Ville Nieminenkään ei pelastanut LeKiä − Jukurit rutiinivoittoon

Ville Nieminen oli LeKin illan parhaimmistoa.
Mikkelin lauantai-illassa kotijoukkue Jukurit sai vieraita Lempäälästä, kun Juha Juujärven valmentama LeKi haastoi mikkeliläisjoukkueen. Ottelun loppulukemat olivat 4-0.

Hyvään vireeseen äitynyt mikkeliläisjoukkue ei antanut lempääläisille mahdollisuuksia hyvän puolustuspelin ansiosta. Vaikeuksia LeKille aiheutui toisessa erässä, kun Henri Kiviaho haparoi maalinsuulla. Nuori maalivahti Ville Nieminen sai pian näyttää kykynsä.

Nieminen esiintyikin edukseen torjuen 21 kertaa ja päästi vain yhden maalin selkänsä taakse. Vain kymmenellä hyökkääjällä pelannut LeKi ei kuitenkaan pystynyt vastaamaan kotijoukkueen liikkeeseen, mikä oli yksi ottelun kulmakivistä.

− Tämä oli meiltä kliininen ammattijoukkueen esitys. Olen todella tyytyväinen meidän puolustuspelaamisen, joka nosti paljon tasoaan eilisestä Hokki-ottelusta jukurikäskijä Antti Pennanen iloitsi.

− Peli ratkesi erikoistilannepelaamiseen. Meillä niitä ei ollut, mutta ei ollut aihioitakaan, sillä Jukurit pelasi hyvin kurinalaisesti, LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi kommentoi.

Jukurit avasi maalihanat

Ottelun alku oli molemmin puolin hyvin tunnusteleva, mutta pirteämmin esiintyi vierasjoukkue LeKi.

− Meiltä hyvä sisääntulo peliin. Saatiin hyvät maalipaikat muutamasta vastahyökkäyksestä, Juujärvi tiivisti.

− LeKi aloitti kyllä hyvin ja ensimmäiset kymmenen minuuttia olimme aika telineissä, Pennanen tunnnusti.

Avauserän loppupuolella myös maalipaikkoja alkoi siunaantua − etenkin kotijoukkueelle. Loppua kohden peli kääntyi hienoisesti Jukureille, joka sai kokeilla ylivoimansa toimivuutta.

Vaarallisesti pyörinyt erikoistilanne päättyi lopulta Jaakko Turtiaisen laukaukseen, joka suuntautui aivan yläkulmaan.

Kiviaho haparoi, Jukurit rankaisi

Toisessa erässä Jukurit laittoi isompaa vaihdetta silmään. Kymmenellä hyökkääjällä ottelun pelannut LeKi ei pystynytkään vastaamaan kotijoukkueen luistelunopeuteen.

Jukurit siirtyikin kahden maalin karkumatkalle osittain paljon kiekkoja pomputelleen Kiviahon avustuksella.

− Toisessa erässä olimme todella tehokkaita maalipaikoissa. Tapettiin peli, kuten ammattijoukkueen pitää tehdäkin, Pennanen kommentoi.

Ensin Oula Palve iski Teemu Suhosen laukauksen paluukiekon maaliin, minkä jälkeen Kiviaho kauhoi Teemu Henritiuksen helpohkon vedon verkon perille.

Tämä riitti LeKi-valmennukselle, joka herätteli joukkuetta vaihtamalla maaliin nuoren Niemisen.

− Nieminen pelasi uransa ensimmäisen Mestis-ottelun ja pelasi erittäin hyvin. Hyvä, että saatiin LeKin ainoalle omalle maalivahdille ensimmäinen startti, Juujärvi kehui.

"Pelaajat olleet kovilla"

Kamppailun viimeinen erä ei ihmeitä katsojille tarjonnut. Vaikka ajoittain LeKi pääsikin pyörittämään Jukureiden alueelle, eivät lempääläiset saaneet kunnollista kiriä aikaiseksi.

Viimeisen niitin otteluun iski Joonas Valkosen avaussyötön ansiosta läpiajoon päässyt Frank Gymer, joka laukoi kiekon kylmänviileästi ohi Niemisen.

− Ollaan pelattu kuusi peliä kahteen viikkoon vajaalla kokoonpanolla, joten pelaajat ovat olleet kovilla. Peliminuutteja on tullut ja pelaajat ovat kehittyneet, analysoi Juujärvi.