Jukurit selvään voittoon sarjajumbosta

Niko Laakkonen avasi Jukureiden maalihanat.
Kuva © Antti Varonen
Mestiksen joulutauko päätettiin Mikkelissä runsasmaalisesti, kun kotijoukkue Jukurit voitti Heinolan Peliitat selvästi maalein 6-0.

Joukkueiden kuudes keskinäinen kohtaaminen aloitettiin Jukureiden hallinnassa. Ensimmäisessä erässä Peliittojen Antti Rautiolalle kirjattiinkin yhteensä yhdeksän torjuntaa.

Heti kolmen minuutin pelin jälkeen kotijoukkue pääsi kokeilemaan ylivoimaansa Kim Koiviston joutuessa jäähypenkille. Erikoistilanteen parhaimpaan paikkaan pääsi Peliittojen Anton Ollikainen, joka karkasi läpiajoon. Yritys jäi kuitenkin vaisuksi ja Jukurit-vahti Ronan Quemener pystyi torjumaan tilanteen helposti.

Ottelun ensimmäinen maali näki päivänvalon ensimmäisen erän puolessa välissä. Avausmaalista vastasi Niko Laakkonen, joka laukoi kiekon aivan yläkulmaan Oula Palven hienosta poikittaissyötöstä.

Ensimmäisen erän viimeinen minuutti oli aktiivisesti pelanneelta kotijoukkueelta murhaavan tehokas. Ensin Riku Pitkänen ohjasi Jani Forsströmin viivavedon sisään ja seuraavassa vaihdossa Jani Savolainen namutteli kiekon yläkulmaan siirtäen Jukurit 3−0-johdossa erätauolle.

− Me olimme ekassa erässä todella paljon jäljessä. Tämä oli meiltä luokaton esitys jokaiselta osa-alueelta, eikä me pystytty haastamaan Jukureita tänään millään tapaa, Peliittojen Lauri Merikivi kommentoi.

Jukurit lisäsi johtoaan

Toisessa erässä kotijoukkue jatkoi kuskin paikalla, eikä sarjajumbo Peliitat onnistunut luomaan vaarallisia tilanteita Jukureiden maalille saamastaan ylivoimasta huolimatta.

Jukurit pyrkikin luomaan pitkiä hyökkäyksiä, kun taas Peliitat tyytyi puolustamaan omaa aluettaan. Sinipaidat pääsi useaan kertaan hyville maalipaikoille, mutta vedot jäivät kuitenkin useaan kertaan luokattomiksi.

Kotijoukkue onnistui kuitenkin maalinteossa jälleen erän loppupuolella, kun Nestori Lähde venytti maaliverkkoja Anthony Guttigin esityöstä.

Jukurit aloitti kolmannenkin erän terävästi, kun Timo Hiltunen ja Pitkänen onnistuivat maalinteossa. Kumpaankin maaliin esityön teki Guttig, joka saalisti jo illan kolmannen tehopisteensä.

− Todella tyytyväinen siihen, miten joukkue valmistautui otteluun joulutauon jälkeen. Tänään oli hyvä kokonaisvaltainen ja tasapainoinen esitys meiltä, Jukurikäskijä Antti Pennanen tuumi.

Kolmannessakin erässä altavastaajana ollut Peliitat oli lähellä tehdä ensimmäisen maalinsa erän puolivälissä, kun Mikko Arosen laukaus kilautteli tolppaa Quemenerin selän takana.

− Pelattiin neljällä ketjulla vahvaa peliä hyökkäyssuuntaan ja siihen voi olla todella tyytyväinen, Pennanen päätti.

Ottelun viimeiset minuutit oli suurilta osin pelailua, eikä varsinkaan Peliitoilla ollut suurta intoa hyökkäyspelaamiseen. Löysäilyjen ansiosta Jukureille tarjoutui runsaasti maalipaikkoja, mutta lisämaaleja ei nähty, joten ottelu päättyi kotijoukkueen 6−0-voittoon.