Jukurit tarjosi oppitunnin RoKille

Teemu Turunen oli illan tehomiehiä kolmella pisteellään.
Kuva © Antti Varonen
Mestiksen häntäpään kamppailussa kohdanneiden Jukureiden ja RoKin kamppailusta tuli yksipuolinen näytös. Läpi ottelun niskan päällä ollut mikkeliläisisäntä latoi taululle tylyt 8-1-loppulukemat ja tukaloitti vierailijan tilannetta sarjajumbona entisestään.

Jukurit oli terävänä heti ottelun alusta alkaen ja meni menojaan jo avauserässä. Tehottomuudesta aiemmissa peleissä kärsinyt jukurijoukkue avasi maalihanansa jo reilun kolmen minuutin pelin jälkeen Jaakko Turtiaisen osumalla ja reilua puolta minuuttia myöhemmin Teemu Turunen veivasi taululle komealla yksilösuorituksella jo 2-0-numerot.

Mikkeliläisryhmän kolmas maali oli pitkälti koko ottelu pienoiskoossa. RoKi ei päässyt aktiivisen jukurikarvauksen alta pois ja peli pyöri toista minuuttia yhteen menoon rovaniemeläispäädyssä, kunnes Erno Ripatti pääsi lyömään kiekon takatolpalta tyhjään maaliin.

− Ehkä lähdettiin vähän liian rohkeasti alussa. Tuli pari ylivoimahyökkäystä, joista naapuri rokotti ja peli oli sen myötä selvä meidän osalta, summasi rovaniemeläiskäskijä Petteri Hirvonen.

− Jouduttiin jahtaamaan ja epäonnistuttiin siinä. Paavo [RoKi-vahti Hölsä] otti maalissa ne, mitä oli otettavissa, mutta naapuri teki hienoja maaleja.

Rovaniemeläisjoukkue aloitti ottelun melko terävästi luoden pari tilannettakin, mutta kokonaisuudessaan hyökkäyspeli oli ottelussa heikkoa, eikä joukkueen ylivoimakaan riemunkiljahduksia aiheuttanut, vaikka se pääsi sitä kolmesti yrittämään avauserässä. Erän viime sekunneilla KalPa-laina Miikka Pitkänen onnistui kuitenkin iskemään maalin edestä irtokiekosta kavennusosuman, jonka myötä poistuttiin erätauolle.

− Tiedettiin, että vastustaja on aktiivinen ja pelaa muutamia tilanteita vähän eri tavalla kuin Mestiksessä yleisesti pelataan. Pystyttiin hyödyntämään niitä juttuja ja saatiin muutama ylivoimahyökkäys, joissa oltiin tehokkaita, totesi jukurikäskijä Antti Pennanen.

− Oltiin pulassa yhden hyökkäyspeliasian kanssa ja muutettiin meidän puolustamista ensimmäisellä mainoskatkolla, jotta vähän saatiin aisoihin vastustajan hyökkäämistä.

Kun on alkuun päästy, niin antaa mennä vaan

Jukurit jatkoi toisessa erässä vahvaa hyökkäyspeliään ja ainoastaan rovaniemeläisveräjällä kahden erän aikana 18 kiekkoa pysäyttäneen Paavo Hölsän torjunnat estivät lisäosumat. Lopulta Hölsäkin joutui tunnustamaan jukurihyökkääjät paremmakseen ja isännät karkasivat reilussa minuutissa 5-1-johtoon, kun Joonas Kalliola ja toistamiseen osunut Turtiainen yllättivät hänet.

Sarvipäiden hyökkäysketjuista erityisesti Henritiuksen johtama ykkösketju sekä Kalliolan kakkosketju pitivät ajoittain RoKi-puolustusta pilkkanaan ja loivat hyviä tekopaikkoja.

Kuudes ja seitsemäs täysosuma olivatkin jälleen näiden käsialaa, kun ensin Joonas Sammalmaa pääsi viimeistelemään Kalliolan hyvästä puolenvaihdosta 6-1 ja hetkeä myöhemmin Teemu Henritius iski taululle Roope Rannan passista jo 7-1-lukemat.

− Hienoa, että pelaajat saivat onnistumisia vihdoinkin. Ollaan oltu aika tehottomia, mutta tänään oltiin tehokkaita ja taululla ehkä vähän liiankin tylyt lukemat, arvioi Pennanen.

"Täytyy olla nöyrä tulokselle"

Päätöserässä molemmat alkoivat jo hieman säästelemään lauantain pelejä varten ja tempo hieman laski, mutta Jukurit pysyi tiukasti kuskin paikalla. Rovaniemeläisillä oli suuria vaikeuksia päästä edes hyökkäysalueelle ja joukkue tyytyikin vain purkamaan kiekkoa pois alueelta.

RoKi sai päätöserässä myös ottelun ensimmäiset jäähynsä ja Jukurit lisäsi vielä johtoaan ylivoimalla, kun Teemu Suhonen latasi rannelaukauksella 8-1-loppulukemat maalille kolmanteen erään vaihdetun Ville Närhen selän taakse.

− Ei näitä pelejä jäähyltä voiteta. Jalalla pitää yrittää puolustaa ja ehkä se oli jo kolmannessa erässä sitten ylivoimaista, jonka vuoksi niitä jäähyjä tuli, Hirvonen pohti.

Hirvonen oli tappiosta huolimatta positiivisin mielin pelin jälkeen ja jakoi kehuja myös vastustajalle.

− Täytyy olla nöyrä tulokselle ja kunnioittaa sitä, sillä kotijoukkue oli tänään todella hyvä. Saatiin hyvää oppia taas siitä, mitä sarjan kärki tarjoilee.

Myös jukurivalmentaja Pennanen oli tyytyväinen joukkueensa suorittamiseen ja kertoi joukkueen olevan nyt oikeassa suunnassa.

− Paljon onnistujia ja paljon tehokkuutta. Meillä on ollut kokoajan selkeä kuva siitä, että mihin suuntaan meidän pitää kasvaa, jotta pelataan keväällä taas voitosta, Pennanen kertoi.

− Se kasvu on tuossa ehkä välillä maksanut jonkun voiton, mutta kuitenkin iso kuva on ollut selvä, että mitä meidän pitää saada pelaamiseen lisää ja mitä taas pois siitä.

Molempien joukkueiden pelit jatkuvat lauantaina. Jukurit matkustaa Peliittojen vieraaksi ja RoKin Etelä-Savon kiertue jatkuu SaPKoa vastaan.