LeKi niukkaan voittoon Jukureista

Iivo Hokkanen onnistui pitkästä aikaa maalinteossa.
Mikkelin Jukureiden vieraaksi saapunut Lempäälän Kisa nappasi itselleen kaksi sarjapistettä yllättämällä kotijoukkueen voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3-4 (1-0, 1-1, 1-2, 0-0).

Keskiviikkoisessa kamppailussa isännät olivat hyvässä iskussa, mutta kerta toisensa jälkeen hyökkäykset tyrehtyivät unkarilaismaalivahti Zoltan Hetenyin loistaviin torjuntoihin. Hetenyin torjunnat antoivat uskoa vierasjoukkueelle, joka onnistui käyttämään paikkansa hyväksi ja viemään ottelun lopulta voittomaalikisaan saakka

- No tietysti hieno voitto. Täällä on aina on vaikeaa voittaa, ja vaikka se nyt tuli rankkareilla, niin kyllä se hienolta tuntuu. Ensimmäinen erä jäähyiltiin aivan liikaa ja maalivahti piti meitä pystyssä, pohti LeKin päävalmentaja Jarkko Glad.

Ottelun alussa molemmat joukkueet esittivät vaarallisuuttaan. LeKin kultakypärä Arttu Ilomäki osoitti heti vaarallisuutensa pujotellen itsensä hyvään maalipaikkaan. Pentti Nöyränen kuitenkin koukki itsensä tilanteesta jäähylle ja näin lähes varmalta vaikuttanut maali jäi syntymättä.

Vastaavasti ottelun puolivälin jälkeen Niko Laakkoselle avautui tyhjä maali Pasi Järvisen laukomasta paluukiekosta, mutta täksi kaudeksi Jukureihin siirtynyt hyökkääjä ei onnistunut tekemään ottelun avausmaalia. Hetkeä myöhemmin ylivoimalla Juuso Sipolalle tarjottiin vastaavaa paikkaa, mutta Hetenyi venyi jälleen torjuntaan.

- Lähellä oltiin voittoa ja pelattiin tänään hyvin. Törmättiin tänään vastustajan maalivahtiin, joka oli erittäin hyvä. Tänään oli meiltä pelillisesti hyvää peliä, kommentoi jukurikäskijä Jarno Pikkarainen.

Jukurit avasi maalihanat

Arttu Ilomäen ja Petteri Frimanin istuessa jäähyaitiossa kahden minuutin rangaistuksiaan Jukurit siirtyi 1-0-johtoon Mikko Laineen maalilla. Oivaltavan syötön maalin kulmalle tarjosi Niklas Tikkinen Toni Jalon ollessa toinen syöttäjä.

Iivo Hokkanen pääsi esittämään maalivahdin taitojaan toisen erän alussa, kun Petteri Similä oli onnistuttu pelaamaan tilanteesta täysin ulos. Komea heittäytyminen pelasti Jukurit takaiskulta. Heti tämän jälkeen LeKi pääsi kokeilemaan ylivoimaansa, mutta tehottomuus tuntui vaivaavan eikä vierailijat saaneet maalipaikkoja aikaiseksi.

Erän puolivälissä Niko Laakkonen pääsi maalin eteen nokikkain Hetenyin kanssa, mutta unkarilaismaalivahti piti joukkueensa iskuetäisyydellä ottaessa jälleen yhden torjunnan tililleen. Hetkeä myöhemmin LeKi tasoitti ottelun Olli Henrikssonin maalilla johon syötön nappasivat Eero Savilahti sekä Otto Räty.

Isännät eivät kauaa tasalukemissa viihtyneet. Toni Jalo voitti kaksinkamppailun maalin takana ja siirsi kiekon Mikko Laineelle, joka laukoi illan toisellaan Jukurit 2-1-johtoon.

Kolmatta erää ehdittiin pelata noin neljä minuuttia, kun LeKin Arttu Ilomäki vapautti Matias Simontaipaleen läpiajoon komealla rystylätyllä. Jukurimaalivahti Petteri Similä kuitenkin selvitti tämän, ja Jukurit säilytti johtonsa.

Tolpat pelastivat LeKin takaiskulta

Monesti puhutaan, että tolpat ovat maalivahdin parhaat kaverit, ja näin tuntui ainakin tänään olevan. Erää oli pelattu noin yhdeksän minuuttia, kun Jukurit-kapteeni Pasi Järvisen lyöntilaukaus osui tolppaan, josta kiekko kimposi kuin tarjottimelle hattutemppua metsästäneelle Mikko Laineelle. Laineen laukaus osui kuitenkin samaiseen tolppaan kuin hetkeä aiemmin Zoltan Hetenyin huokaistaessa helpotuksesta.

Pirteästi pelannut Arttu Ilomäki tasoitti ottelun 2-2-lukemiin siniviivalta lähteneellä lyöntilaukauksella ja toi ilonpilkahduksen LeKin aiemmin huonosti toimineeseen ylivoimaan.

Erää oli pelaamatta vain kaksi minuuttia, kun Iivo Hokkanen ja Niko Laakkonen pelasivat taitavasti yhteen. Laakkonen syötti lopulta kiekon vapaaseen paikkaan Hokkaselle, joka siirsi Jukurit 3-2-johtoon omasta reboundistaan.

Tässä vaiheessa Jukureiden voitto näytti lähes varmalta, mutta LeKi tasoitti ottelun ylivoimalla ilman maalivahtia Toni Kallelan syöttäessä vapaaseen paikkaan Aki Juuselalle, jolla oli helppo työ laukoa kiekko tyhjään maaliin vain seitsemäntoista sekuntia ennen erän loppua.

Joukkueiden paremmuus jouduttiin lopulta ratkaisemaan voittomaalikilpailussa. LeKiltä rangaistuslaukauksissa onnistuivat Markus Korkiakoski sekä Lassi Mattila, ja näin kaksi pistettä matkaavat Lempäälään LeKin mukana Jukureiden tyytyessä yhteen pisteeseen.

- Rankkarit olivat tylyjä ja jätettiin niissä turha neppailu pois. Hieno peli kaiken kaikkiaan, iloitsi Jarkko Glad.

Molemmat joukkueet jatkavat runkosarjaa perjantaina kotiotteluilla revanssiviikonlopun avajaisten merkeissä. LeKi saa vieraakseen Heinolan Peliitat, kun taas Jukurit kohtaa Jokipojat Joensuusta.