Jukurit piti itsellään Savon herruuden

Iivo Hokkanen osui SaPKoa vastaan ensimmäisenä.
Savon herruus oli jälleen jaossa, kun Mikkelin Jukurit ja SaPKo Savonlinnasta kohtasivat Kalevankankaalla. Jukurit oli lauantai-iltana isäntä kotonaan, ja vei ottelun lopulta 4-3 (1-0, 1-1, 2-2).

Jukurit aloitti ottelun terävästi, eikä SaPKo päässyt muutamaan ensimmäiseen minuuttiin juuri omaa siniviivaa pidemmälle hyökkäyksissään. Jukurien painostus palkittiin ottelun kahdeksannella minuutilla, kun Iivo Hokkanen seurasi Timo Hiltusen laukauksen ja iski kiekon maaliin Antti Leskisen nenän edestä.

Jukurit painosti läpi ensimmäisen erän, mistä kertovat hyvin maalivahtien torjunnat. Tadeas Galansky torjui erässä neljä kertaa, Leskinen 13. Hokkaselle siunaantui useampi hyvä paikka ylivoimalla ja ainoastaan tuuri sekä Leskisen hyvät otteet pelastavat SaPKon enemmiltä takaiskuilta.

Erän lopulla SaPKo sai ensimmäisen ylivoimansa, kun Hiltunen joutui koukkimaan puolustajan tontilla pässipaidan kumoon. Jäähyä ehti kulua reilu minuutti, kun tuomarin käsi oli uudelleen pystyssä jäähyn merkiksi. Pienen neuvonpidon jälkeen tuomarikaksikko päätti kuitenkin jättää lisärangaistukset myöhemmäksi ja peli jatkui Jukurien miesalivoimalla.

−Ensimmäisen erän olimme ottavana osapuolena, mutta pelirohkeus kasvoi pelin edetessä, tuumi SaPKon pääkäskyttäjä Janne Sinkkonen.

Hiltunen pääsi vielä hetki ennen summeria vastakkain Leskisen kanssa, kun hän karkasi läpiajoon vapauduttuan jäähyaitiosta. Leskinen veti kuitenkin pidemmän korren ja erätauolle siirryttiin Jukurien 1-0-johdossa.

−Pelin alku oli meiltä hyvä ja hallitsimme ensimmäiset 20 minuuttia. Loput 40 minuuttia pelattiin tasaista jääkiekkoa, kuului Jukurien päävalmentajan Antti Pennasen mielipide ottelun kulusta.

Tunteet kuumana toisessa erässä

Erän alkuun SaPKo sai ylivoiman, kun mikkeliläisten kapteeni Juuso Akkanen joutui jäähylle koukkaamisesta. Ylivoima oli kuitenkin tehotonta, ja vaarallisimmat paikat siunaantuivat Jukureille hyvän karvauksen ansiosta.

Savonlinnalaiset saivatkin juonesta kiinni Jukurien jäähyjen ansiosta ja painostus palkittiin Jukurien Ilkka Vaarasuon istuessa joukkueen neljättä kaksiminuuttista. Miiko Hintz nosti maalin edestä irtokiekon ohi haparoiden torjuneen Galanskyn.

Erän puolivälissä tunteet kuumenivat, kun Roy Pihlström ja Mikko Nuutinen pystypainivat hetken SaPKon päädyssä. Tilanteesta tuomittiin Jukureille kaksi ja SaPKolle 2+2- minuuttinen. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

−Melko rikkoinainen erä, ensimmäiset kymmenen mentiin alivoimalla. Viisi vastaan viisi -pelaamisessa meillä ei ollut mitään hätää, sanoi Jukurien joukkueenjohtaja Mikko Hakkarainen erätauolla.

Jukurien Erno Ripatti iskee erän loppuun Jukurit johtoon kuuluisalla pukukoppimaalilla. Kotijoukkue sai maalista erän loppuun ylimääräistä energiaa, ja painoikin viimeisiksi hetkiksi pelin pässipaitojen päätyyn.

−Hyvä että saatiin maali erän loppuun, niin on helpompi lähteä kolmanteen erään, tuumi Ripatti erän jälkeen.

Sankarin sinistä viittaa tarjolla Ripatille

Hiltunen oli päästä kolmannen erän alkuun läpi, mutta tilanne kääntyikin nopeasti SaPKon hyökkäykseksi, jonka päätteeksi ensimmäiset kaksi erää pimennossa ollut SaPKon kultakypärä Miika Roine teki tasoitusmaalin Juuso Forsströmin syötöstä.

Kauaa tasatilanne ei kestänyt, sillä Ripatti iski illan toisellaan Jukurit kolmannen kerran johtoon. Maaliin syötön tarjoili Oula Palve, joka alusti myös Ripatin ensimmäisen osuman.

Muutama minuutti edellisestä ja peli alkoi näyttää taputellulta. Roope Hämäläinen ohjasi kiekon neljännen kerran Leskisen ohi. Hetkeä myöhemmin Hiltusella oli jälleen erinomainen maalipaikka, mutta tällä kertaa Leskinen kesti.

Erän puolivälissä SaPKo oli lähellä tasoitusta, mutta Jukurien maali pysyi tällä kertaa puhtaana, kiitos Galanskyn torjunnan ja puolustajien uhrautuvan pelin oman maalin edessä. Vaarasuo näytti esimerkkiä blokkaamalla laukauksen jalallaan, jonka jälkeen hän joutui liukumaan vaihtoon jalkaansa lepuuttaen.

Jukurit päästi SaPKon vielä peliin mukaan hukkaamalla kiekon omassa päässään ylivoimalla. Anthony Guttig menetti kiekon maalin takana ja SaPKo kiitti. Maalin iski Joonas Toivanen.

−Kun laitat ykkösylivoiman askiin, et odota, että omissa soi. Joukkueen suunnannäyttäjät eivät voi neppailla tuolla tavalla ratkaisuhetkillä, olen todella pettynyt poikiin, sanoi Pennanen.

Jukurit sekoittivat pelinsä ottamalla vielä viimeisellä minuutilla jäähyn. Hyvän pelin viimeisille minuuteille asti pelannut Palve otti turhan hyökkäyspään jäähyn ja pelin viimeiset hetket pelattiin neljällä neljää vastaan. Jukurien onneksi SaPKo ei onnistunut enää maalinteossa, joten täydet kolme pistettä jäivät Mikkeliin.

−Hämäläinen ja Palve alkavat ottaa roolia ja kantaa vastuuta. On aina myös hienoa nähdä, kun oma juniori nousee esiin tuolla tavalla kuin Ripatti tänään, kuului Pennasen kehut illan onnistujille.