon.

Toisen erän alussa Akatemia sai shokkihoitoa, kun Oskari Lehtinen toi Jokipojat alivoimamaalillaan tasoihin. Maalin jälkeen Jokipojat passivoitui ja Akatemia otti jälleen pelin sekä kiekon hallintaansa. Akatemia ei kuitenkaan päässyt kunnollisille maalipaikoille kuin muutamia kertoja Jokipoikien puolustaessa maalin edustaa todella kurinalaisesti. Erän lopussa Akatemia teki pukukoppimaalin, kun Riku Tiainen iski irtokiekon maalin edestä ohi Jokipoikien maalilla pelanneen Juho Ratilaisen.

Lopussa dramatiikkaa

Kolmannen erän alku oli Akatemialle jälleen hankala, kun Akatemian hyökkääjät innostuivat karvaamaan liian syvältä, jolloin Jokipojat pääsivät ylivoimahyökkäykseen. Hyökkäyksen päätteeksi Lauri Huhdanpää toi joukkueensa tasoihin.

Akatemia ei tästä hätkähtänyt, vaan Henri Niemi vei joukkueensa johtoon vain pari minuuttia myöhemmin. Voittomaalin Akatemialle iski ylivoimalla Riku Sihvonen. Jokipojat sai vielä rangaistulaukauksen ottelun lopussa, mutta Akatemian maalivahti Markus Ruusu vei pidemmän korren Jokipoikien Nico Frimanista. Friman toi kuitenkin joukkueensa vielä maalin päähän.

JYP-Akatemia piti kiekkoa ja yritti läpi ottelun päästä Jokipoikien keskialueen sumpun läpi. Jokipojat puolusti kurinalaisesti läpi ottelun oman maalinsa edustaa, pakottaen kotijoukkuueen pyörimään kulmissa.

Akatemia oli kuitenkin askeleen edellä läpi ottelun. Varsinkin kotijoukkueen kakkosketju Riku Tiainen-Jerry Turkulainen-Taavi Tiala oli todella hyvällä jalalla liikkeellä ja sai miltein vaihto vaihdon perään paineen vierasjoukkuueen puolustusalueelle.

Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen myönsi Akatemian paremmuuden.

− Sarjajohtaja ansaitsi pisteet, nopeita nuoria pelaajia ja emme olleet valmiita siihen. Pieniä vastoinkäymisiä, mutta peli on peliä ja tästä on parannettava.

» Lähetä palautetta toimitukselle