Jukurit jälleen lyömätön - Laakkoselle hattutemppu

Niko Laakkonen oli kotijoukkueen illan kirkkain tähti.
Vahvavireinen Jukurit otti perjantai-iltana Kalevankankaalla mittaa Heinolan Peliitoista. Kotijoukkue jatkoi voittoputkeaan jo kymmenen ottelun mittaiseksi ottamalla niskalenkin Peliitoista luvuin 7-1.

Ottelun ratkaisuksi muodostui kamppailun ensimmäinen erä, jossa mikkeliläiset viimeistelivät maalipaikoistaan tehokkaasti. Myös Peliitoilla oli omat paikkansa ottelussa, mutta joukkueen orastava maalinteko-ongelma näkyi tälläkin kertaa, sillä heinolalaiset eivät onnistuneet kuin yhden kerran hyvistä laatupaikoistaan huolimatta.

− Jukurit oli juuri tuon verran parempi molempien maalien edessä. Siinä ne pelit ratkaistaan. That's it, Peliitta-valmentaja Lauri Merikivi totesi lehdistötilaisuuden alkuun.

Kuten olettaa saattaa, kotijoukkue otti komennon ottelussa heti avausminuuteista lähtien. Peliittojen tilannetta ei yhtään helpottanut se, että KooKoo-laina Olli Julkunen otti 2+10-minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta.

− Ensimmäinen kymppi oli meiltä hyvä. Pelaajat olivat valmistautuneet hyvin ja siitä heille iso kiitos, Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen kiitteli.

Mikkeliläisten viimeaikoina hyvin toiminut ylivoima ei tuottanut tälläkään kertaa pettymystä, kun joukkueen paras pistemies, Oula Palve, avasi ottelun maalihanat Joonas Sammalmaan ja Marko Kauppisen syötöistä.

Perjantai ei ollut Peliitat-maalivahti Emil Larmin paras päivä. Jukurit käytti maalipaikkansa todella tehokkaasti tekemällä erän aikana vielä kolme maalia. Maalinteossa onnistuivat Niko Laakkonen, kauden ensimmäisen maalinsa viimeistellyt Saku Kinnunen ja Pentti Nöyränen.

− Me olimme vähän puolustavinaan, mutta ei sitten kuitenkaan puolustettu, kommentoi peliittakäskijä.

− Jälkimmäinen kymppi oli kuitenkin meiltä huono. Peliitoilla oli siinä seitsemän hyvää maalipaikkaa, joten peli olisi voinut olla muutakin kuin 4-0 ensimmäisen erän jälkeen, Pennanen kommentoi.

Jukurit onnistui, Peliitat ei

Toisen erän alkuun Peliitat vaihtoi maalivahtia, kun Antti Rautiola korvasi Larmin. Maalivahdin vaihto ei tällä kertaa vierailijoiden peliä piristänyt, vaan erän ensimmäiset kymmenen minuuttia mentiin niin ikään Jukureiden heiluttaessa tahtipuikkoa.

Kotijoukkueen ylivoima osoitti jälleen toimivuutensa, kun Jaakko Turtiainen merkkautti tililleen yhden maalin lisää Palven ja Kauppisen saalistaessa toiset tehopisteensä.

Maalin jälkeen Peliittojen otteet piristyivät huomattavasti. Tämän vuoksi vierailijat pääsivät kokeilemaan kahteenkin otteeseen ylivoimaansa – tuloksetta. Vielä erän loppuun Jukurit kaunisteli numeroiksi 6-0 Laakkosen osumalla.

− Olemme olleet tällä kaudella hyviä puolustamisessa ja oman maalin suojelemisessa, mutta tänään me ei siinä onnistuttu, Merikivi harmitteli.

Laakkonen osui kolmannen kerran

Kolmannessa erässä Peliitat sai kun saikin rikottua Mika Norjan haaveet nollapelistä. Maalinedusruuhkassa parhaiten kiekkoa survoi Mikko Virtanen, joka lopulta merkittiin maalintekijäksi.

− Viimeinen kaksikymppinen oli pelailua, niin kuin sanotaan, mutta tyytyväinen olen joukkueen esitykseen, Pennanen kommentoi.

Vierailijat sortuivat kuitenkin jälleen jäähyilyyn, minkä vuoksi Laakkonen pääsi viimeistelemään hattutemppunsa aivan maalinedustalta.

− Me ollaan hyviä ja tehokkaita tällä hetkellä maalinedustalla. Se ei ole vahinko, vaan olemme miettineet näitä juttuja. Pelaajat ostivat sen ajatuksen, ja he tekevät asiat hyvin, Pennanen kertoi.

Molempien joukkueiden pelit jatkuvat ensi keskiviikkona. Silloin Jukurit isännöi Kiekko-Vantaata ja Peliittojen vieraaksi saapuu KeuPa.