Tunteet kuumenivat Mikkelissä - Jukureille ensimmäinen kiinnitys

MESTIS / Raportti
Santeri Lukan laukaus yllätti Frederic Cloutierin.
Kuva © Antti Varonen
Jukureiden ja KooKoon välinen ensimmäinen finaali pelattiin tiistai-iltana Mikkelin jäähallissa. Jännittävä ja tunteikas ottelu päättyi lopulta mikkeliläisten 2-1-voittoon.

Kotijoukkue Jukurit tuli totutun kovaa heti alusta lähtien, mutta loppua kohden peliä hallitsi KooKoo, joka yritti vimmatusti tasoitusta. Lisäksi loppusummerin jälkeen haettiin asetelmia jo seuraavaan kamppailuun Kouvolaan.

− Nousujohteinen esitys meiltä. Alussa oltiin vähän telineissä, mutta loppua kohden parempi ja kolmas erä oli meiltä jo ryhdikäs esitys, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila tuumi.

Finaalisarjan ensimmäinen erä oli odotetun vauhdikas ja siinä Jukurit oli hieman niskan päällä. Arkkivihollisten kohtaamisessa myös tunteet olivat pinnassa ja maalin edessä vaihdettiinkin iskuja puolin ja toisin.

Erässä myös molemmat pääsivät ylivoimalle. KooKoon ylivoiman loputtua Jukureiden Oula Palve luisteli itsensä läpiajoon, mutta ei kuitenkaan onnistunut tekemään sarjan avausmaalia. KooKoo-vahti Frederic Cloutier oli koko ottelun ajan mies paikallaan torjuen monia vaarallista tilannetta.

Vierasjoukkueen ainut vaarallinen maalipaikka siunaantui Joona Karevaaralle, jonka kääntölaukaus meni vain hieman ohitse maalista.

− Lähdettiin hyvin liikkeelle ja onnistuttiin valmistautumisessa, mutta ei pystytty tekemään maaleja, Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen kertoi.

Jukurit onnistui, KooKoo ei

Toisessa erässä molemmille tarjottiin mahdollisuutta maalintekoon ylivoimalla. Jukurit siirtyikin johtoon erän ensimmäisestä erikoistilanteesta, kun Santeri Lukan rannelaukaus painui KooKoon verkkoon.

Maalin jälkeen myös kouvolalaiset pääsivät ylivoimalle, mutta KooKoo ei päässyt rauhoittamaan tilannetta missään vaiheessa. Ylivoiman päätyttyä Jukurit kaatoikin kylmää vettä KooKoon niskaan siirtymällä jo kahden maalin johtoon vastahyökkäyksestä Nestori Lähteen maalilla.

Erän loppupuoli mentiin pääosin KooKoon komennossa, mutta vierailijat eivät onnistuneet kaventamaan tilannetta siitäkään huolimatta, että Pauli Levokari pääsi läpiajoon erän loppupuolella.

Tunteet kuumeni lopussa

Kamppailun kolmas erä oli täysin KooKoon hallintaa, eikä Jukurit päässyt erässä kertaakaan hyville maalipaikoille.

Kouvolalaiset onnistuivatkin vihdoin ylivoimalla ajassa 45.54, kun Ossi Ikosen viivakuti painui ohi Jukurit-vahti Ronan Quemenerin, joka venyi kiekon tielle yhdeksän kertaa viimeisessä erässä.

− Mitä pidemmälle ilta meni, niin sitä parempi KooKoo oli, eikä missään nimessä voi olla vielä tyytyväinen meidän joukkueen pelaamiseen. Tiedetään, että tuosta pystyy parantamaan, Pennanen kommentoi. 

KooKoon Olli Julkusen viivaveto oli lähimpänä tasoitusta viimeisillä minuuteilla, mutta kaikista eniten tunteita herätti loppusummerin jälkeen alkanut iskujen vaihto ja huutelu joukkueiden välillä.

− Saatiin asiallinen takaa-ajo ja se ei ihan riittänyt, mutta nyt on sarja avattu. Tästä saatiin hyvät alkulämmöt ja jatketaan sitten seuraavassa pelissä Kouvolassa, Mattila päätti. 

Tilanteen pitkän selvittelyn jälkeen tuomarit antoivat lopulta 10 minuutin käytösrangaistukset Levokarille, Ikoselle, Joonas Kalliolalle sekä Juuso Akkaselle.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle