Jyväskylässä huikeaa draamaa - Humaloja kypärän vaihdon jälkeen ratkaisijaksi

MESTIS / Raportti
Antti Lehtonen oli loistavassa vireessä.
Kuva © Vesa Pöppönen - www.facebook.com/vesaphoto
Jyväskylässä pelattiin maanantaina JYP-Akatemian ja Kajaanin Hokin välinen neljäs kohtaaminen, joka venyi lopulta toiseen jatkoerään asti. Hokki onnistui lopulta Miska Humalojan maalilla vääntämään voiton vierailijoille ja viemään kajaanilaiset ottelusarjassa jo 3-1-johtoon.

Jyväskylässä ottelun alku oli odotetusti vauhdikas. Tempo oli hurja ja taklauksia jaeltiin puolin ja toisin surutta. Hokki rupesi pääsemään erän edetessä hieman niskan päälle, kun joukkueen aggressiivinen karvaus tuotti vaikeuksia JYP-Akatemian alakerralle. 

Niklas Näpin 0-1-osuman jälkeen ensimmäisessä erässä ei maaleja nähty, mutta sähköä oli ilmassa sitäkin enemmän. Aivan erän lopussa saatiin viitteitä tulevasta, kun Akatemian Samuel Salonen taklasi summerin jälkeen Hokin Christoffer Seppelinin rajusti laitaa vasten. Tilanteesta ei tuomittu rangaistusta.

Toisen erän alussa joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimiaan vuoron perään, mutta molemmissa päissä loistaneet maalivahdit pitivät ottelun tasaisena. Ottelun selkeä kulminaatiopiste nähtiin toisessa erässä ajassa 33.19. Hokin Valtteri Parikka taklasi törkeän näköisesti polvella kotijoukkueen Mikko Virtasta.

Parikka lähti tilanteesta suihkun puolelle, ja Virtanen polveaan ontuen pukukoppiin. Ylivoiman aikana Olli Aitola toi Akatemian tasoihin. 

Jyväskyläisille tarjoiltiin kuitenkin kylmää vettä niskaan aivan erän lopussa, kun Saku Mäenalanen hakkasi viisi sekuntia ennen erän loppua vierailijat jälleen johtoon. 

Tuhkimotarinaa parhaimmillaan

Kolmannessa erässä nähtiin tuhkimotarinaa parhaimmillaan, kun Virtanen palasi kentälle. Ja kuten odottaa sopi, se oli juuri Virtanen, joka toi kotijoukkueen tasoihin ylivoimalla Aitolan mainiosta syötöstä.

− Tehtiin ottelu todella hankalaksi, en ole tyytyväinen meidän jäähymäärään varsinaisella peliajalla. Etenkin kolmannen erän alun jäähystä on syytä tukistaa kopissa. Puhuimme erätauolla juuri jäähykurista, ja siitä kaveri pääsi heti tasoihin, totesi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Tämän jälkeen molemmilla joukkueilla oli omat tilaisuutensa ratkaista peli, paras mahdollisuus siunaantui Akatemialle, kun Riku Toivo otti typerän hyökkäyspään jäähyn, ja Akatemia pääsi kokeilemaan ratkaisua ylivoimalla erän lopussa. 

Ratkaisua ei kuitenkaan syntynyt, vaan ottelu venyi jatkoerään.  

Venyy ja venyy

Ensimmäinen jatkoerä oli luonnollisesti paljon tarkempaa pelaamista kuin varsinainen peliaika. Molemmat joukkueet yksinkertaistivat pelaamistaan ja tyytyivät vain toimittamaan kiekkoa ulos alueelta ja välttivät virheitä hyökkäyspäässä viimeiseen asti.

Hokilla oli jatkoerässä kaksi ylivoimamahdollisuutta ratkaista ottelu, mutta Dennis Saikkonen ja Akatemia-puolustus onnistuivat osittain onnenkin avulla pitämään maalinsa puhtaana. Vierailijoiden Seppelin pääsi lähimmäksi ratkaisua, mutta videotarkastuksen jälkeen tilanne tuomittiin ylärimaksi. 

− Ensimmäiseen jatkoerään löydettiin pelaamiseen uusi juoni. Se oli selkeästi meidän erä. Jollain tapaa sen pohjalta ansaittiin voitto. Järkevyys ja tiettyjen tilanteiden pelaaminen, siinä on opittavaa seuraavaan peliin, jatkoi Laukkanen.

Akatemialla oli heti toisen jatkoerän alussa loistava paikka ratkaista ottelu, kun Janne Pälve otti kahden minuutin rangaistuksen estettyään kotijoukkueen Aitolaa. Kotijoukkue ei tätä kuitenkaan onnistunut hyödyntämään.

Kun et tee, kaveri tekee. Vierailijoiden Miska Humaloja ratkaisi ottelun hieman onnekkaasti heti jyväskyläläisten Joel Sundin rangaistuksen päättymisen jälkeen, ja vei kajaanilaiset ottelusarjassa 3−1-johtoon.

Osuman voisi sanoa menneen oikealle miehelle, silä Humaloja otti tärkeitä osumia joukkuensa puolesta etenkin alivoimalla. Toisessa erässä mies syöksyi pää edellä kiekon eteen, ja palkinnoksi siitä visiiri hajosi täysin pirstaleiksi. 

Kotijoukkueen päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi ei ollut tappion jälkeen omiinsa kuitenkaan tyytymätön.

− Meillä oli oikeanlaista rytmiä hyökkäysalueen ja keskialueen puolustamisessa. Erinomaista alivoimaa meiltä tänään, etenkin viimeisimmän jatkoerän jäähyn tappo oli todella upea. Jatkoerät ovat aina yllätyksellisiä. Jatketaan keskiviikkoa kohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle