Lannistumaton Hokki ja tuikitärkeä ryöstö

MESTIS / Raportti
Hokki juhli toista kiinnitystä välieräpaikkaan.
Kuva © Timo Savela
JYP-Akatemia ja Hokki jatkoivat vääntöä välieräpaikasta. Akatemia oli pitkään niskan päällä, mutta Hokin jäätävä kolmas erä oli liikaa isännille. Lopulta Hokki nappasi toisen kiinnityksen välieräpaikkaan 4−3-lukemin.

Moni uskoi JYP-Akatemian tasoittavan puolivälieräsarjan 1−1-tilanteeseen, kun peli oli kolmannen erän alussa 3−1-tilanteessa. Hokki oli ollut läpi ottelun selkeä altavastaaja, ja kahden maalin tappioasema jopa hieman mairitteli vierailijoita.

− Meillä oli omat energiat hyvällä tasolla. Pääsimme pudotuspelipelaamisen ytimeen, tuumi Akatemian Jukka Ahvenjärvi.

Lopulta Hokki nappasi kuitenkin toisen kiinnityksen välieräpaikkaan, kun Hokki iski vielä kolme maalia lisää. Kajaanilaisilla on lauantaina mahdollisuus siirtyä ottelusarjassa jo 3−0-johtoon.

− Vauhdikas ottelu. Nyt ajetaan yötä vasten kotiin ja huomenna jatketaan vääntöä seuraavasta voitosta, tiivisti Hokin Jari Laukkanen.

Hokille tuli myös hieman surullisia uutisia, kun Tomas Mikus loukkaantui ottelun ensimmäisessä erässä.

− Saattaa olla, että vanha vamma uusiutui. Mahdollista kuitenkin, että pelaa jo huomenna, Laukkanen kertoi.

Kauden fyysisin Akatemia

Akatemia tuli otteluun erittäin fyysisellä ilmeellä. Isännät haastoivat kajaanilaisten hapuilevaa puolustusta kovalla karvauspelaamisella sekä jatkuvalla taklauspelaamisella. Se tuottikin useita pyörityksiä Hokin päätyyn, mutta Antti Lehtonen ei vielä ollut ohitettavissa.

Hokki pääsi hieman otteluun mukaan, mutta hyökkäyspelaaminen oli erittäin tukkoisaa. Hyökkäysten rakentelu tyssääntyi kerta toisensa jälkeen keskialueelle. Yksi Akatemian pelin kääntäminen tuottikin ottelun avausmaalin, kun Joona Erving suti irtokiekon maaliin.

Hokki tuli ottelussa kuitenkin vielä tasoihin. Melko varmasti pelannut Dennis Saikkonen pudotti kiekon eteensä, ja maalilla päivystänyt Balazs Sebok iski irtokarat verkkoon.

− Kiekollinen pelaaminen oli heikolla tasolla, annoimme huolimattomuudella avaimia kaverille. Maalivahdille kiitos, ettei vastustaja tehnyt useampaa maalia, Laukkanen mietti.

Toinen erä jatku Akatemian hallinnalla. Hokki sai vain satunnaisia pyrähdyksiä isäntien päätyyn, eikä Saikkonen joutunut venymään paraatipelastuksiin.

Vaikka jyväskyläläiset pitivätkin painopisteen kajaanilaisten päädyssä, ei Lehtonen joutunut venymään suuriin pelastuksiin. Erä ei kuitenkaan jäänyt maalittomaksi, kun Topi Nättinen niittasi komealla laukauksella isännät 2−1-johtoon.

− Olimme selvästi perässä. Onneksi puolustuspelaaminen oli ihan hyvällä tasolla, Laukkanen myönsi.

Hokki teki sen taas

Kun kolmas erä alkoi Mikko Virtasen maalilla, moni ajatteli, että Kajaaniin lähdetään sarjan ollessa tasatilanteessa. Näin ei kuitenkaan käynyt, sillä jo heti seuraavassa vaihdossa Niko Saarenpää toi läpiajosta vierailijat maalin päähän.

Hokki alkoi saada pelinavaamistaan selvästi nopeammaksi, mikä avasi maalipaikkoja linnapaidoille jatkuvalla syötöllä. Kun tähän lisättiin vielä se fakta, että Akatemian vaihtojen suorittaminen ei toiminut, muodostui hurrikaaninuttujen puolustajien erästä hikinen.

Hokki sai kauan hakemansa 3−3-tasoituksen, kun Miska Humaloja viimeisteli varmasti saamastaan rangaistuslaukauksesta. Tämä lamaannutti Akatemian täysin.

Kolmannen erän loppuun saatiin varsin hyvin koko ottelua kuvannut tilanne. Akatemia sai kesken Hokin pyörityksen mahdollisuuden ratkaista ottelu ylivoimalla, mutta ylivoima päättyi Virtasen ottamaan hölmöön jäähyyn. Virtasen jäähystä ei mennyt aikaakaan, kun Janne Pälve laukoi kiekon ohi hölmistyneen Saikkosen.

Kun joukkueet edellisen kerran kohtasivat, Hokki tuli takaa rinnalle ja ohi. Näin kävi myös tällä kertaa, kun Hokki siirtyi ottelusarjassa 2−0-johtoon.

− Meidän hyökkäyspelaaminen ei ollut vieläkään A-luokkaa, mutta siellä alkoi näkyä lupaavia aihioita, Laukkanen sanoi.

− Hallitsimme peliä, mutta maalit ratkaisevat. Ei tässä voi tehdä muuta kuin lähteä lauantaita kohti kahden voiton takaa-ajoasemassa, mietti Ahvenjärvi.

» Lähetä palautetta toimitukselle