TUTO taisteluvoittoon Mikkelissä

Kimmo Meriläinen toimi TUTOn voiton takuumiehenä.
Jukurit ja TUTO tarjosivat vauhdikkaan ja fyysisen kärkikamppailun Kalevankankaan perjantai-illassa. Monivaiheisen kamppailun voiton nappasi lopulta vierailija TUTO lukemin 2-3 (1-1, 0-2, 1-0).

Ennakkoon sarjan kärkikamppailusta saattoi odottaa tiukkaa ja fyysistä vääntöä, eivätkä ottelun tapahtumat pahasti oletuksista ohi menneet. Kotijoukkue Jukurit tuli otteluun erittäin hyvällä temmolla ja sen seurauksena sai hyvän painostuskauden TUTOn puolustusalueelle.

Painostuskausi ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta, sillä ottelun maalihanat aukaisi vierailijoiden Oskari Hämäläinen komealla viivalaukauksellaan reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Jukurit kuitenkin onnistui tasoittamaan pelin vielä ennen erän puolen välin täyttymistä Jani Forsströmin tekemällä ylivoimaosumalla, joka jäi myös erän viimeiseksi.

Erän lopulla suoraviivaisen maalille menemisen sai kokea nahoissaan myös TUTO-maalivahti Tommi Virtanen, joka loukkasi hieman itseään jäätyään kaatuvan puolustajan alle, mutta pystyi jatkamaan erän loppuun asti.

Kun et itse tee, niin kaveri tekee

Pasi Järvisen toisen erän alkuun korkeasta mailasta saaman 2+2-minuuttisen aikana TUTOlla oli muutama loistopaikka siirtyä ottelussa johtoon, mutta vahvan ottelun jukurimaalilla pelannut Tadeas Galansky piti lukemat tasoissa hyvin taistelleen puolustuksen avustuksella. Alivoiman tappamisesta Jukurit sai peliinsä uutta virtaa ja peli alkoi jälleen kääntymään kotijoukkueen suuntaan.

− Erän alussa jouduttiin pelaamaan neljä minuuttia alivoimaa ja saatiin se hoidettua, josta meidän peliin tuli ihan uutta henkeä, tuumi Jukureiden päävalmentaja Jarno Pikkarainen.

Jukurit painoi alivoiman jälkeen useita hyviä hyökkäyksiä avauserässä kolhuja kokeneen Virtasen korvanneen Kimmo Meriläisen vartioimalle TUTO-maalille, mutta jälleen tuloksetta.

Erän puolen välin jälkeen koettiin ottelun käännekohta, kun TUTO onnistui iskemään muutaman minuutin sisään kaksi onnekasta maalia: ensin Ville-Vesa Vainiola ohjasi avausmaalin iskeneen Hämäläisen laukauksen jukurimaaliin ja muutamaa minuuttia myöhemmin Juha Virtanen pääsi iskemään onnekkaasti maalin eteen pomppineen kiekon ohi voimattoman Galanskyn. Maalit kipsasivat isäntien pelin täysin, jonka vuoksi loppukiri jäi hyvin vajaaksi.

− TUTO sai erän lopulla pari onnekasta maalia ja pelasi kolmannen erän todella fiksusti, kehui Pikkarainen illan vastustajaa.

Taistelu sai palkintonsa

TUTO onnistui päätöserässä jäädyttämään pelin täysin viimeistä viittä minuuttia lukuunottamatta, jolloin Jukureille aukeni Aki Keinäsen ja Ryan Ruikkan ottamien kakkosten aikana mahdollisuus iskeä kavennusosuma.

Tuurikaan ei kuitenkaan ollut isäntien puolella ja uhrautuvasti pelannut TUTO-puolustus viimeisenä lukkonaan maalivahti Meriläinen onnistuivat torjumaan mikkeläläisryhmän lähentelyt. Puolisen minuuttia ennen loppusummeria Jukurit onnistui lopulta maalinteossa, kun Toni Jalo napautti Niko Laakkosen maalin takaa tarjoilemasta passista 2-3-lohdutusosuman, jotka jäivät myös ottelun loppulukemiksi.

− Kavennusmaali tuli liian myöhään, että oltaisiin saatu tästä vielä tehtyä peli, harmitteli jukuriluotsi Pikkarainen.

− Meidän pitää pystyä heittäytymään enemmän pelille ja saada enemmän työhaalaria päälle, ruoti mikkeliläisvalmentaja omiensa esitystä.

TUTOn leirissä päävalmentaja Ismo Lehkonen oli erittäin tyytyväinen omiensa esitykseen, vaikka joukkue kohtasikin vaikeuksia:

− Helvetin hieno voitto ja erittäin tyytyväinen olen joukkueen ilmeeseen, kehui turkulaiskäskijä omaa joukkuettaan.

− Kun jouduttiin laittamaan Meriläinen toisessa erässä maalille, niin meillä oli yhdeksän ensimmäisen vuoden pelaajaa kehissä.

− Se näkyi kyllä hieman päätöserän johtoasemassa pelaamisessa, kun voittaminen tuntui jännittävän. Hyvin kuitenkin miekkailtiin loppuun asti ja tästä on mukava jatkaa eteenpäin, sanaili Lehkonen.

TUTO jatkaa otteluitaan jo lauantaina, kun se jatkaa Itä-Suomen kiertuettaan kohtaamalla SaPKon. Jukureille tuleekin peleistä pieni tauko, sillä joukkue on seuraavan kerran tulessa keskiviikkona, kun heidän vieraakseen saapuu LeKi.