Jukurit ei antanut siimaa KooKoolle

Ilta oli Jukureiden juhlaa.
Jukureiden ja KooKoon välinen vauhdikas ensimmäinen finaaliottelu päättyi ansaitusti kotijoukkueen voittoon. Erityisesti KooKoolle tuotti vaikeuksia Jukureiden tiivis puolustustyöskentely, joka minimoi joukkueen huippupaikat. Ensimmäinen otteluvoitto kirjattiin Jukureille lukemin 4-2 (2-1, 2-1, 0-0).

Jukurit tuli otteluun erittäin hyvin valmistautuneena ja latoikin ensimmäiseen kolmeen minuuttiin kiekon kaksi kertaa Mikko Rämön selän taakse. Loukkaantuneen Toni Hyvärisen paikan ykkösketjussa ottanut Mikko Laine käänsi maalin eteen jääneen kiekon jäätä pitkin maaliin.

KooKoolle ottelun alku oli katastrofaalinen ja joukkueen otteista paistoi läpi pieni hermostuneisuus. Mailan puristaminen näkyi joukkueen pelissä virheinä ja vain muutama minuutti myöhemmin Jukurit pääsi nostamaan kahdella yhtä vastaan hyökkäyksen. Tilanteeseen mukaan nousseelle puolustaja Samuli Piipposelle pelattiin takatolpalle maalintekopaikka, josta hän ei erehtynyt.

Alku oli KooKoolle kuin pahimmasta painajaisesta. Päävalmentaja Juha Juujärvi kokosi rivinsä yhteen ja otti 2-0 maalin jälkeen aikalisän.

Juha Juujärven mukaan joukkue sortui yliyrittämiseen.

- Vähän yliyrittämistä oli meillä alkuun. Tärkeämpänä aikalisässä tietysti oli se, että saatiin Jukureiden momenttia tapettua siihen, Juujärvi kertasi.

Aikalisästä oli selvästi hyötyä ja erän edetessä eteenpäin KooKookin sai vähitellen omasta pelistään kiinni ja kenttätapahtumatkin tasoittuivat.

Vaikka alku oli vierailijoilta karmaiseva, ei KooKoo luovuttanut helpolla. Viiden minuutin pelin jälkeen jo ottelun kolmas maali näki päivänvalon, kun Tomi Peltonen ohjasi Markus Västilän maalille heittämän kiekon ohi Andreas Bernardin.

- Hyvä lähtö meiltä peliin. Saatiin kaksia maalia siihen heti alkuun. Ensimmäiset kaksi erää pelattiin erinomaisesti ja ei käytetty ihan kaikkia paikkoja, mitä tällä tasolla pitäisi pystyä käyttämään, Jukureiden päävalmentaja Jarno Pikkarainen pohti.

Ensimmäisessä erässä muun muassa Jukureiden Jesse Rohtlalle tarjoutui puolittaisesta läpiajosta paikka lisätä Jukureiden johtoasema takaisin kahteen maaliin, mutta Rohtla ampui kiekon tolppaan. Ensimmäiselle erätauolle poistuttiin Jukureiden 2-1 johdossa.

Mika Partanen herätti keskustelua jälleen

Ottelun toisessa erässä vaarallisimmat tekopaikat siunaantuivat Jukureille ja joukkue onnistuikin maalinteossa ottelun puolivälin lähestyessä. Pirteästi tänään esiintynyt Henrik Koivisto polkaisi ohi KooKoo-puolustaja Jarno Lippojoen ja nosti kiekon taidokkaasti maaliin. Koiviston osuma kirjattiin lopulta ottelun voittomaaliksi.

Jukureiden neljäs maali oli yksi illan puhutuimmista. Mikko Rämö tuli kiekkoa vastaan ja Jukureiden Mika Partanen liukui maalivahtia päin. Rämö jäi makaamaan tilanteen jälkeen jäähän ja Jukureiden Henrik Koivisto sivalsi illan toisen maalinsa.

KooKoon pelaajat prostestoivat tilannetta runsaasti tuomareille, mutta protestit hylättiin ja kiekko vietiin keskiympyrään.

Toisen erän päätösminuuteilla KooKoolle tarjottiin kavennusmahdollisuutta Mikko Hakkaraisen istuessa kahden minuutin rangaistusta koukkaamisesta. KooKoon ylivoima jauhoi kahden miehen maskipelaajalle ja lopulta Justin DaCostan maalille laukoman kiekon iski maaliin KooKoon Nick Dineen.

Jukurit puolusti voiton kolmannessa erässä

Ottelun päätöserässä Jukurit keskittyi lähinnä puolustamaan johtoasemaansa. Tämä antoikin KooKoolle mahdollisuuden pyörittää peliä runsaasti Jukureiden päädyssä, mutta maaliviivaa lähemmäksi KooKoo ei päätöserässä kiekkoa saanut.

Vaikkakin KooKoolla oli omat paikkansa kaventaa Jukureiden johtoasemaa,  pelin kokonaiskuvassa KooKoo törmäsi kerta toisensa jälkeen Jukureiden tiiviiseen puolustukseen. Viimeisenä lukkona joukkueelle toimi tänään 40 kertaa torjunut Andreas Bernard.

- Ilman sen suurempia selittelyjä, parempi joukkue voitti ottelun.  Ne jotka katsoivat ottelua katsomosta värillisillä laseilla, voivat olla montaa mieltä muutamista tilanteista ottelussa. Konemainen ja vahva esitys jälleen kerran Jukureilta, Juujärvi myönsi.

Pikkarainen oli luonnollisesti tyytyväinen omien otteisiin.

- Kolmas erä lähti ihan hyvin meiltä käyntiin, muutama pitkä hyökkäys saatiin siihen, mutta pitkiä pätkiä jouduttiin pelaamaan omissa. Järvisen jäähystä meidän puolustuspelaaminen lähti parantumaan ja sen alivoiman jälkeen oli erittäin kypsää pelaamista meiltä, Pikkarainen kehui.

KooKoon raivoisa hyökkääminen avasi viimeisellä kymmenminuuttisella jäähyaitiosta kentälle hypänneelle Pasi Järviselle läpiajon, mutta Järvinen laukoi kiekon kotiyleisön harmiksi tolppaan. Kolmannessa erässä ei näin kumpikaan joukkue onnistunut tekemään maaleja, vaan Jukurit juhli ensimmäistä otteluvoittoaan yli 3500 katsojan edessä maalein 4-2.

Finaalisarjan toinen ottelu pelataan maanantaina Kouvolassa.