JYP-Akatemia osoitti kypsyyttä - päihitti yritteliään Hermeksen

Tiala oli yksi illan suuria sankareita.
Sarjan häntäpäässä majailevat JYP-Akatemia ja Hermes kohtasivat Jyväskylän lauantai-illassa. Kotijoukkue näytti menevän menojaan, mutta vierailija pisti kaiken peliin.

JYP-Akatemia hallitsi kiekkoa koko ottelun ajan, mutta Hermes roikkui sinnikkäästi mukana. Vaikka molemmat maalivahdit pelasivatkin hyvän ottelun, niin silti Jyväskylän illassa nähtiin kasa maaleja.

Kotijoukkue JYP-Akatemia aloitti räväkästi ja painoi pelin vierailija Hermeksen päätyyn. Maalivahti Joonas Kuusela joutui venymään lukuisiin tärkeisiin torjuntoihin. Myös Hermeksellä oli avauserässä omat paikkansa, mutta Markus Ruusua kohti luodut maalipaikat eivät aiheuttaneet liiaksi sydämentykytyksiä jyväskyläläisyleisölle.

Avauserässä nähtiin myös lukuisia isoja taklauksia, joissa kunnostautuivat muun muassa Hermeksen Niklas Appelgren ja Akatemian Petrus Pietiläinen

Maalinteon aloitti JYP-Akatemia, kun Arttu Likola pääsi sivaltamaan kiekon ohi Kuuselan. Hermeksen maalia katseltiin erän loppupuolella videotarkistuksen kautta, mutta maali jäi syntymättä. Kiekko ei löytänyt lopulta tolppaa pidemmälle.

Akatemia meni − Hermes tuli

Hermeksen kultakypärä Teemu Hutun tasoitettua peli maalinedustalta 1-1:een sisuuntui JYP-Akatemia jälleen avauserän alun kaltaiseen meininkiin. Taavi Tiala ja Riku Tiainen tekivät maalin mieheen lyhyen ajan sisään ja veivät JYP-Akatemian jo kahden maalin johtoon.

Hermes ei kuitenkaan luovuttanut, vaan jatkoi tasaista vääntämistä. Peli pysyi myös fyysisenä, joten kotijoukkue ei voinut mukavoitua johtoasemassaan. Myös pieniä kahinoita nähtiin, joista pisimmälle eteni JYP-Akatemian Ville Virtasen ja Hermeksen Joonas Huovisen maalineduspaini. Molemmille tuomittiin kaksiminuuttiset väkivaltaisuudesta.

Erän lopussa tullut Hermeksen 3-2-kavennusosuma oli illan kaunein. Puolustaja Nico Lehto oli unohdettu yksin maalinedustalle. Janne Kivilahden sekä Jesse Juntheikin syöttökuvio tavoitti Lehdon.

Hermes viimeisteli nousunsa heti kolmannen erän avausvaihdossa, kun pirteästi ottelussa esiintynyt Appelgren niittasi kiekon ohi Ruusun.

Kypsyys voitti innokkuuden

Lopulta JYP-Akatemia kesti vieraiden lähentelyt, ja pelasi kolmannessa erässä jälleen tiivistä peruspeliä. Aleksi Hongan ylivoimaosuma jäi ottelun voittomaaliksi. Kotijoukkue viimeisteli vielä lopussa numeroiksi 6-3, kun ensin Hermes-vahti Kuusela pelasi epävarmasti ja kiekko jäi Tialan ulottuville. Jere Mäkitalo nosti vielä tyhjään rysään joukkueensa kuudennen osuman. Näin täydet sarjapisteet jäivät Jyväskylään.

Joukkueet jatkavat kauttaan ensi perjantaina. Hermes saa vieraakseen Jokipojat. JYP-Akatemia matkustaa puolestaan Ville Niemisen valmentaman KeuPan vieraaksi.