JYP-Akatemialle harjoituskauden avausvoitto

JYP-Akatemia kiri voittoon.
Kuva © Samppa Toivonen
Kesäisen ilman helliessä kiekkokansaa jatkoivat JYP-Akatemia ja Kajaanin Hokki valmistautumista Mestis-kauteen. Illan voittajaksi selviytyi lopulta JYP-Akatemia voittomaalikilpailun jälkeen numeroin 5-4 (0-1, 2-3, 2-0)

Ottelun avauserän kuva näkyi parhaiten Kajaanin Hokin avausmaalissa. JYP-Akatemian puolustaja Juuso Pulli menetti kiekon omalla siniviivalla, ja Hokin Samu Pyykkönen pääsi nokikkain Akatemia-vahti Antti Lehtosen kanssa ujuttaen kiekon längistä sisään.

Nuoren Akatemia-miehistön into läikkyi paikka paikoin yli, ja harppuunahyökkäykset pysähtyivät kerta toisensa jälkeen Hokin tiiviiseen viisikkopelaamiseen.

Erän puolivälin jälkeen JYP-Akatemia sai pelata 5-3-ylivoimaakin mutta tulosta ei syntynyt, joten erätauolle mentiin Hokin vierasjohdossa 0-1.

Toisen erän alussa koko illan pirteästi esiintynyt JYP-Akatemian Samu Markkula teki illan komeimman maalin. Hän sai Jaakko Jokisen syötön keskialueella, harhautti kolme Hokki-pelaajaa ja ampui ranteella ylänurkkaan 1-1-tasoituksen.

Hokin karvauspeli oli koko toisen erän myrkkyä Akatemia-puolustukselle, joka ei päässyt omasta päästä paineen alta pois. Sen seurauksena Hokki siirtyi 1-2-vierasjohtoon Anthony Guttigin maalilla. Guttig-show jatkui Akatemian tasoitettua välillä kahteen-kahteen. Allsvenskanista Hokkiin siirtynyt ranskalainen latoi erän loppuun vielä kaksi maalia ja täydensi puhtaan hattutemppunsa.

Akatemian kiri alkoi

JYP-Akatemia hallitsi kolmatta erää selvästi. 3-4-kavennus olikin sitten illan erikoisin maali. Juuri 5-3-alivoiman päätyttyä Miika Roine säntäsi oman purkukiekkonsa perään ja heitti sen Hokin maalin takaa maalivahti Teemu Seppäsen kautta sisään.

Molemmat joukkueet pelasivat useita 5-3-ylivoimia, mutta otteissa näkyi vähäinen pelituntuma. Ratkaisevat syötöt lipsahtelivat kerta toisensa jälkeen lapojen ohi. Hokin jättäessä käyttämättä omat hetkensä onnistui JYP-Akatemia iskemään kuitenkin kerran. Hieman ennen kolmannen erän loppua saatu 5-3-ylivoima päättyi 4-4-tasoitukseen. Maalintekijänä kunnostautui Valtteri Kemiläinen.

Ottelun varsinaisen peliajan päätyttyä tasatulokseen 4-4 ammuttiin vielä voittolaukauskilpailu, jonka vei nimiinsä JYP-Akatemia Roineen ja Oula Palveen onnistuessa.

JYP-Akatemian ottelut jatkuvat SaPKoa vastaan, ja Hokki kohtaa seuraavaksi Allsvenskan-joukkue Asplöven HC:n Ruotsissa.