Peliittojen puolustustaistelua ei palkittu - Jukurit sadan pisteen kerhoon

MESTIS / Raportti
Emil Larmin torjunnat eivät riittäneet pisteille Mikkelissä.
Kuva © Timo Savela
Jukureiden ja Peliittojen kamppailusta muodostui tiukka kamppailu, joka ratkesi vasta päätöserässä. Tiiviisti puolustaneelle heinolalaisvieraalle jäi jälleen vain luu käteen, kun Jukurit nappasi sarjapisteet 4-2-numeroin.

Ottelun avauserässä nähtiin hyvin pitkälti ottelun kuva: Jukurit hyökkäsi ja Peliitat pyrki puolustamaan tiiviisti sekä rikkomaan mikkeliläisryhmän hyökkäyspeliä. Erän ensimmäinen puolikas mentiinkin heinolalaispäädyssä, mutta Jukurit ei onnistunut yllättämään loisto-ottelun pelannutta Emil Larmia.

Ja kun et itse tee, niin vastustaja tekee. Peliitat pääsi erän puolivälin tienoilla ylivoimalle, eikä jättänyt mahdollisuuttaan käyttämättä: Joonas Hurri ampui siniviivalta kiekon maskin takaa ohi Mika Norjan ja vei vierailijan 0-1-johtoon.

Peliitat sai maalinsa jälkeen hetkeksi juonesta kiinni, mutta Jaakko Turtiaisen maalin edestä viimeistelemän tasoitusosuman jälkeen painopiste kääntyi jälleen vieraspäätyyn. Reilua minuuttia ennen erän päätöstä Jukurit meni 2-1-johtoon, kun Timo Hiltunen viimeisteli Marko Kauppisen loistavasta esityöstä ylivoimaosuman.

Jukureille tarjoutui vielä seitsemän sekuntia ennen summerin soittoa mahdollisuus siirtyä kahden maalin karkumatkalle, kun Niko Kivelä joutui koukkimaan läpiajoon päässyttä Niko Laakkosta. Laakkosen yritys jäi kuitenkin vaisuksi tilanteesta tuomitusta rangaistuslaukauksesta, joten erätauolle poistuttiin 2-1-numeroissa.

Larmin torjunnat eivät riittäneet loppuun saakka

Toinen erä noudatteli hyvin samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin. Peli pyöri heinolalaispäädyssä, mutta uhrautuvasti pelannut peliittapuolustus maalivahti Larmin johdolla kesti painostusjaksot. 

− Tyytyväinen olen meidän joukkueeseen, pelattiin tänään tosi hyvin. Ei oikein muusta jäänyt puuttumaan, kun että oltaisiin voitu olla tietyissä hetkissä vähän tehokkaampia ja päättäväisempiä, pohti jukurikäskijä Antti Pennanen.

− Meidän ylivoima oli tänään maalista huolimatta säätämistä ja neppailua, mutta muuten olen kyllä tyytyväinen.

Heinolalaiskäskijä Lauri Merikivi antoi myös syystä kehuja nuorelle maalivahdilleen.

- "Emppu" on taistelijaluonne ja se tarttuu myös siinä edessä olevaan joukkueeseen. Hän taistelee kovaa ja pelaajat syttyy siitä sitten taistelemaan vielä vähän kovempaa maalin edessä, Merikivi suitsutti.

Kolmaskaan erä ei käsikirjoitukseen muutoksia tuonut, vaan Jukurit hakkasi päätään 36 kertaa ottelussa kiekon tielle ehtineeseen Larmiin. Lopulta Teemu Turunen onnistui yllättämään Larmin yksilösuorituksensa päätteeksi kymmenisen minuuttia ennen loppusummeria ja nosti rystyltä kiekon yläkulmaan.

− Pystyttiin pitämään kolmella ketjulla hyvää vauhtia, saatiin pitkiä hyökkäyksiä ja sitä kautta pystyttiin hallitsemaan peliä. Vastustaja kun jää viiteen maalipaikkaan, niin silloin pitää kyllä olla tyytyväinen, myhäili Pennanen.

Turusen osuma näytti jo olevan lopullinen niitti kamppailulle, mutta peliittalauma osoitti vielä kerran taisteluluonnetta: joukkue pääsi ylivoimalle, otti maalivahdin pois ja lopulta Taavi Vartiainen survoi maalinedusruuhkasta kavennusosuman.

Peliitat yritti toistaa temppua ottamalla Larmin pois maaliltaan uudelleen hetkeä myöhemmin, mutta tällä kertaa se kostautui. Laakkonen karkasi laidalta läpi ja pääsi viimeistelemään tyhjään verkkoon 4-2-loppunumerot, jotka nostivat Jukureiden kokonaispistesaldon 100 pisteeseen.

− Aika kovilla on joukkue ollut viime aikoina. Niihin lähtökohtiin nähden miehekäs puolustustaistelu, Merikivi totesi.

− Se mitä me täällä tarvitaan on sitoutunut puolustustaistelu ja pitää kärsivällisesti odottaa niitä hetkiä, mitä saadaan. Joukkue laittoi tänään kaiken likoon, mitä laitettavissa oli ja se riitti tähän, parempi joukkue voitti tänään.

Joukkueet lähtivät ottelun jälkeen puolentoista viikon mittaiselle tauolle. Pelit jatkuvat 17.2, jolloin Jukurit isännöi Jokipoikia ja Peliitat SaPKoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle