Kolmas finaaliottelu päättyi Jukureiden juhliin

Jukurit juhlii Mestiksen mestaruutta.
Kuva © Petri Lyytikäinen
Mikkelin Jukurit on uusi Mestiksen mestari. Kolmas finaaliottelu ratkesi jännittävien vaiheiden jälkeen vasta viimeminuuteilla. Mikkeliläisten sankariksi nousi puolitoista minuuttia ennen kolmannen erän loppua voittomaalin iskenyt Henrik Koivisto. Jukurit viidenteen mestaruuteen loppulukemin 4-1 (1-0, 0-1, 3-0).

Mikkeliläisille tarjottiin huikea kiekkotrilleri keskiviikkoillan ratoksi. Ottelu ei välttämättä tarjoillut paljoakaan jääkiekon hienouksia, mutta päästä päähän mentiin vauhdilla ja yleisö piti näkemästään.

Ensimmäinen pelikatko saatiin noin neljän minuutin jälkeen, kun KooKoo-vahti Mikko Rämö joutui kaivamaan kiekon selkänsä takaa. Jani Savolainen onnistui pyöräyttämään Jukurit johtoon vanhanaikaisellaan.

Avauserä oli kauttaaltaan hienoista Jukureiden hallintaa, mutta etenkin erän puolenvälin jälkeen KooKoo oli ajoittain pahoissakin vaikeuksissa Jukureiden luovan hyökkäyspelin puristuksessa. Kouvolalaisten avauspeli oli surkeaa ja Jukurit sai jokaisella kentällisellään pelin helposti pyörimään vierasjoukkueen päätyyn.

Ottelussa oli jo ratkaisun makua, kun KooKoo joutui kahden miehen alivoimalle erän lopussa. Kouvolalaiset hoitivat alivoiman kuitenkin ilman takaiskuja.

KooKoo kuskin paikalle

Tapettuaan kahden miehen alivoimansa KooKoo sai uutta virtaa peliinsä. Kiekollinen hallinta siirtyi kouvolalaisille, mutta vaaralliset maalipaikat jäivät silti puuttumaan. KooKoon puolustajat olivat edelleen ajoittain vaikeuksissa Jukureiden vahvan karvauspelin alla, mutta karvauspeli olikin pitkälti ainoa osa-alue joka mikkeliläisillä toisessa erässä toimi.

- Meillä oli ihan hyvä startti, saatiin iso määrä maalipaikkoja. Toiseen erään meni vähän odottavaiseksi se tunnelma meillä ja koko hallissa, pohti Jukureiden päävalmentaja Jarno Pikkarainen.

Kouvolalaiset saivat palkintonsa vihdoin erän puolenvälin jälkeen kun Timo-Pekka Heikkinen ohjasi Jarno Lippojoen lähettämän kiekon tolpan kautta maaliin. Jukurit-vahti Andreas Bernard oli voimaton pomppivan kiekon edessä.

KooKoo oli lähellä siirtyä erän lopulla myös johtoasemaan, mutta tolppaa lähemmäs kouvolalaiset eivät päässeet.

Kolmas erä toi ratkaisun

Kolmas erä oli mahdollisesti parasta kiekkoviihdettä, mitä Mestis-jäillä on koko kauden aikana nähty. Sekä koti- että vierasjoukkueen faneille annettiin jatkuvasti aihetta voimakkaisiin huokauksiin.

Ensimmäisen erän jälkeen ottelu oli aivan loppuminuuteille asti kouvolalaisten hallintaa. Suurimmalla hädän hetkellä vain Bernardin loistavat torjunnat sekä Jukurit-maalin rautakehikot estivät sarjan jatkumisen perjantaille.

- Kolmannessa erässä pelattiin hyvin ja oltiin lähempänä sitä toista maalia kuin kotijoukkue, mutta kolme kertaa ristikkoon ja ei pystytty tekemään, voivotteli kouvolalaisten pääkäskyttäjä Juha Juujärvi.

Ottelun käännekohdaksi muodostui lopulta KooKoon Niklas Sirénin saama rangaistus vain muutama minuutti ennen päätössummeria. Ylivoimalla Jukurit ei onnistunut maalinteossa, mutta välittömästi jäähyn päätyttyä Henrik Koivisto pääsi huudattamaan mikkeliläisyleisöä voimakkaalla lyöntilaukauksellaan. Kiekko kimposi laukauksen voimasta ulos maalista niin nopeasti, että maali hyväksyttiin lopulta vasta videotarkastuksen jälkeen.

Jukurit kaunisteli lukemia laittamalla kiekon vielä kahdesti tyhjään rysään. Maalit merkattiin Antti Ojaselle ja pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi valitulle Turo Asplundille.

Jukurit-luotsi Pikkarainen oli vaikeiden vaiheiden jälkeen syystäkin tyytyväinen lopputulokseen.

- Kolmannen erän alku oli meille erittäin vaikea. Oli muutama maalipaikka, mutta KooKoolla useampi tolppa siellä. Tämä oli sellainen ensimmäinen kunnon playoff-peli tässä sarjassa, hieno käsikirjoitus koko ottelussa.

Yltiöpäiseen juhlimiseen Jukureilla ei kuitenkaan ole varaa, sillä joukkue kohtaa ensi perjantaina Tampereen Ilveksen ensimmäisessä liigakarsinta-ottelussa.