JYP-Akatemia iski voittomaalin puoli minuuttia ennen loppua - Hokki jäi pisteittä

Hokki joutui kotimatkalle pisteittä.
Kuva © Antti Varonen
JYP-Akatemia ja Hokki kohtasivat Jyväskylässä keskiviikkona. Kotijoukkue JYP-Akatemia otti kolme pistettä luvuin 3-1.

JYP-Akatemia ja Hokki pelasivat tasaväkisen ottelun loppiaispäivänä Jyväskylässä. Ottelun voitti kotijoukkue, joka teki ainoastaan puoli minuuttia ennen päätössummeria voittomaalin ylivoimalla.

Ensimmäisen erän puolessa välissä vierasjoukkueen Antti Kurkinen otti koukkaamisesta kahden minuutin rangaistuksen, mutta jyväskyläläiset eivät ylivoimalla hyödyntäneet tilaisuuttaan mennä kuskin paikalle.

Hokki sai muutama minuutti alivoimansa jälkeen mahdollisuuden siirtyä johtoon, kun Joose Antonen otti Kurkisen tavoin koukkaamisjäähyn, mutta vieraatkaan eivät onnistuneet hyödyntämään erikoistilannetta. Antonen otti kampituksesta toisen jäähynsä muutamaa minuuttia myöhemmin edellisestään, mutta tämänkin jälkeen ottelu jatkui maaleitta.

Toisessa erässä isännät avasivat maalihanat

Toisen erän alkupuolella Hokki otti rangaistuksen, kun joukkueella oli liikaa pelaajia jäällä, mutta isäntäjoukkueen tehoton ylivoima jatkui edelleen. Vieraatkin saivat mahdollisuuden siirtyä johtoon Patrik Forsbergin ottaessa rangaistuksen kampituksesta, mutta kajaanilaistenkaan ylivoimapeli ei onnistunut.

Pari minuuttia ennen toisen erän loppua Waltteri Lehtonen avasi ottelun maalihanat Antosen ja Henri Kannisen syötöistä, ja JYP-Akatemia siirtyi näin 1-0 johtoon.

Hokki pääsi peliin mukaan kolmannessa erässä

Ainoastaan reilu minuutti ehdittiin pelata kolmatta erää, kun vieraat tulivat tasoihin Joni Piipposen maalilla, johon Michal Kristof teki loistavan esityön kiertämällä maalin ja syöttämällä maalin kulmalla vapaaksi jääneelle Piipposelle. Erän puolivälissä isäntien Mikko Virtanen otti rangaistuksen kampituksesta, mutta vieraat eivät onnistuneet menemään johtoon.

Viimeisen minuutin pyörähtäessä käyntiin Hokki-puolustaja Ville Saukko sai aika heppoisesti kiinnipitämisestä jäähyn. JYP-Akatemia käytti tilaisuutensa hyväkseen, kun Aleksi Salonen iski isännille voittomaalin ainoastaan puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Kannisen ja Topi Nättisen syötöistä. Hokki yritti tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta Mikko Virtanen pääsi iskemään pikkumustan tyhjään rysään. Ottelu päättyi näin ollen kotijoukkueen hyväksi 3-1.

JYP-Akatemian pelit jatkuvat tulevana lauantaina kotiottelulla SaPKoa vastaan ja Hokki matkaa perjantaina Mikkeliin Jukureiden vieraaksi.