Guttig paikalliskamppailun ratkaisijaksi

Jukureiden Anthony Guttig oli yksi illan onnistujista.
Kuva © Antti Varonen
Keskiviikkoiltana Mikkelissä nähtiin runsasmaalinen paikalliskamppailu, kun viidellä puolustajalla pelannut Jukurit voitti SaPKon lukemin 7-2.

Ottelu alkoi Jukureiden hallinnassa, mutta ensimmäiseestä maalista vastasi kuitenkin vierasjoukkue, kun SaPKon Rasmus Hämäläinen onnistui maalinteossa Jukurit-vahti Tadeas Galanskyn hörpätessä vedon helponoloisesti verkon perille.

Jukureiden peli piristyi hieman maalin jälkeen. Kotijoukkue Jukureiden erän parhain paikka siunaantuikin Joonas Kallioalle, joka ei kuitenkaan onnistunut nostamaan kiekkoa maalin edestä ohi SaPKo-vahti Petteri Similän.

Erän loppupuolella savonlinnalaisilla oli paikkoja siirtyä jopa kahden maalin johtoon. Lähimpänä onnistumista oli Teemu Suhonen, jonka terävä rannelaukaus kilautteli ylärimaa.

− Ottelu oli pitkään yhden maalin peli, ja SaPKo väänsi pitkään. Tänään olimme tehokkaita maalipaikoissa ja saimme tulosta aikaiseksi.

− Olen kuitenkin tyytyväinen joukkueen hyökkäyspelaamiseen, mutta alussa olisi pitänyt puolustaa paremmin, jukurikäskijä Antti Pennanen tuumi.

Jukurit pääsi kokeilemaan ylivoimaansa vielä ensimmäisen erän viimeisillä minuuteilla. Sinikeltaisten nuorimpiin pelaajiin lukeutuva Teemu Turunen joutui toteamaan Similän paremmaksi huippupaikassaan, ja näin erätauolle siirryttiin SaPKon johdossa.

Rinnalle ja ohi

Tappiolla ollut Jukurit lähti toiseen erään huomattavasti sisukkaampana. Kotijoukkue pääsikin hallitsemaan ottelua, ja SaPKo joutui ottamaan erän aikana jopa kolme kaksiminuuttista.

Jukurit avasi maalitilinsä ottelun puolenvälin jälkeen, kun Oula Palve taiteili yksilösuorituksen päätteeksi kiekon maaliin. Syöttöpisteet itselleen kirjasivat Turunen ja puolustaja Juuso Akkanen.

− Pärjäsimme 34. peliminuutille asti ja sen jälkeen meidän pelimme loppui siihen. Teimme paljon virheitä oman pään kiekollisella pelaamisella, joten emme oikeastaan edes ansainneet tänään mitään, päävalmentaja Janne Sinkkonen kommentoi.

Kotijoukkueen pelaaminen vapautui selvästi maalin myötä. Jukurit siirtyikin johtoon vain minuuttia myöhemmin edellisestä, kun Anthony Guttig päätti pitkän kuivan kautensa onnistumalla maalinteossa.

Jukureiden suurin tähtihyökkääjä löysi kadonneen peli-ilmeensä, sillä heti seuraavassa vaihdossaan Guttig lisäsi kotijoukkueen johdon jo kahteen maaliin.

Kolme maalia lyhyen ajan sisään oli liikaa Sinkkoselle, joka päätti herätellä suojattejaan aikalisällä. Se tuottikin tulosta, sillä SaPKon Mikko Nuutinen kavenssi lukemiksi 3-2 hienon yksilösuorituksen päätteeksi.

− Kaikki suli tänään käytännössä siihen yhteen vastustajan maaliin, joten ei tästä illasta voi hirveän ylpeä olla. Kyllä tässä on muillakin kuin valmentajalla mietittävää, Sinkkonen tylytti.

Jukurit kaunisteli lukemia

Kolmas erä alkoi edellisten tapaan Jukureiden hallinnassa. Pyöritys palkittiinkin lopulta maalilla, kun Roy Pihlström laukoi maannuoliaisen maalia kohti, joka ylätti Similän täydellisesti.

Maalin jälkeen SaPKon ahdinko jatkui entisestään ja ottelu alkoikin vaikuttamaan täydelliseltä isät vastaan pojat-ottelulta, kun Guttigin ykkösketju teki tuhojaan SaPKon puolustusalueella.

Ensin Riku Pitkänen laukoi kiekon maaliin Jaakko Turtiaisen syötöstä, jonka jälkeen Turunen sai namutella Guttigin upean oivalluksen johdosta tilanteeksi jo 6−2.

− Ennen ottelua puhuimme vastuullisuudesta. Pelaajat ottivat siitä hienosti oppia ja pelasivat tänään miehekkäästi, Pennanen iloitsi.

Ottelun loppuhetkillä kosmetiikkaa tarjosi vielä Palve, joka taiteili loppulukemat 7−2:een upealla yksilösuorituksella. Näin kolme pistettä jäivät oikeutetusti Mikkeliin.