Joulun odottelua pitkän kaavan kautta

Oula Palve taiteili ratkaisun voittomaalikilpailussa.
Mikkelissä pelattiin Mestis-kiekkoa viimeisen kerran ennen joulutaukoa, kun hieman alavireisen joulukuun pelannut Jukurit sai vieraakseen Lempäälän Kisan.

Kovinkaan suurta joulujuhlaa keskiviikon kamppailu ei harvalukuiselle mikkeliläisyleisölle tarjonnut. Ratkaisua jouduttiin kuitenkin hakemaan aina voittomaalikilpailusta asti, ja yksi lisäpiste jäi lopulta Mikkeliin lukemin 4-3 (1-1, 2-1, 0-1).

Jukruit lähti otteluun vahvasti, ja hallitsi tapahtumia ensimmäisen erän alussa. Maalihanat kuitenkin avasi vierasjoukkue, kun lempääläisten ranskalaisvahvistus Teddy Da Costa vei joukkueensa johtoon ylivoimamaalilla.

Maalin jälkeen kenttätapahtumat hieman tasaantuivat, kun LeKikin sai otetta pelistä. Isännille tarjoutui mahdollisuus tasoitukseen lempääläisten jäähyilyn myötä, ja Oula Palve pommittikin kiekon komeasti yläkulmaan.

− Henkisesti vähän heikko lähtö peliin. Tärkeä maali kuitenkin saatiin vielä ensimmäiseen erään, Jukurien päävalmentaja Antti Pennanen kertoi.

Enempää maaleja ei ensimmäisessä erässä nähty. Varsinkin erän alku oli todella uninen. Molemmilla joukkueilla tuntui olevan jo mielessä joulu, ja pelaaminen näytti välillä pakkopullalta.

Jukurit yritti karkuun

Toisessa erässä peli hieman piristyi, ja Jukurit oli selvästi isäntä talossa. Johtomaali syntyi erän seitsemännellä minuutilla, kun Timo Hiltunen nosti irtokiekon sisään. Hetkeä myöhemmin Jaakko Turtiainen lisäsi kaukolaukauksella isäntien johdon jo kahteen maaliin.

− Toisessa erässä tehtiin muutamat puolustuspään virheet, joista sitten syntyi maalit, LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi harmitteli.

LeKi ei kuitenkaan luovuttanut, vaan muutaman minuutin ennen erän loppua Da Costa taiteili illan toisen osumansa ja toi vieraat maalin päähän.

Viimeisessä erässä nähtiin jälleen mikkeliläisille varsinkin viime kaudelta tuttu tarina. LeKi pääsi hyvin rikkomaan Jukurien peliä, ja pian Jimi Santala pamautti tasoitusmaalin alakulmaan. Maaleja ei enää nähty, ja edessä oli jatkoaika.

− Kolmas erä oli kyllä meiltä ihan hyvä, pystyttiin murtamaan Jukurien pelaamista keskialueella ja luotiin päätypainetta, Juujärvi totesi tyytyväisenä.

Myös jatkoaika oli maaliton, ja edessä oli voittomaalikilpailu. Siellä ratkaisijaksi nousi Jukurien avausmaalinkin iskenyt Palve. Näin voitto jäi Mikkeliin, ja LeKi joutui palaamaan Lempäälään vain yksi piste mukanaan. Voitosta huolimatta Pennanen ei aivan tyytyväinen viikinkipaitoihin ollut.

− Ehkä me tuo yksi lisäpiste ansaittiin. Pettynyt olen kuitenkin joukkueen ailahteluun ja henkiseen läsnäoloon. Pitäisi ottaa enemmän aidosti tosissaan ja haluta voittaa yhdessä.

Molemmat valmentajat myös esittivät jääkiekolliset joululahjatoiveensa.

− Tervettä kevättä tietysti toivotaan. Myös syyskaudella kompastuskivenä ollut viimeistely voisi alkaa toimia, Juujärvi toivoi.

− Aitoa intoa ja jengin läsnäoloa toivoisin kevätkaudelle, Pennanen päätti.