Hokilta murhaavan ylivoimainen näytös

MESTIS / Raportti
Jari Laukkasen oli helppo hymyillä.
Kuva © Timo Savela
Hokki matkasi lauantaina Jyväskylään JYP-Akatemian vieraaksi. Moni odotti Akatemialta kasvojenpesua perjantaisen löylytyksen jälkeen, mutta se jäi saamatta. Hokki oli murskaavan ylivoimainen ja vei täyden pistepotin lukemin 0−3.

Hokki tuli heti ottelun alkuun järkyttävän kovalla intensiteetillä ja nappasi tahtikapulat käsiinsä. Michal Kristofin osuma jo kolmannella minuutilla vei Hokin nopeasti johtoasemaan. Vaikka joukkueet tuntevat toisensa läpikotaisin, tuntui, että Hokki yllätti JYP-Akatemian täysin. 

Ottelu pysyi pitkälle päätöserään saakka täysin Hokin näpeissä aseettoman Akatemian puskiessa päätä tiiliseinään. Loppulukemat kirjattiin vierailijoille 0−3.

− Joukkue valmisti itsensä hyvin ja tultiin valmiina pelaamaan. Tasakentällisin 40 minuuttia oltiin kokonaisuudessaan pelin päällä, myhäili Jari Laukkanen.

− Ei onnistuttu halutussa kilvenpuhdistuksessa murskatappion jälkeen. Pitää olla kovemmassa liikkeessä kiekon kanssa ja pitää sitä rohkeammin, sitä kuitenkin tässä ollaan tekemässä, Jukka Ahvenjärvi pohti.

Lähes täydellinen Hokki

Ensimmäisistä luistimenpiirroista lähtien Hokki onnistui vyöryttämään hyökkäyksiä isäntien päätyyn. Kajaanilaiset viljelivät tukun päätykiekkoja, joiden jälkeinen karvauspelaaminen oli erinomaisella tasolla. Oikea-aikainen paineistaminen sai Akatemian hätäisiin ratkaisuihin, minkä vuoksi Hokilla oli helppo työ kääntyä hyökkäysvuoroon jo keskialueella.

Hokki teki otteluun pieniä ketjumuutoksia, kun kahteen kärkiketjuun tehtiin hienosäätöä. Tämä tuotti selvästi tulosta, sillä isännät olivat jatkuvasti vaikeuksissa heitä vastaan. Jalkava pörrääminen oli omiaan syömään Akatemian jo valmiiksi ehtyneitä energiatasoja.

Vielä avauserässä Akatemia onnistui pitämään Hokin kiitettävästi poissa vaarallisilta maalipaikoilta, mutta toisessa erässä kaksi ylipelaamista avasivat Hokille tarvittavat paikat kahden maalin iskemiseen. Ensin Aleksi Mäkelä pääsi viemään Hokin kahden maalin johtoon, jonka jälkeen oli Christopher Seppelinin vuoro kasvattaa ero jo kolmeen osumaan.

Ainoa heikompi osa-alue Hokin pelaamisessa oli ylivoima. Vierailija sai jälleen lukuisia mahdollisuuksia ylivoimaosumiin, mutta niitä ei kuitenkaan tullut.

− Ylivoima oli edelleen ongelma, siinä pitäisi olla kärsivällisempi. Jos siinä olisi ollut enemmän juonikkuutta, peli olisi tapettu jo aiemmin, Laukkanen murehti.

Aseeton Akatemia

Ottelun hankala alku tuntui vievän Akatemian pelin väärille raiteille. Ensin otteissa paistoi huolimattomuus, loppupuolella jyväskyläläisistä alkoi paistaa turhautuneisuus. 

Vaikka osasyy illan tulokseen löytyy myös Hokin hyvyydestä, ei voida sanoa Akatemian olleen parhaillaan. Ensiaskeleet hyökkäysten rakenteluun oli varsin hankalia, kun paineen purku tuotti tukun harmaita hiuksia. Tähän osasyynä oli muun muassa kiekottomien pelaajien heikosti tarjoamat tukitoimet.

Akatemia alkoi päästä päätöserässä vahvemmin mukaan otteluun. Tätä ei voinut pistää Hokin passivoitumisen piikkiin, ainakaan päävalmentaja Laukkasen mukaan. Erityiskiitokset lähtivät myös maalivahti Tuukka Smuralle, joka pelasi kauden ensimmäisessä Hokki-ottelussaan nollapelin. Nollapeliin ei juuri ihmeitä vaadittu.

− Lähdimme siinä maalipaikkojen vaihtamisen kilpailuun. Joskus vastustaja on iskenyt noista osumia, mutta tällä kertaa maalivahti hoiti hyvin oman ruutunsa.

Päätöskymppi oli melko kuvaava Akatemian osalta. Kun joukkueen hyökkäysten rakentelu oli pään seinään puskemista, parhaat maalipaikat avautuivat yksilösuoritusten kautta. Akatemia ei kuitenkaan päässyt Aleksi Hongan tolppalaukausta maalintekoa lähemmäksi.

Vaikka esitys ei ollut paras, Ahvenjärveltä lähti myös kiitoksia joukkueensa suuntaan.

− Meidän energiat olivat vähissä, mutta periksiantamattomuus ja intohimo näkyivät hyvin. Jäi sellainen maku, että kamppailtiin oikeasti.

Hurrikaaniryhmä jatkaa urakointiaan keskiviikkona, kun Jyväskylän-vierailulle saapuu Kokkolan Hermes. Hokin seuraava ottelu on vasta ensi viikon lauantaina, kun Heinolan Peliitat saapuvat Kajaaniin.

» Lähetä palautetta toimitukselle