Jukurit tasaisen kärkikamppailun voittoon

Ronan Quemener oli yksi Jukureiden voiton takuumiehistä.
Kuva © Antti Varonen
Mikkelissä nähtiin jälleen tasainen kärkikamppailu Jukureiden ja KooKoon välillä. Arkkivihollisten kamppailu venyi aikaisempien otteluiden tapaan jo kolmannen kerran voittomaalikilpailuun, josta voittajana poistui Jukurit luvuin 3-2.

Kärkijoukkueiden välinen ottelu aloitettiin Jukureiden painostuksella. Alussa hieman jalkoihin jäänyt KooKoo pääsi kuitenkin kokeilemaan ylivoimaansa ajassa 3.37, kun Riku Pitkänen lähti kaksiminuuttiselle kampituksesta.

KooKoo ei mahdollisuuttaan jättänyt käyttämättä, vaan siirtyi johtoon Esa Lehikoisen kylmänviileällä ratkaisulla. Ratkaisevan syötön osumaan antoi maalin takaa Juuso Rajala.

Maalin jälkeen kotijoukkueen otteissa näkyi jo piristymisen merkkejä, mutta Jukureille koitui kuitenkin lisää vaikeuksia, kun KooKoo pääsi jatkamaan pyöritystään kahden peräkkäisen ylivoiman turvin.

− Ensimmäisessä erässä olimme hermostuneita ja jännittyneitä, kun taas toinen ja kolmas erä oli meiltä hyvää peliä ja me olimme pelin päällä, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila kommentoi.

Ensimmäisen erän aikana oranssimustat kokivat myös jobinpostia, kun Arttu Heikkinen joutui jättämään kentän loukattuaan jalkaansa.

Avauserässä myös Jukurit pääsi kokeilemaan kahdesti ylivoimaansa maalinteossa siinä kuitenkaan onnistumatta. Sinipaitojen avausmaali nähtiin kuitenkin vain kaksi minuuttia ennen erän loppua, kun Oula Palve siirsi Frederic Cloutierin tiputtaman irtokiekon verkon perukoille.

Tuttu kaava jatkui

Toisen erän alkupuolisko ei ollut tapahtumien valossa avauserän veroinen. Molemmat joukkueet pelasivatkin hyvin tarkasti virheitä välttäen, minkä vuoksi myös maalipaikat pysyivät vähissä.

Ottelun hallinta pysyi kuitenkin näennäisesti KooKoolla, joka pääsikin kokeilemaan erän puolessa välissä jälleen ylivoimansa toimivuutta, kun Iivo Hokkanen sai korkeasta mailasta 2+2-minuutin rangaistuksen.

Jukureiden kovasta taistelusta huolimatta KooKoo siirtyi kuitenkin jälleen johtoon, kun oranssimustien Markus Västilä laukoi kiekon vastustamattomasti yläkulmaan Joona Karevaaran esityöstä.

Kotijoukkeen tasoitusta ei kauaa tarvinnut kuitenkaan odotella, sillä runsasjäähyisen ottelun seuraava maali nähtiin ylivoimalla. Maalista vastasi kultakypärä Anthony Guttig, joka teki Jukureiden tasoituksen jälleen niin ikään maalin edestä.

Pennanen ulos - Jukurit niukkaan voittoon

Kolmannessa erässä mentiin paljon päästä päähän ja molemmille tarjoutuikin omat hetkensä ja paikkansa siirtyä ottelussa johtoon.

Erän avauspuoliskolla aavistuksen aktiivisempi oli vierasjoukkue KooKoo. Jukureiden maalilla hyvin koko kamppailun torjunut Ronan Quemener piti kuitenkin tylysti maalinsa puhtaana.

Päätöserän viimeiset kymmenen minuuttia mentiin kuitenkin kotijoukkueen hallinnassa aina ensimmäiseen erikoistilanteeseen asti, kun Jarno Paven joutui jäähypenkille vain kolme minuuttia ennen erän päätöstä.

Jännittävä kärkikamppailu oli saada yllättävän lopun, kun jäähypenkiltä peliin palannut Paven luisteli itsensä läpiajoon. Kiekollisen puolustajan ratkaisu ei kuitenkaan ollut kummoinen ja KooKoo selvisi takaiskutta.

Ottelu venyi aina voittomaalikilpailuun asti. Se jäi kuitenkin Jukureiden päävalmentaja Antti Pennaselta näkemättä, sillä hänelle tuomittiin 20 minuutin toimihenkilön pelirangaistus. Tämän vuoksi Jukurit-käskijää ei myöskään päästetty lehdistötilaisuuteen.

Voittomaalikilpailussa ottelun ratkaisijaksi nousi Jukureiden tuore vahvistus Miikka Männikkö, joka laukoi kiekon tarkasti yläkulmaan.

− Tulos oli huono, mutta peliesityksellisesti oli meidän joukkueelta tänään hyvää peliä. Jukurit pelasi tänään selkeästi passiivisemmin, mutta koen, että se oli meidän ansiota, Mattila kertoi.