JYP-Akatemian taisteleva ilme riitti voittoon: "Hieno homma päästä voittojen tielle"

Veini Vehviläinen pelasi tänään JYP-Akatemian maalilla.
Perjantai-iltana nähtiin Jyväskylässä vauhdikas jääkiekko-ottelu JYP-Akatemian ja Jokipoikien välilä. Hurrikaaniryhmä meni toisessa erässä ratkaisevan tuntuiseen johtoon, mutta vierailijat tulivat vielä maalin päähän. Akatemia otti lopulta voiton luvuin 4-2.

Vierasjoukkueella oli illan otteluun haastavat lähtökohdat, kun joukkueen päävalmentaja Ari Aaltonen joutui sairastumisen takia jättämään illan ottelun väliin. Hätiin kutsuttiin seuran A-junioreiden päävalmentaja Mikko Fisk.

− Ei ollut helpot lähtökohdat otteluun. Aika nopealla aikataululla tartuin tähän mahdollisuuteen, tänään aamusta sain soiton, että olisi peli illalla Jyväskylässä, Fisk kertoi.

− Vähän erityinen oli tilanne joukkueen kannalta, pyrittiin silti tulla tänne pelaamaan hyvää jääkiekkoa.

Ensimmäisen erän alku oli kotijoukkueen kannalta hankala, kun Jokipojat karvasi aktiivisesti ja häiritsi toden teolla Akatemian hyökkäyksiinlähtöjä. Tämä näkyi kotijoukkueen kahtena pitkänä kiekkona lyhyen ajan sisään.

Erän vanhetessa Akatemia alkoi saamaan luotua hyviä maalipaikkoja suoristakin hyökkäyksistä. Kotijoukkueen syötöt napsui hyvin lapoihin ja hurrikaaniryhmä pääsi erilaisin rytmein omista liikkeelle.

− Meillä oli tänään vastassa joukkue, joka on tämän sarjan paras jatkuvan liikkeen joukkue. Hyvin jouhevasti kääntävät peliä keskialueella ja olimme siihen valmiita tänään, JYP-Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi analysoi.

Kotijoukkue toisessa erässä johtoon

Toinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Erän puolivälissä kotijoukkue meni kuitenkin johtoon, kun Joel Sund survoi alivoimalla maalinkulmalta kiekon ohi Jokipoikien maalilla pelanneen Samuel Jukurin. Tästä hurrikaaniryhmä sai otteisiinsa virtaa toden teolla ja tämä tuotti tulosta nopeasti johtomaalin jälkeen.

Kauniin ylivoimahyökkäyksen jälkeen Juuso Pulli sai namutella kiekon tyhjään maaliin. Aleksi Luhtalampi vei joukkueensa maalin kulmalta jo 3-0-johtoon vain pari minuuttia myöhemmin.

− Hieno oli (Joel) Sundin alivoimamaali. Voittavaa asiaa lähti tekemään, lähti haastamaan ja sytytti meidän joukkuetta, Ahvenjärvi kehui suojattiaan.

− Akatemia käytti toisessa erässä maalipaikkansa hyvin, Fisk myönsi.

Kolmanteen erään Akatemia tuli hyvällä liikkeellä ja sai luotua erän alkuun hyviä maalipaikkoja. Jokipojat sai valoa otteluun, kun Joonas Valkonen lapioi kiekon ohi Akatemian maalilla pelanneen Veini Vehviläisen pelaajakasan keskeltä maalin edestä.

Kavennusmaalin jälkeen Luhtalampi antoi vierasjoukkueelle mahdollisuuden tulla maalin päähän ottaessaan jäähyn. Jokipojat käytti mahdollisuutensa, kun Joel Olkkonen laukoi tulisesti kiekon ohi Vehviläisen.

− Kolmanteen erään saimme luonnetta nostettua, pääsimme peliin mukaan ja paremmalla onnella tasoituskin olisi voinut tulla, Fisk totesi.

Jokipoikien kiri sai ikävän käänteen, kun Matti Koistinen lensi suihkuun polvitaklauksesta. Taavi Tiala lopetti loputkin pyristelyt tehdessään maalin tyhiin.

− Akatemia ansaitsi tänään kolme pistettä. Olimme kaksi erää aika laiskoja, ei löytynyt oikenlaista luonnetta pelata, Fisk manasi.

− Tietynlainen into pelata oli kyllä, mutta lainalaisuudet luonnepuolelta jäi uupumaan.

Kaiken kaikkiaan Akatemia otti ansaitun voiton. Hurrikaaniryhmän pelaajista näkyi halu voittaa läpi ottelun. Kaksinkamppailuihin ei menty ujostellen, vaan tosissaan päämääränä voittaa kiekko vastustajalta. Tämä näkyi vahvoina taklauksina ja aktiivisena karvauspelaamisena. Oman maalinedustalla ei ollut joensuulaisjoukkueelle tarjolla kuin makuupaikkoja.

− Teemana meillä oli tänään, että halu voittaa näkyy ja tänään se näkyi. Halusimme mennä sota-alueelle, Ahvenjärvi kehui joukkueensa ilmettä.

− Pelasimme joukkueena tiiviin pelin, niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan. Hieno homma päästä voittojen tielle, Ahvenjärvi päätti.

Molempien ottelut jatkuvat jo lauantaina, kun JYP-Akatemia matkaa huomenna Hokin vieraaksi ja Jokipojat saa vieraita Espoosta.