"Kauden maali" johdatti IPK:n komealle ryöstöretkelle

MESTIS / Raportti
Leskinen oli maalillaan jälleen loistava.
Kuva © Antti Varonen
Jyväskylässä nähtiin vain kaksi maalia, mutta silti erittäin viihdyttävä peli. Kovan työmäärän tehnyt IPK nappasi lopulta 0−2-voiton, vaikka kaksi viimeistä erää olikin puhdasta puolustustaistelua.

IPK:n pirteä alku palkittiin viisi sekuntia ennen erän loppua ottelun voittomaaliksi jääneellä osumalla. Komean kuvion päätteeksi Janne Katosalmi vei vierailijat loppuun asti kantaneeseen johtoon.

JYP-Akatemia onnistui luomaan tukuttain maalipaikkoja, mutta Antti Leskinen vieraiden maalilla oli erittäin hyvä. Leskinen pääsi töihin erityisesti toisessa erässä, kun tilille kertyi peräti 20 torjuntaa.

− Tulos on tyly, nollalla maalilla harvoin voittaa ottelua. Elämme tällä hetkellä vaikeaa vaihetta, Jukka Ahvenjärvi viittasi kolmeen peräkkäiseen tappiolliseen otteluun, joiden aikana jyväskyläläiset ovat iskeneet vain kaksi maalia.

Kova karvaus tuotti tulosta

Vierasjoukkue tuli otteluun huomattavasti pirteämmällä ilmeellä. Joukkueen pirteä liike tarjosi mahdollisuuden kovaan riistopelaamiseen, joka tuottikin paljon vaikeuksia kotijoukkueelle.

Erän edetessä myös Akatemia alkoi päästä rytmiin kiinni. Maltillisemmalla pelinrakentamisella myös isännille aukesi pari puolittaista maalipaikkaa, mutta IPK:n kurinalainen puolustuspelaaminen vei siitä parhaan terän. Lopulta Katosalmen äärimmäisen komealla maalilla erätauolle lähdettiin vieraiden oikeutetussa johdossa.

− Meillä oli erittäin vahva alku, erityisesti erän ensimmäinen puolisko. Kiekollisesti tekeminen oli hyvää, Jukka Niiranen kehaisi omiaan.

Toisessa erässä voimasuhteet kellahtivat täysin Akatemian puolelle. IPK:n kiekollinen peli oli täysin olematonta, kun Akatemia pääsi avauserästä poiketen hyökkäämään tuoreilla jaloilla. Pari vaarallista IPK:n ylivoimahyökkäystä kariutuikin juuri väsymykseen, sillä hyökkäyspaikat aukesivat pitkän puolustustaiston jälkeen.

Vaikka Akatemia painoikin kovaa painetta vieraiden päätyyn, useat maalipaikat jäivät hieman puolittaisiksi. IPK antoi kovan paineen kiekolliselle pelaajalle, mutta muu nelikko tukki keskustaa erinomaisesti. Leskinen oli maalillaan loistava, mutta lähes samanlaisiin urotekoihin yltivät kiekkoja blokanneet pelaajat.

− Tuossa vaiheessa roikuimme ja roikuimme pelissä mukana. Kun kerää tuolla tavalla blokkeja, silloin on myös tuuria matkassa, Niiranen tuumi.

Kiri ei tuo tulosta

Päätöserässä jyväskyläläiset hakivat tasoitusosumaa jo melko isolla riskilläkin, kun puolustajat tukivat hyökkäyksiä erittäin innokkaasti. Tätä kautta iisalmelaisille aukesi pari ylivoimahyökkäystä, joita he eivät kuitenkaan onnistuneet hyödyntämään.

Päätöserässä erityisesti Aleksi Honka nosti profiiliaan maalipaikkojen rakentamisessa, mutta maali ei tahtonut millään syntyä.

− Emme selittele, vaan jatkamme työntekoa yhdessä, vähäsanainen Ahvenjärvi sanoi.

Lopulta viimeisen naulan naulasi Aleksi Hämäläinen, joka pääsi iskemään kiekon tyhjään maaliin. 0−2-voittolukemat maittoivat päävalmentajalle.

− Viime aikoina olemme hallineet peliä, mutta olemme jääneet ilman pisteitä. Tällä kertaa pelin kuva oli juuri päinvastainen.

Molemmat joukkueet jatkavat urakointiin perjantaina. JYP-Akatemia isännöi Jokipoikia ja IPK Espoo Unitedia.

» Lähetä palautetta toimitukselle